30.7.2015

Jälleennäkeminen

Tiedättekö sen tunteen, kun tapaa pitkästä aikaa vanhan ystävän ja tuntuu siltä kuin aikaa edellisestä kohtaamisesta ei olisi kulunut ollenkaan?

Näin kävi eilen, kun sain kylään ystäväni Katjan, joka on asunut jo vuosia Ranskassa, mutta joka oli nyt sattumalta lomailemassa Suomessa. Tämä mun Tommivapaa väliviikko kävi täydellisesti yhteen tyttöjen juoruiluillan kanssa, joten toki kutsuin Katjan yökylään! Eihän pelkkä kahvihetki millään edes riittäisi kuulumisten vaihtamiseen!

Tehtiin hyvää ruokaa, juotiin vähän viiniä ja herkuteltiin, sekä tietenkin puhua papatettiin yömyöhään asti kun ei millään olisi malttanut lopettaa! Välissä käytiin läpi parin vuoden kuulumiset, ilot ja surut, puolisoiden kuulumiset, vanhempien ja sisarusten kuulumiset, kissojen kuulumiset... Mitä näitä nyt on. :D Katseltiin myös valokuvia ja muisteltiin menneitä, ja pääsin pitkästä aikaa myös höpisemään meidän jenkki-road tripistä!

Olemme tavanneet fuksivuonna 2007, kun ensimmäisenä orientaatiopäivänä jokainen opintonsa tuolloin aloittanut romanisti esitteli itsensä. Jo samalla viikolla päädyimme samoihin fuksibileisiin ja varovasti lähestyimme toisiamme, "etkös sinäkin nyt alottanut lukemaan ranskaa?" Tuosta illasta alkoi bondaus, joka jatkuu tähän päivään asti.


Mitäs me fuksit.
Fuksivuonna olimme käytännössä erottamattomat, ja harvassa lienevät olleet ne opiskelijabileet, joihin emme eksyneet. Tiistaisin Blaze, torstaisin stammtisch ja perjantaisin ja lauantaisin Freetime tai mikä milloinkin (jyväskyläläiset varmasti tietävät, mistä on kyse)! Liikuimme myös sulavasti vaihtaripiireissä kuin kalat vedessä konsanaan.


Bad taste -bileet
Talvimuotia
Vappu 2008
Toisena opiskeluvuonna menimme molemmat vuodeksi vaihtoon Ranskaan, minä Toulouseen ja Katja Lyoniin. Vierailimme toistemme luona ja vietimme myös uuden vuoden Lapissa yhdessä. Katja jäi vaihdon jälkeen Ranskaan ja vaihtoi pääainetta, minä palasin Suomeen ja jatkoin omia opintojani. Tämän jälkeen näkeminen onkin ollut enää satunnaista. Edellisen kerran taisimme nähdä 2-3 vuotta sitten, ja vaikka molempien elämäntilanne onkin tässä välin monta kertaa muuttunut ja olemme aikuistuneet huomattavasti noista fuksivuoden tunnelmista, eilen tuntui siltä kuin olisimme vain jatkaneet juttua viime näkemästä.


Toulousessa
Lyonissa
2012 ja teemabileet
Luultavasti seuraavaa kohtaamista joudumme aikataulujen pakosta taas odottamaan vuoden tai pari, mutta tiedän että tuolloinkin juttumme vain jatkuu siitä, mihin se tänä aamuna Katjan lähtiessä jäi. Sitä odotellessa! 

Ave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti