20.9.2015

Memphis - Helsinki: päivä turistina

Kuten tämän minipostaussarjan ensimmäisessä osassa jo mainitsin, on helpompaa ja lukijaystävällisempää kerrata meidän Helsinki-viikonloppumme tapahtumat erillisinä postauksina, joten tässä tulee sarjan toinen osa!

Lauantaiaamu oli rento ja ihanan hidas. Nukuimme pois uni- ja matkavelkoja, tosin Oona joutui menemään jo aamuksi töihin ja sovimme tapaavamme hänet myöhemmin kaupungilla. Senni puolestaan suuntaisi työvuoroon vasta iltapäivällä, joten sitä ennen hän ehtisi olla matkaoppaanamme.

Niinpä puoliltapäivin nappasimme R-kioskilta kolmen päivän matkaliput ja hyppäsimme lähijunaan. Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, ja ehdimme totta kai selittää jenkkivieraallemme Kaitlinille, kuinka Suomen kesä on ollut erittäin kylmä ja sateinen, ja kuinka hän saapui juuri sopivan sään tullen.Ensimmäiseksi matkakohteeksi valikoitui Kamppi, ja tarkemmin Kampin kappeli. Tuo kummallinen mötikkä Narinkkatorin laidalla. Moni on varmasti kävellyt ohi, mutta kuinka moni on käynyt siellä sisällä? Noh, minä en ainakaan ollut, joten pitihän se nähdä. Ja kyseessä on kieltämättä melkoinen arkkitehtuurin taidonnäyte, koko rakennus kun on tehty puusta. Innovatiivisen puukappelin ovat suunnitelleet arkkitehdit Kimmo Lintula, Niko Sirola ja Mikko Summanen arkkitehtitoimisto K2S:stä, ja se oli osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa. Ai niin, ja koska kyseessä on hiljaisuuden kappeli, tänne voi halutessaan tulla hiljentymään ja rauhoittumaan keskellä vilkasta päivää.Itse Narinkkatorilla sattui olemaan Käsityökorttelin markkinat, eikä meistä kukaan tainnut tulla pois tyhjin käsin. Oma suosikkini oli Susannan Työhuoneen Tom of Finland -vaikutteiset homomaatuskat. Vai mitä olette mieltä?

Vaatetus kohillaan!
Toinen suosikkini olivat nämä Royal B*tch Craft Shopin hurmaavat hiuspinnit, sekä veikeät käsipyyhkeet.
Ai niin, ja otimme poistuessamme tietenkin myös kantaa erääseen ajankohtaiseen kansalaisaloitteeseen.Turistikierroksemme jatkui Sokos Hotelli Vaakunan yläkerroksissa sijaitsevan, 50-luvun tunnelmaa henkivän Ravintola Loiste -ravintolan terassille, josta oli kelpo näköalat Helsingin keskustan ylle. Enpä edes ollut tiennyt paikan olemassaolosta ennen tätä!

Ravintolan sisustus on alkuperäiskunnossaan.
Sokos Hotelli Vaakuna / Ravintola Loiste
Asema-Aukio 2

Näytimme vieraallemme tietenkin kunnon suomalaisten tapaan myös itse marsalkan hevosineen, ja kun pikkunälkä yllätti turistit, päätimme pysähtyä (kuuleman mukaan hyvin hipsteripitoiseen) mbariin pikku välipalalle.


Sarjakuva-automaatti!
Salaattibuffet

Pakko mainita, että ainakin salaattibuffet näytti erittäin herkulliselle ja sai myös Sennin kehut! Itse puolestaan valitsin herkullisen tomaatti-mozzarella ciabatan.

mbar
Mannerheimintie 22-24

Tässä vaiheessa Senni suuntasi töihin ja me kolme jatkoimme turistikierrostamme. Otimme suunnaksi Aleksanterinkadun ja Senaatintorin. Kuinkahan moni helsinkiläinen muuten mahtaa ohikulkiessaan kiinnittää huomiota keskustan upeisiin rakennuksiin?


Vilkaisimme pikaisesti vain oviaukosta sisään Tuomiokirkkoon, sillä sieltä oli juuri poistumassa hääseurue eikä kirkko ollut avoin vierailijoille. Seuraavat häät löytyivät Uspenskin katedraalilta, jonne suuntasimme seuraavaksi.

Kaunis Katajanokka on yksi lempialueitani Helsingissä. Palasimme sataman kautta pikkuhiljaa takaisin kohti keskustaa ja rautatieasemaa. Ostimme satamatorilta marjoja joita sitten maisteltiin yhdessä ja mietittiin, mikä kukin on englanniksi. Esplanadin puistossa pysähdyimme jäätelölle ja nautimme ansaitusta levähdystauosta. Matkan varrelle osui myös perhetukien leikkauksia vastustava mielenosoituskulkue ja yritimme selittää jenkkivieraallemme, kuinka täällä saadaan tukea käytännössä joka elämäntilanteeseen, mutta silti emme ole tyytyväisiä. Toki kahta hyvin erilaista valtiota on mahdotonta verrata toisiinsa ja kaikki on suhteellista, mutta silti luulen, että Kaitlin pitää tässä vaiheessa pohjoismaita jo melkoisena utopiana...Sovimme tapaavamme juuri töistä päässeen Oonan Kalliossa, jossa päätimme myös syödä myöhäisen lounaan (vai aikaisen päivällisen?). Ruokailupaikaksi valikoitui Vaasankadulla sijaitseva kasvisravintola Soi Soi, jonka muhkeista annoksista jokainen sai varmasti vatsansa täyteen. Valikoimissa on mm. seitankebabia pitaleivässä, hampurilaisia tofulla ja soijapihvillä, hamppunakkeja sekä bataattiranskalaisia.

Soi Soi
Vaasankatu 9

Mielestämme oli liian aikaista lähteä vielä takaisin yöpaikkaamme Oulunkylään, joten päätimme tutustuttaa vieraamme kalliolaiseen yöelämään ja suunnata Roskapankkiin, jossa tietenkin myös maisteltiin kaikki perinteiset suomalaiset juomat salmarista lonkeroon ja fisusta minttuviinaan. Myös ystäväni Sonja liittyi seuraamme sillä samaisella hetkellä, kun Oona lähti kotiin lepäämään pois orastavaa flunssaa.


Kun vielä hymyilytti.
Fisun jälkeen ei enää hymyilytä.
Ravintola Roskapankki
Helsinginkatu 20

Kuvat päättyvät tähän, sillä ilta jatkui Helsinginkadun varrella käytännössä baarista toiseen, kunnes saavutimme määränpäämme Kurvin ja hyppäsimme puoliltaöin bussiin ja kävimme väsyneinä nukkumaan. Kunnon klikkiotsikon tapaan voinkin päättää tämän tekstini siihen, että ette ikinä arvaa mihin seuraavana päivänä mentiin! Katso upeat kuvat seuraavasta postauksesta!

Ave

2 kommenttia:

  1. Onpa teillä ollut mukava Helsinki-päivä :) Ja ihan mahtavia muuten nuo maatuskat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanan aurinkoinen ja kiireetön päivä! :) Joo eikö vain olekin! :D Tuosta paidasta taisi tulla samantien miehen lempipaita.

      Poista