26.4.2015

Perinne jo vuodesta 2008

Huh, mökkireissusta selvitty ja paluu arkeen edessä. Tai no ainakin muutamaksi päiväksi, kunnes koittavat perinteiset opiskelijan vappuhulinat.

Vietimme tosiaan kaksi yötä vakiomökillämme Petäjävedellä, jonne olemme suunnanneet vapun tienoilla vuosittain jo vuodesta 2008 (poislukien vaihtovuoteni -09).

Kyseistä Ranta-Lemettilän mökkiä vuokraa Lemettilän tila, ja mahtavat puitteet sekä oiva hinta-laatusuhde saavat meidät palaamaan joka vuosi näihin tuttuihin maisemiin!


Tämä kyseinen kuva on viime vuodelta, jolloin säät todellakin hellivät!
Aiempina vuosina olemme vuokranneet mökin vain yhdeksi vuorokaudeksi, mutta tänä vuonna olimme nyt toistamiseen mökillä koko viikonlopun, sillä eihän se yksi yö riitä mihinkään! Tämän lisäksi toistimme viime vuoden ex tempore -idean tilata pihaan palju, tosin tällä kertaa teimme varauksen jo etukäteen. Voin suositella tähän hommaan Paljuparonia!

Perinteenä on myös ollut vuokrata mökki juuri ennen vappua tai heti vapun jälkeen. En itse asiassa osaa sanoa, miksi nimenomaan vappu eikä vaikka juhannus, mutta ehkä juuri off season -ajankohta sekä yleinen opiskelijan vappuhulinan tuoma tunnelma on vakiinnuttanut tämän ajankohdan kaveriporukkamme keskuudessa. Ehkä myös ajatus kevään ensimmäisistä grillailuista sekä talviturkin heitosta on omiaan pitkän talven jälkeen, sillä kuka nyt kesään asti jaksaa odottaa! 


Mökkireissu alkoi jellyshoteilla.
Tosiaan, perjantaina tie vei kohti Petäjävettä, joka on n. puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Myös junat ja bussit kulkevat pitkin päivää, ja keskustasta on mökille matkaa parisen kilometriä. Tällä kertaa kuitenkin meillä oli auto alla. Ostokset hoituivat kätevästi paikan päällä paikallisessa S-marketissa, ja grilli ja sauna olivat kuumana jo heti iltapäivästä!Ilta tietenkin meni supisuomalaiseen tapaan: makkaraa, saunaa ja hieman vettä väkevämpää. Ja tulipa heitettyä se talviturkkikin! Tosin enpä voi sanoa viihtyneeni jäisessä vedessä muutamaa sekuntia kauempaa. Kaveripariskunta oli myös tuonut mukanaan shishan, jota sitten polteltiin pitkin viikonloppua.


Lauantaina saimme paljun käyttöömme heti aamusta, tosin päivä käynnistyi hitaanlaisesti ja itse paljuun pulahdimme vasta iltapäivästä. Mutta aahhh, kylläpä teki nannaa! Lauantai oli paras päivä säidenkin puolesta, sillä perjantaina ja varsinkin tänään sunnuntaina satoi, mutta eilen oli hyvinkin aurinkoinen päivä ja lämpömittari nousi kymmeneen asteeseen.


Pojat paljun kimpussa.
Tyyntä oli.

Perinteinen mökkiruokavalio.
Alkuillasta yhdeksän hengen porukkamme tiivistyi seitsemään, kun sanoimme kahdelle Etelä-Suomeen suuntaavalle kaverille heipat. Meidän muiden ilta jatkui taaskin melko perinteisen kaavan mukaan: grilli ja palju olivat kuumana koko loppuillan. Tosin nukkumaan mentiin hyvissä ajoin jo puoliltaöin, siinä missä perjantaina valvottiin aamutunneille. Edellisilta oli siis vienyt veronsa itse kultakin...


Tommi, tytöt ja maalaismaisema.


Tänään ei sitten oikeastaan muuta ehdittykään, kuin syödä rauhassa aamupalat, pakata, siivota mökki sekä suunnata juna-asemalle. Mutta kuten jo mainitsin, eipä sitä säidenkään puolesta oltaisi voitu kummempia tehdä, ja toki viikonloppu taisi imeä mehut hieman jokaiselta.

Joten taaskin mahtava reissu aivan loistavalla porukalla, mutta kyllä teki nannaa astua kotiovesta sisään ja naukua takaisin tuolle pienelle ovella tervehtivälle karvapallolle. Näillä voimilla jaksaa taas sinne kesään asti! ...niin, ja onhan tulossa tuo vappukin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti