20.5.2015

Viisutunnelmaa & lime-valkosuklaajuustokakku

Eilen kokoonnuimme ihanien tyttöjen kesken katsomaan Euroviisujen ensimmäistä semifinaalia. Ilta alkoi ensin Disney Trivial Pursuitilla ja jatkui sitten television ääressä, kas tässä kiteytettynä illan saldo:


Juustokakku kävi hyvin kaupaksi!

Upean selkeä pistetaulukkomme.

Tietenkin kaikille Pertti Kurikan nimipäivien matkan tyssääminen semifinaaliin oli iso pettymys, mutta olimme silti oikein ylpeitä Suomen pojista, ja hurraa-huudot kaikuivat kovaa ainakin meidän studiossamme! Joka tapauksessa kaksi suosikkiani, Viro ja Belgia, pääsivät finaaliin. Jes!

Olin myös saman päivän aamuna bongannut uusimmasta Pirkan ruokalehdestä tämän ihanan juustokakun ohjeen, joten eikun taas tuumasta toimeen ja kakku tekeille! Kakku tosin hyytelöityy ohjeen mukaan yön yli, mutta laskeskelin että n. 8 tuntia ennen iltaa riittänee.

En muuten muistanut täpinöissäni ottaa tekovaiheista kuvia, eikä hovikuvaajani Tommikaan ollut paikalla auttamassa, mutta mikäli minäkin sain näin hienon kakun näillä ohjeilla aikaseksi, saat varmasti sinäkin!


Lime-valkosuklaajuustokakku



AINEKSET (12 annosta)

Pohja

175 g Domino-keksejä
40 g voita

Täyte

8 liivatelehteä
5 dl kookoskermaa
600 g Philadelphia Original
2 dl sokeria
2 limetin raastettu kuori
2 dl limecurdia (limettitahnaa)
185 g valkosuklaata
2 limetin mehu

Limettisiirappi

1 limetti
2 liivatelehteä
1 dl vettä

Viimeistelyyn (halutessasi)

limettiviipaleita, tuoretta minttua,
valkosuklaata, Domino-keksejä




VALMISTUS:

1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 22-24 cm) pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen.

2. Vatkaa kylmä kookoskerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, limetin kuoriraaste ja limecurd. Sulata suklaa.

3. Kääntele tuorejuustoseokseen kookoskermavaahto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi.

4. Kuumenna limettimehu ja sulata siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.

5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

6. LIMETTISIIRAPPI: Purista kattilaan limetin mehu, laita liivatteet kylmään veteen. Kuumenna mehu ja sulata sekaan kuivaksi puristetut liivatteet. Nosta kattila liedeltä ja lisää vielä vesi. Sekoita hyvin. Käytä lusikkaa apuna, kun kaadat siirapin kakun päälle. Anna vielä hyytyä pari tuntia. Koristele hyytynyt kakku halutessasi limettiviipaleilla, mintulla, valkosuklaarouheella ja Domino-kekseillä.

Itse koristelin kakun ensin limeviipaleilla, ja vasta sitten kaadoin limettisiirapin päälle.


Lopputulos.
Kakkupohjan voi vaihtoehtoisesti tehdä myös esim. Digestive-kekseistä, ja lisäisin ehkä itse ensi kerralla kyllä paksumman pohjan, vaikka tuplat noista mainituista määristä. Liivatettakin tuli aikamoinen määrä, ehkä vähempikin riitäisi? Pienen googlettelun jälkeen löysinkin muutaman helpomman ohjeen, joten jatkossa taidan mennä yli siitä matalammasta aidasta. Mut oon ylpeä itsestäni, että sain tämän kakun kuitenkin aikaan!

Ave

Ps. Jyväskyläläiset huomio! Forumin Aleksi13 sekä Yves Rocher lopettavat, ja tarjolla on huimia loppuunmyyntialennuksia! Esim. jälkimmäisessä kaikki vähintään -50 %! Kannattaa käydä tsekkaamassa!

2 kommenttia: