6.5.2015

Kengät kesäkuntoon!

Vanhana Spice Girls -fanina mieleeni on jäänyt ikuisiksi ajoiksi se, kuinka oma idolini Victoria eräässä lehtihaastattelussa kertoi kiinnittävänsä miehessä ensimmäisenä huomiota tämän kenkiin. Likaiset tai kuluneet kengät? Ei kiitos.

Tommi kuuluu tähän samaan koulukuntaan, ja olenkin tässä parin vuoden aikana useasti todistellut armotonta lankkaamista, vahaamista ja hinkkaamista. Itse taas kuulun enemmän siihen hälläväliä-koulukuntaan, mutta tuo mies on saanut minutkin kiinnittämään enemmän huomiota kenkieni huoltoon, joskus jopa ihan suorilla huomautuksilla. "Voi ei noita sun kenkiä!" Onpa nähty sekin, että mies hinkkaa antaumuksella minun kenkäni puhtaaksi.

Nyt kun kesä lähenee ja tennarit on kaivettu kaapin perukoilta taas esille, onkin kätevää hoitaa nämä kengät esittelykuntoon. Nahkakenkiin käy mehiläisvaha ja lankki, kangasnilkkureihin vettä hylkivät suihkeet, mutta entäs tennareihin?

Noh, koska kyseessä ovat kangaskengät, niin nehän voi vaikka pyöräyttää pesukoneessa 40 asteessa! Toinen vaihtoehto on pestä ne käsin. Erilaisia puhdistuskeinoja on moneen lähtöön. Itsekin latasin aamulla koneellisen tennareita pikapesukäsittelyyn, ja tuolla ne nyt kuivuvat patterin päällä.Aina tämä ei kuitenkaan riitä puhdistamaan tennareiden kumista kärkeä tai kengän reunoja. Ja joissakin tapauksissa vesipesu on ehdoton nou-nou, kuten näissä ihanan kimaltavissa pääkalloconsseissani. Vesipesu todennäköisesti vain pilaisi kuvioinnin.Ratkaisu on tuolloin näissä kahdessa purtilossa:Nämä kyseiset putelit on ostettu Yhdysvalloista, mutta vastaavia löytyy varmasti jokaisesta kenkäkaupasta ja hyvin varustelluista tavarataloista. Lyhyempi, mustapäinen puteli puhdistaa tennareiden kumikärjen ja sivut, kun taas pidempi valkoinen purkki valkaisee pinttyneetkin liat.

HUOM! Muista peittää lähipinnat ja pitää pari siivousrättiä tai muuta liinaa lähettyvillä, sillä voiteet myös pyyhitään kengistä puhdistuksen jälkeen pois, joten ylimääräiset rievut tulevat nyt käyttöön! Mustapäiseen riittää kangasrätti, mutta valkaisuaine kannattaa pyyhkiä talouspaperilla tai kertakäyttöliinoilla, sillä väri tahmaa kankaat. On sanomattakin selvää, että tuota valkaisuainetta ei kannata sohia joka paikkaan, sillä se on hyvinkin voimakasta eikä enää lähde pois.Tässä lopputulos:


Ennen ja jälkeen.
Kunhan nuo muutkin kengät ovat kuivuneet, toistan käsittelyn jokaisen kohdalla ja viimeistelen ihanan kiiltävän kenkärivini. Summer, I'm ready!

Ave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti