24.9.2015

Memphis - Helsinki: Suomenlinna

(Jos eksyit blogiin vasta nyt, etkä tiedä mistä on kyse, niin tsekkaa aiemmat osat täältä ja täältä.)

Sunnuntai valkeni hitaasti ja rauhallisesti. Hostimme Senni ja Oona lähtivät aamulla töihin, joten vietimme sunnuntaiaamun kolmestaan Kaitlinin ja Tommin kanssa. Sovimme tapaavamme jo edellisiltana seuraamme liittyneen Sonjan keskustassa, josta suuntasimme ruokakaupan kautta yhdessä kohti Suomenlinnan lauttaa. Lisättäköön tähän, että kätevä kolmen vuorokauden matkalippumme toimi siis myös HSL:n lautalla! Pääkaupunkiseudulle matkaavan kannattaa siis harkita tuota vaihtoehtoa, mikäli mielii liikkua ydinkeskustasta yhtään kauemmas.Saarelle saavuttuamme erkanimme turistimassoista ja siirryimme sivummalle Kasinopuiston nurmelle nauttimaan auringosta ja piknik-eväistä. Lähinnä sushista, salaateista, croissanteista sekä erinäisistä juomista koostuva kevyt lounas oli juuri täydellinen kuumana kesäpäivänä.

Ehdimme jatkaa matkaamme Susisaaren sillan kupeeseen, kun Tommin olikin jo aika palata takaisin kaupunkiin ja hypätä Jyväskylän bussiin, jotkut kun käyvät päivätöissä... Minä, Kaitlin ja Sonja sen sijaan jatkoimme rentoa käyskentelyämme syvemmälle saaren vanhojen muurien sisään.Tämä oli muuten toinen kertani Suomenlinnassa, eikä ensimmäisestä kerrastakaan ole kuin jokunen vuosi. Jostain syystä olen siis löytänyt tämän Helsingin helmen vasta "viime aikoina".
Iltapäivällä Senni soitti ja sanoi potevansa pientä flunssaa, joten hän päätti suunnata töistä suoraan kotiin. Sovimme tapaavamme hänet ja Oonan (joka myöskin poti flunssaa) illemmalla ja viettävämme rauhallisen koti-illan, olihan Kaitlinillakin seuraavana aamuna varhainen lento takaisin Norjaan.

Iltapäivän kuumuus oli täyttänyt hiekkarannat ja nurmikkoalueilla oli siellä täällä auringonpalvojia sekä kiireettömän kesäpäivän nautiskelijoita. Mekin pysähdyimme aina tarpeen tullen hetkeksi varjoon, sillä kuumuus kävi välillä liian raskaaksi.

Onko tämä Kontu vai Suomenlinna?
En ollut muuten koskaan aiemmin kiertänyt saarta aivan tuolta "perältä", toisin sanoen siis Kustaanmiekalta asti. Sonjan opastuksella kävelimme myös muutamista tunneleista läpi, se oli jännää! :D Vinkki: kännykän lamppu on tähän kätevä apuväline!Palasimme Kuninkaanportin kautta takaisin kohti Susisaaren siltaa ja Isoa Mustasaarta. Matkalla nautimme maisemista ja iltapäivän auringosta. Pikkuhiljaa myös väsymys ja nälkä alkoivat tuntua monen kilometrin rauhallisen patikoinnin jälkeen.


Iltapäivän kuumuus herätti jäätelönhimomme, joten ennen lautalle menoa päätimme poiketa saaressa sijaitsevaan Siwaan. Uteliaina jatkoimme jäätelöt kourassa matkaamme vielä Pikku-Mustan sillan yli tuota samaa nimeä kantavaan saareen, jossa merisotakoulu pitää majapaikkaansa, ja jonne on luonnollisesti tästä syystä turisteilla vain rajattu pääsy.Silta Länsi-Mustan saareen.

Kun jäätelöt oli syöty, oli aika hypätä lauttaan ja palata mantereelle. Viimeistään lautalla istuessa väsymys iski meihin jokaiseen. Sanoimme Sonjalle kiitokset ihanasta iltapäivästä ja pakollisten matkamuisto-ostosten jälkeen minä ja Kaitlin hyppäsimme väsyneinä bussiin kohti Oulunkylää. Ilta kuluikin hyvän ruoan, loistavan seuran sekä viihdyttävän elokuvan ((500) days of Summer) parissa.

Aamuviideltä maanantaina heräsin yhtä aikaa Kaitlinin kanssa ja saatoin hänet bussipysäkille moottoritien varteen, josta hän suuntasi kohti lentokenttää ja uusia seikkailuja. Sanoimme toisillemme heipat, mutta emme hyvästejä, sillä olimme varmoja, että tapaamme vielä uudestaan. Sillä jos jossain nälkä kasvaa syödessä, niin matkustellessa, ja Kaitlin kertoikin jo suunnittelevansa seuraavaa Euroopan reissua talvelle. Joten saas nähdä missä seuraavan kerran nähdään!

Ave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti