13.4.2015

Kyläläisiä!

Kuten jo ensimmäisessä postauksessa ohimennen mainitsin, Tommi ja minä vietimme viime kesän töissä USA:ssa, tarkemmin pienessä Wisconsin Dellsin kylässä Wisconsinin osavaltiossa. Olimme hengenpelastajia Noah's Ark Waterpark -vesipuistossa toukokuun lopusta syyskuun alkuun, jonka jälkeen otimme vuokra-auton alle ja ajoimme jokaisen road trippaajan unelman, Route 66:n Chicagosta Los Angelesiin, ja vielä vähän pidemmälle. En ala tässä siitä sen kummemmin tarinoimaan, sillä tämän kaiken voitte lukea mainiosta reissublogistamme. :) Tämä pieni alustus lähinnä toimii tässä yhteydessä taustatietona itse aiheelle.

Saimme siis sunnuntaiaamuna vieraita Atlantin takaa, juurikin Wisconsinista! Kaksi entistä työkaveriamme viime kesältä, Tyler ja Nolan, ovat reissaamassa Suomessa ja hieman muuallakin Euroopassa, ja he päättivät tulla kyläilemään (spronsored by Onnibus)! Mukana menossa oli myös Tylerin tyttöystävä Iida.


Harjun portailla. Vasemmalta oikealle: Nolan, Iida, Tyler, Tommi ja minä.
He olivat toki aikaisen herätyksen jäljiltä hieman unisia, joten hetken koomailtuamme kotona päätimme lähteä tyylikkäästi lounaalle Hesburgeriin, ja tämän jälkeen vain kiertelimme ympäri keskustaa. Kiipesimme harjun portaat ja ylös harjun vesitornin näköalatasanteelle ihmettelmään kaupunkinäkymää. Tommi oli vieraiden tavoin tornissa ensimmäistä kertaa, sillä ei kai viiden vuoden aikana sinne asti jaksa kiivetä...


Isoilla pojilla on isot lelut.
Jyväskylän keskusta yläilmoista.

Harjun pohjoispuoli ja rintamamiestalot.
Olipa muuten hauskaa olla hetken aikaa turisti omassa kotikaupungissaan!

Iltapäivän ja illan vietimme rennosti parin leffan ja kiinalais-take awayn seurassa. Ei kai sitä ihmeempää tekemistä tarvitse keksiä, kun seura on loistavaa! :)

Tänään Tommi paineli töihin ja me muut nukuimme pitkään ja sikeästi. Tapasimme keskustassa Pertin, myöskin hengenpelastajakollegamme viime kesältä, ja suuntasimme kahville. Kahvi ei kuitenkaan sammuttanut kokonaan janoamme, joten kävimme istumassa tuopilliset Ale Pubissa (ainoa, joka oli siihen aikaan vielä auki) sekä pelaamassa erän Yatzya naapuribaarissa Passionissa. Pelasin muuten ekaa kertaa ikinä ja sijoituin heti toiseksi, vain pisteen päähän voittajasta Nolanista!

Fiksuna tyttönä muuten kannoin kameraani koko päivän, mutta unohdin muistikortin kotiin tietokoneeseen, joten seuraavat kuvat ovat kännykällä otettuja.

Mainion jatsimatsin jälkeen nälkä alkoi hiukoa, joten mikäs sen loogisempi lounaspaikka, kuin *ta-daa* American diner! Tommikin liittyi seuraan töistä päästyään. Hampparit maistuivat kaikille ja valinta oli loistava myös meidän vieraidemme mielestä, joten kyseinen ravintola on nyt virallisesti American approved!
Ave suosittelee: halloumiburgeri!
Käytiin juomassa vielä kahvit meillä ja sitten olikin aika saattaa vieraat Suomen ihastuttavassa kevätsateessa bussiin (ja alkaa salaa katselemaan lentolippuja Chicagoon...).

Mutta olipahan mainiota! :)

Ave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti