10.4.2015

"Heavily damaged, dry hair"

Koin äskettäin herätyksen, ja haluan nyt jakaa tämän ihmeen teidän kanssanne. Kävin kuukausi sitten kampaajalla rutiinikäynnillä tasoittamassa luonnonkiharan kuivaa latvustoani, kun maailmani mullistui. Kampaajani suositteli nimittäin hiusöljyä kuiviin hiuslatvoihini ja vilautteli keltaista pikku purtiloa edessäni.

Olinhan toki kuullut hiusöljyistä ja monesti harkinnutkin moisen ostamista, mutta olin tähän asti tuudittautunut ajatukseen, että kerran viikossa tekemäni hiusnaamio auttaisi hiusongelmaani. Nyt kuitenkin koin löytäneeni jotain kerta kaikkiaan ihmeellistä.

Noh, tämän mullistavan kampaajakäynnin innoittamana suuntasin jo heti samana päivänä katsastamaan markettien valikoimat, ja mukaani tarttui Schwarzkopfin Gliss Hair Repair, joka oli vaihtoehdoista silmämääräisesti lähinnä kampaajan omaa purtiloa. Ainakin purkin kyljessä lukee 'heavily damaged, dry hair', joten hyvältä kuulostaa! :) Tuote ei myöskään ole hintava, 75 ml purkki maksaa 5-7 € liikkeestä riippuen.


Älkää antako outojen tekstien hämätä, tämä kyseinen pullo on ostettu Tallinnasta.
Ainesosaluettelon kaksi ensimmäistä osaa ovat silikoneja (Cyclomethicone ja Dimethiconol), mutta kolmantena löytyy auringonkukkaöljy ja neljäntenä arganiaöljy. Ei ihan luomua siis, mutta tästä lienee hyvä aloittaa.

Hiusöljyä voi käyttää kolmella eri tavalla. Kätevintä se on levittää pesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin, jolloin pari tippaa riittää hoitamaan hiukset puolivälistä latvoihin. Tuotteen voi myös levittää kuiviin hiuksiin, jolloin sitä kannattaa laittaa tippa tai pari muotoilemaan ja antamaan hiuksille kiiltoa. Tätä tapaa en tosin ole vielä testannut. Kosteuttavan tehohoidon hiusöljystä saa, kun sen levittää kauttaaltaan kuiviin hiuksiin ennen pesua ja antaa vaikuttaa vartista puoleen tuntiin ennen pois pesemistä (saattaa vaatia parikin shampoopesua). Hoito tehostuu, mikäli käärit hiukset pyyhkeeseen turbaanin tavoin.

Nyt noin kuukauden tuotetta käyttäneenä voin sanoa, että eron huomasi kyllä heti! Hiukseni ovat kiiltävät ja pehmeät, eikä kuivista latvoista ole ainakaan vielä tietoakaan. Olenkin ehtinyt jo suositella tuotetta muutamille ystävilleni, ja innostuipa äitinikin ostamaan itselleen oman purtilon, sillä luonnonkiharat hiukset kulkevat meillä suvussa.


Gotta love 'em curls!
Nyt kun olen päässyt vauhtiin, aion seuraavaksi testata Yves Rocherin omaa tehöljyä, ja Dr. Hauschkan Neem-hiusöljy sekä Cutrin Premium Oil Treatment ovat kuulemma kelpo litkuja myös. Kovasti olen kuullut kehuttavan myös Moroccan oilia. Mikä on teidän suosikkinne?

1 kommentti:

  1. Suosin myös itse muuten kookosöljyä, jolla teen kerran kuukauteen tunnin öljyhauteen hiuksiini, pesen meikit päivittäin + käytän myös kosteusvoiteena. Oliiviöljykin toimii!

    VastaaPoista