19.11.2015

Mysteeri selvitetty! + alennuskoodi

Yhteistyössä Adtraction, JKL-BLOGIT ja Greatdays

Sain JKL-BLOGIT -yhteisön kautta mahdollisuuden osallistua Adtractionin ja Greatdaysin järjestämään elämysiltaan, jossa tutustuimme bloggareiden voimin Mysteeri Experiencen huoneestapakopeliin. Vanhana MacGyver-fanina ja dekkarisarjojen suurkuluttajana olen jo pitkään halunnut käydä testaamassa näitä suuren suosion saaneita room escape -pelejä, joten tietenkin ilmoittauduin saman tien mukaan!

Nämä huoneestapakopelit ovat suhteellisen uusi tulokas Suomessa, mutta lyhyessä ajassa ne ovat saavuttaneet suuren suosion, ja uusia pelihuoneita syntyy ympäri Suomea melkein kuin niitä kuuluisia sieniä sateella. Pelin ideana on nimensä mukaisesti pako lukitusta huoneesta vihjeiden ja arvoitusten avulla. Yleensä tähän on aikaa tasan tunti, ja jokaisella huoneella on oma teemansa ja arvoituksensa.Mysteeri on suhteellisen uusi tulokas Jyväskylän harraste- ja elämysmarkkinoilla, mutta lyhyessä ajassa pelattavien huoneiden lukumäärä on lisääntynyt, toimipiste avattu myös Kuopioon ja seuraavaksi se laajenee myös Tampereelle! Olen seurannut tämän kyseisen room escapen tarinaa alusta asti, sen yhtenä perustajana kun on entinen kollegani vanhalta työpaikaltani, Emmi! :)


"Mysteeri on tosielämän room escape -peli Jyväskylässä, jossa 2-5 hengen tiimillänne on tunti aikaa ratkaista mysteeri ja päästä huoneesta ulos. Suljetussa huoneessa tapahtuva Mysteeri koostuu sarjasta erilaisia tehtäviä, jotka ratkotaan käyttämällä nokkeluutta, luovuutta ja tiimin yhteispeliä. Yksi vihje johtaa toiseen ja lopulta mysteerin selviämiseen sekä huoneesta ulos pääsemiseen."Meidän neljän hengen blogiporukkamme koostui lisäkseni Hannasta, Hannasta ja Kiasta. Pääsimme selvittämään Siirin huoneen mysteeriä. Aluksi jännitti, että osaammekohan selvittää tietämme ulos, sillä lähes jokaiselle meistä tämä oli ensimmäinen room escape -kokemus. Huoneen idea ja periaatteet selitettiin meille tarkasti ennen peliä, ja saimme käydä hieman napsimassa valokuvia huoneesta ennen pelin alkua, tietenkään liikaa pelin ideasta paljastamatta.
"Siirin kuluva viikko uudessa opiskelijakämpässä on hänen elämänsä pelottavin. Oudot äänet ovat vaivanneet unta joka yö ja hänen tavaransa ovat vaihtaneet hämärästi paikkoja. Tänään kotiin palatessa Siiri sai huomata, että vaatekaappi ja kirjoituspöytä oli lukittu. Kaiken lisäksi Siirin päiväkirja oli hävinnyt ja undulaatista on jäljellä enää sulkia häkin pohjalla.

Pystyttekö auttamaan Siiriä? Teillä on tunti aikaa löytää ratkaisu huoneen mysteeriin ja päästä ulos kertomaan siitä."
Seuraavaksi meille laitettiin siteet silmille ja meidät ohjattiin pelihuoneeseen. Luvan saatuamme poistimme siteet ja huomasimme olevamme nyt lukitussa huoneessa. Meille näytettiin Siirin kuvaama video, jossa kerrottiin tarinan alkuasetelma, ja sitten kello lähtikin jo käyntiin!


Nyt sitä mennään! Kuva by Kia.
Sen enempää yksityiskohtia paljastamatta voin kertoa, että huoneessa oli monen monta erilaista lukkoa, joihin piti löytää avaimet ja koodit eri vihjeiden perusteella, ja niiden selvittämiseen vaadittiin paljon päättelytaitoa sekä tiimityötä. Porukkamme hajaantui huoneen eri osiin etsimään johtolankoja, ja vaikeita pähkinöitä ratkottiin yhdessä. Vinkki: kannattaa ajatella ääneen!

Lopulta saimme mysteerin selvitettyä ja pääsimme lukitusta huoneesta ulos ajassa 51:51, eli ihan hyvä tulos! Kokemus oli erittäin positiivinen ja hauska, ja jokaisen auenneen lukon kohdalla tunsi pienen adrenaliiniryöpyn! :D Pelin jälkeen oli vielä pienet täpinät päällä, ja olisi tehnyt mieli vielä pelata samantien vaikka toinenkin peli! Suosittelen siis lämpimästi! :)


Meidän mahtava blogitiimi! Kuva by Kia

Mysteeri Jyväskylä
Onkapannu 4,
40700 Jyväskylä


Mikäli elämyslahjat kiinnostavat, niin kannattaa tsekata Greatdaysin nettisivut! Sivusto tarjoaa elämyksiä jokaiseen makuun, ja nyt myös teillä lukijoilla on mahdollisuus kokeilla Greatdaysin elämyslahjoja vuoden loppuun asti -15 % hintaan käyttämällä oheista alekoodia:

jklblogit15

Mainio idea esimerkiksi pikkujouluja tai pukinkonttia silmällä pitäen! ;)

Mysteeristä loppuviikkoa!


Ps. Huomenna perjantaina alkaa Jyväskylässä koko viikonlopun kestävät joulukauden avajaiset! Tsekkaa ohjelma ja aikataulut täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti