16.5.2015

Mustikkamarmoroitu juustokakku

Törmäsin sattumalta tähän Pirkan reseptiin, joten olihan noin houkuttelevan hyvännäköistä kakkua testattava!

Olen myös vastikään ostanut itselleni tämän kätevän monitoimisauvasekoitinsysteemin, joten saipa nyt otettua tämänkin kerralla käyttöön. Samalla tuli testattua uusi kakkuvuoka!




En muuten löytänyt gluteenitonta/vehnätöntä versiota noista Digestive-kekseistä, joten päätin, että tämän kerran sallin itseni luistaa vehnättömästä ruokavaliostani... :) Mutta kaikki vinkit vaihtoehtoiseen keksipohjaan otetaan toki vastaan!

HUOM: Jos kakku on tarkoitus tuoda juhlapöytään, niin ota huomioon, että sen pitää viiletä ja tekeytä kylmässä melko pitkään, joten on hyvä aloittaa leipominen jo edeltävänä päivänä.



Mustikkamarmoroitu juustokakku




AINEKSET (12 annosta)

Pohja

1/2 pkt (à 400 g) Digestive-keksejä
75 g voita


Täyte


2 prk (à 250 g) maitorahkaa

1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa

1 dl vispikermaa

1 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

1/2 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunanmehua

Pinta

1 dl mustikoita (pakaste)
3/4 rkl sokeria




VALMISTUS:

1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.



2. Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.





3. Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.


4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.

5. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.

Huom! Paistettava juustokakku halkeaa helposti jonkin verran. Halkeamia voi jonkin verran estää jäähdyttämällä kakku hitaasti. Paiston jälkeen kakun voi jättää jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Tämän jälkeen kakun reunat kannattaa irrottaa vuoasta varovasti veitsellä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä ja poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä.



Hieman halkeili tämäkin.
Tämä oli muuten elämäni ensimmäinen itsetehty juustokakku, joten onnistuu jopa tällaiselta poropeukalolta! En ole muutenkaan oikeastaan koskaan harrastellut leipomista, mutta kun tätä vapaa-aikaa tuntuu nyt olevan näin yltäkylläisesti, niin olen viime aikoina innostunut kokeilemaan uusia reseptejä. Näitä hyväksi todettuja suolaisia ja makeita herkkuja tullee lisää myös blogin puolelle!

Nam nam, ja sitten kahville!




Ave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti