21.9.2016

Mango-passionhedelmäjuustokakku

Syksy on mielestäni täydellistä aikaa itsensä hemmotteluun ja pieneen nautiskeluun, sillä mikäs sen parempi tapa selättää pieni syysmasennus!

Edellisessä postauksessa vilahtikin tämä ihanan raikas juustokakku jonka tein kesäjuhliimme, ja halusin jakaa tämän herkun ohjeet myös blogin puolella! Alunperin bongasin tämän reseptin Tarun Taikakakut -blogista, ja tein siitä hieman muunnellun version omaan makuun.



Pohja:

300 g kaurakeksejä 
100 g voita 


Täyte: 
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
2 prk (à 150g) mango-passionhedelmäjogurttia 
2½ dl Bonne mangososetta
4 dl vispikermaa 
2 tl vaniljasokeria 
8 rkl sokeria 
14 liivatelehteä 
½ dl vettä 
½ dl mangososetta (tai passionpyrettä) 


Kiille: 
1 prk (150g) Jam it! mango- tai passionhilloa
2 rkl mangososetta (tai passionpyrettä) 
½ + ½ dl vettä 
2 liivatelehteä 


Oho mites nuo kookosmaidot päätyivät vahingossa kuvaan! :D Eivät siis kuulu reseptiin (vaan piña coladaan!).


1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää siihen mangojogurtti ja mangosose. Yhdistä vaahdot.



3. Kiehauta kattilassa mangosose (tai passionpyre) ja ½ dl vettä. Sulata lionneet liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen kiilteen laittoa.

4. Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kulhoon hillo, mangosose (tai passionpyre) ja puolet vedestä. Sekoittele tasaiseksi. Jos käytät passionhilloa kiilteessä siemenet kannattaa jättää, ne toimivat kivoina kakun koristeina. :)


5. Kiehauta loppu vesi kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana seoksen joukkoon ja kaada kakun päälle (lusikan kautta ettei täytteeseen poraudu reikää). Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.



A vot, oli kyllä niin täydellisen kesäinen ja raikas juustokakku! :) En itse asiassa ollutkaan leiponut pitkään aikaan, ja Tommikin ehti jo kysellä juustokakkujen perään. :D Näistä on selkeästi tullut mun bravuureja! :)



Tässähän tulee ihan himo leipoa tätä uudestaan! :D

Ihanaa loppuviikkoa! 

4 kommenttia:

  1. Oi aivan super herkullisen näköinen:)
    https://love-sannar.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Oi, kuinka herkullisen näköistä! Tekisi mieli kokeilla, mutta vieroksun kaikkia reseptejä, joissa on liivatetta. Ehkä senkin käyttö harjoittelun jälkeen alkaisi sujumaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tiiätkö mä olin kans ekaa juustokakkua tehdessäni tosi epäileväinen ja olin ihan varma että sössin koko jutun, mut se onkin loppujen lopuksi ihan yksinkertaista! :) Kannattaa testata! ;)

      Poista