22.6.2015

Sellainen juhannus se!

Jopas vierähti viime viikko äkkiä ohi, vaikka työviikko olikin typistetty neljään päivään. Informaatiotulva ensimmäisinä perehdytyspäivinä oli niin huima, että olin joka päivä työpäivän päätteeksi aivan puhki, mutta onneksi toiston (ja ohjekansion) avulla pärjäsin tänään itsevarmasti ensimmäistä päivää aivan itsekseni. :)

Viikko hujahti äkkiä ohi myös sen takia, että lähes puolet siitä vietimme reissussa. Toisin sanoen mökillä. Ja vaikka toki oli rentoa ja leppoisaa ja kiireetöntä, aina kotoa pois oleminen stressaa tietyllä tavalla, varsinkin kun siihen sisältyy myös konkreettista matkustamista.

Lähdimme siis torstai-iltana työpäivän ja kauppareissun päätteeksi autolla kohti Anttolaa, joka on Mikkelin lähettyvillä. Tommin kaverin perheellä on tuolla suunnalla mökki, joka oli onneksemme juhannusviikonlopun ajan meidän käytössämme. Seuranamme olivat Tommin lukiokaverit Kouvolasta, meidän lisäksemme viisi muuta henkilöä.

Torstai päättyi sateisiin ja väsyneisiin tunnelmiin, sillä perille päästiin vasta iltakymmeneltä ja kaikilla oli työpäivä takana. Perjantaina sen sijaan touhuttiin ja talkoohengessä siivottiin mökki asumiskuntoon, pilkottiin ja pinottiin puita, sekä laitettiin laituri paikalleen. Väsyneet lihakset rentoutettiin saunassa, jossa menikin sitten aika lailla loppuilta. Samalla tutustuttiin, minä kun tapasin suurimman osan porukasta ensimmäistä kertaa.

Laiturihommissa.
Puusavottahommissa.
Myös kokkoa poltettiin ...tavallaan.


Lauantai olikin jo aurinkoisempi, ja päivä kului rennosti syöden, saunoen ja noh, vain yleisesti ollen. Minulla tosin terveys teki taas tepposet, ja makasin puolet päivästä sängyn pohjalla päänsärkyisenä. Joukkoomme liittyi iltapäivän aikana myös yllätysvieras, joka oli aiemmin kovaan ääneen perunut tulonsa. Osana juonta, ilmiselvästi.
Ilta oli tyyni ja rauhallinen. Vihdoin oikeaa juhannustunnelmaa!Heräsin muuten seuraavana yönä aamuviideltä vessareissulle, tällaiset olivat näkymät:

Tällä puolella aurinko nousee jo.
Tällä puolella on vielä sumuista.
Lentoonlähtö

Eilen sunnuntaina aamu valkeni aurinkoisena ja lämpimänä. Tietenkin juuri lähtöpäivänä on paras sää! Saimme onneksi kuitenkin nauttia aikamme auringosta, sillä auto starttasi kohti Jyväskylää vasta iltapäivästä. Sitä ennen grillailimme vielä viimeiset ruoat ja noh, kuka teki mitäkin.

Itse mökki. 
Pojat leikkivät ilmakiväärillä.
Itse keskityin ruokkimaan valokuvausnälkääni. Kyllä Suomen luonto on sitten kaunis!

En ollut tätä ennen koskaan viettänyt juhannusta mökillä, sillä ollessani opiskeluvuosina kesät töissä vietin lähestulkoon jokaisen juhannuksen työpaikalla. Sairaalaoloissa kun ei voi viettää normaaliin tapaan pyhäpäiviä. Meidän perheellä ei myöskään ole enää vuosiin ollut omaa mökkiä, joten koskaan ei ole myöskään ollut paikkaa, jossa juhannusta juhlia. Olen kokeillut kaupunkijuhannusta sekä juhannusta ulkomailla useaankin otteeseen. Olen myös ollut tylsästi yksin kotona tai siellä työpaikalla. Näistä kaikista vaihtoehdoista tuo juuri vietetty mökkijuhannus lienee siis tähänastisista paras. Kokkoja tosin olen kyllä useasti nähnyt, milloin missäkin muodossa. Toisinaan pienemmällä nuotiolla tai sitten kaupungin järjestämänä suurena roihuna. Mutta ne oikeat juhannustaiat ovat vielä tekemättä! Ehkä ensi vuonna?

Missä ja kuinka te vietitte juhannusta?

2 kommenttia:

  1. Jopas on siellä ollut kauniit mökkimaisemat järvelle. Ihanan rauhallista! Me vietettiin juhannusta mummolassa - grillattiin, saunottiin, retkeiltiin ja leikittiin lasten kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa ihanan rauhalliselta tuo teidänkin juhannus! :) Järvimaisemat ovat kyllä aina rauhoittavan kauniita!

      Poista