12.5.2015

Kun minä Kiinasta vaatteita tilasin

Tiedättekö ne Facebookin sivuun ilmestyvät satunnaiset mainokset? Juurikin ne, joita kohdistetaan ilmeisesti käyttäjältä salaa kerätyissä tilastoissa käyttäjän tykkäysten ja profiilin perusteella ja jotka sitten vaanivat houkuttelemassa jokaisella etusivun klikkauksella.

Noh, minähän sitten syksyllä lankesin yhteen tällaiseen mainokseen, tosin ensin pitkään harkittuani ja sivustoja tutkittuani. Nämä mainokset, jotka minun etusivulleni jatkuvasti ilmestyivät, toivat verkkokalvolleni houkuttelevia kuvia naurettavan halvoista, mutta toinen toistaan upeammista mekoista, takeista ja hameista. Ensin eksyin yhdelle sivustolle pelkästään empiirisessä tutkimusmielessä. Tiedättehän, ihan vaan katselen.

Huomasin kuitenkin lähes päivittäin palaavani samaiselle sivustolle, ja bongasin sieltä aina ne samat kiinnostavat tuotteet. Ajatus alkoi kytemään, ensin ihan pienenä liekkinä, mutta se tuntui saavan lisää tulta alleen päivä päivältä, enkä lopulta saanut sitä sammutettua, en vaikka järki kuinka yritti.

Joten lopulta tein sen. Tein tilauksen. Laskeskelin, että tuotteet olivat joka tapauksessa niin halpoja, ettei tässä suurta menetystä tulisi, jos jotain menisi vikaan. Ja sisälläni kihisi jännityksestä. Voi kun paketti tulisi jo!

Mutta eipä tullut. Ei edes määräaikaan mennessä. Meni parilla viikolla yli, ja silloinkin tuli vasta puolikas paketti. Sitten odotettiin muutama viikko lisää sitä toista puolikasta. Ja molemmilla kerroilla paketin innoissani avattuani fiilis oli sama: pettynyt.

Ai tämänkö minä tilasin? Eihän se näyttänyt nettisivulla yhtään tältä. Onko minua huijattu?

Kyllä. Tilasin kiinalaisesta verkkokaupasta vaatteita.


Kaupaksi valikoitui sivusto nimeltä Sammydress. Samankaltaisia nettisivuja tosin on pilvin pimein, ja jokaisessa on lähestulkoon samat valikoimat. Firman nettisivut ovat laadukkaat ja luotettavan oloiset. Vaatteita on laidasta laitaan, ja tilaajat - siis me tavalliset ihmiset - voivat lisätä omia kuviaan ja arvostelujaan ostamistaan tuotteista. Eli vähän niin kuin eBay tai Amazon, niinhän?

Tämä on tietenkin osa illuusiota, sillä sivusto palkitsee ylitsevuotavat kehut pisteillä, joita voi hyödyntää myöhemmissä tilauksissa, ja joilla saa euron tai pari alennusta tilauksen loppusummasta. Itse jätin rehelliset palautteet, joten eipä paljoa pisteitä herunut. Kumma juttu.


Sitten ne itse vaatteet.

Viikko sitten pidimme ihanan Beaten kanssa parin tunnin photoshootin, joten käytin tilanteen hyödyksi ja nappasin kuvat näistä Kiinan vaatteista, ja samalla hieman tunnustelin, että miltäs ne tuntuikaan päällä ja tulisinko näitä tulevaisuudessa edes käyttämään.

Tilasin kaksi takkia, yhden mekon ja yhden tunikan.

Toinen takeista, trenssitakki, näyttää nettisivuilla tältä:Tosiasiassa väri on paljon tummempi ja kellertävämpi, mikä oli totta kai suurin pettymykseni, sillä olen jo pitkään halunnut nimenomaan vaaleanbeigen trenssin. Tämä takki tuli esiteltyä jo tässä aiemmassa postauksessani, mutta tässä vielä pikainen kertaus:Pidän kyllä tästä takista sen pikkuvirheistä huolimatta. Jo heti takin saapuessa sain itse leikellä roikkuvia langanpätkiä sieltä täältä, sekä ommella yhen hihan kiinnikkeen uudestaan. Myöskään nappien ompelujälki ei ole kovinkaan laadukasta, mutta sainpahan ainakin väliaikaisen trenssin käyttööni!

Toinen takeista on netissä tämän näköinen:Kuva antaa ymmärtää, että kyseessä olisi ohuehko syys/kevättakki, oletettavasti ohuesta villakankaasta tai paksusta tekokuidusta tehty. Tosiasiassa takki on ohut kuin mikä, ja sopii käytännössä ainoastaan kesäkäyttöön. Materiaali on ilmeisesti polyesteria, ja ryppyyntyy kyllä samantien! Tilasin muuten nämä molemmat takit L-koossa, ja trenssi onkin oikein sopivan kokoinen, mutta tämän navy-takin hihat eivät kyllä ihan riitä. Ehkä äitini osaa tehdä tälle ongelmalle jotain.

Tässä tämä takki yksityiskohtineen:


 
 

 

Pitänee kaivaa silitysrauta tästä lähtien useammin esiin... Takaosan yksityiskohdat kompensoivat hieman tuota etupuolen vinoa nappiriviä. Pitänee ommella jokainen nappi itse uudestaan. Tämä takki siis luultavasti kuitenkin päätyy käyttöön, kunhan säät tästä vielä hieman lämpenevät.

Seuraavaksi esittelyssä tunika. Netissä tämä:Tosiassa tuo ylä- ja alareunan kangas on ihan jotain muuta kuin ihanan heiluvaa silkkisen ohutta puuvillaa, vaan pikemminkin jäykähköä ja aivan väärän sävyistä outoa tekokuitua. Tästä huolimatta laitoin tunikan päälleni ensimmäistä kertaa ja testailin päivän mittaan, että pidänkö tämän vai vienkö kirpparille. Tunikan mukana tuli tuollainen vihreä vyötärönauha, mutta itse tuunasin tunikasta toimivamman punosvyöllä. Olen tosin edelleen kahden vaiheilla tämän käytettävyydestä.


 

 

Kuten huomaatte, ompelujälki on taas vähän mitä on. Yläreuna on vino, ja miksi ihmeessä keskellä selkää menee tuo outo sauma? Periaatteessa tunika voisi kuitenkin olla ihan käyttökelpoinen, joten tämä menee harkintaan. Tämä muuten oli tilatessa kokoa one size.

Viimeinen vaate on tämä kesämekko. Netissä:Todellisuudessa:


 

Ongelmana on liian tiukka yläosa. Tai no lähinnä siksi, että itse pidän avokaulaisista paidoista ja topeista, ja tuo netin kuvakin antoi ymmärtää yläosan olevan avonaisempi. Myöskin vyötärö siirtyy aivan liian ylös, ja tämä sopisikin muotonsa puolesta paremmin raskausmekoksi. En kuitenkaan vielä luovuta, vaan ajattelin tiedustella että osaisiko äitini muokata tästä hieman käyttökelpoisempaa, tai ehkä leikkaan koko yläosan pois ja tuunaan tästä pelkän hameen. Tämäkin muuten oli kokoa one size. Itse olen kuitenkin eurooppalaisittain kokoa S/36 ja silti tämä on minulle aavistuksen liian pieni, joten hieman rohkenen epäillä tuota kokomääritelmää...

Suurin ongelmahan jokaisesssa näistä vaatekappaleista on se, että netissä vaatteet on kuvattu minimaalisen pienten aasialaismallien päällä, joten tällainen normaali länsimainen vartalo ei sitten olekaan ihan samoissa mitoissa. Joten tilatessa kannattaa olla tarkkana ja lukea tarkkaan ne kokotaulukot!

Ovathan nämä vaatteet toisaalta ihan vaatteiden näköiset, ei sillä, mutta laatu onkin sitten jo eri asia. Kangas on lähes jokaisen tilaamani tuotteen kohdalla jotain aivan muuta, lankoja roikkuu siellä täällä, napit irtoilevat ja no ommeljälki on muutenkin vähän mitä on. Toisaalta, sitä saa mitä tilaa, joten hinnasta huolimatta odotukseni olivat korkealla. Liian korkealla, obviously. Mutta ehkäpä näistä saisi tosiaan vielä tuunattua jotain! Äitiii....

Onko teillä kokemusta epäonnisista nettikaupoista?

3 kommenttia:

 1. Siis noihan on tosi kivoja ostoksia ja sopii sulle tosi hyvin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, omaan silmään nuo taas oli ihan omituiset. Oon itse asiassa tuota trenssiä lukuunottamatta heittänyt jo kaikki kierrätykseen. :D

   Poista
 2. Heippa hei! Tässä ihan uusi tyyppi joka tuli tänne kautta google ja uusimmat muumi tuotteet, ja oli pakko lukea kokemuksestani ja olen avian sama mieltä ja fiilistä!!! Just se että okei, tilaamme nyt sittenkin, ei iso raha. (ainut mitä pelkää kun tilaa että ne ovat liian pienet) Tavarat tuu ja siis joopa joo....paskarottelo meininki, ei yhtään semmosta kangasta tai ulkonäkö mitä on odotettu niistä ja se johtaa siihen että ne istuu niin kuin pitää myöskään. Eli; kiitos kun joku kerran reheellinen että nämä nyt ei näytä hyvältä!! Ei ollenkaan niin kuin piti. Ja sitten rahat vaikka ei paljon avian turhaan :( Ärsyttävä!!!

  VastaaPoista