25.5.2015

Kuulumisia

Viisut tuli ja meni, ja nyt seuraa taas paluu arkeen. Tai no itse asiassa vain pariksi päiväksi, jonka jälkeen alkaa pieni seikkailu, mut siitä myöhemmin lisää!

Tosiaan, kuten kaikki jo varmasti ovat tähän mennessä kuulleet tai lukeneet, Ruotsi vei viisuvoiton. Mikä ei haittaa, sillä olihan biisi suosikkieni joukossa, ja vaikkei Australia ihan kärkisijoille yltänytkään, oli vitossija hieno tulos ensi(ja ainut-?)kertalaiselle! Muutenkin suurin osa suosikeistani pärjäsi kisassa hyvin, Italia tuli kolmanneksi, Belgia neljänneksi, Latvia kuudenneksi, Viro seitsemänneksi ja Norja kahdeksanneksi. Eli aika hyvin arvioitu! Kisa olikin kutkuttava viime metreille asti, sillä Venäjä oli ainakin puoleenväliin ääntenlaskentaa johdossa ja maan edustaja ehtikin jo itkeä onnesta suorassa lähetyksessä. Olen silti huojentunut Ruotsin voitosta, sillä kuinkas olisikaan käynyt LGBT-kansalle ahdasmielisessä idän naapurimaassa? Olisiko kisoja boikotoitu kansainvälisesti, vai olisiko viisujen tuoma homoinvaasio juuri sitä, mitä venäläiset nyt tarvitsevat? Noh, niin tai näin, jossittelu on nyt turhaa. Sen sijaan keskityn nyt siihen, kuinka saan hommattua itselleni liput ensi vuoden viisuihin! :D

Tämä kuluva viikko on alkanut rauhallisesti. Mulla on kesän tulon myötä nyt suurinpiirtein viikon ajan ollut armoton siivous- ja järjestelyvimma, kun toppatakit ja villapaidat voi vihdoin haudata kaapin perälle ja kaivaa sen sijaan esiin topit ja kesämekot. Viime postauksessa mainitsin myös pienestä vaatekaapin uudistuksesta kirpparien avulla. Vielä kun tulisi ne toppi- ja sortsikelit! Ostin viime kesänä Yhdysvalloista niin ison kasan ihania kesävaatteita, että on jo kova hinku taas päästä käyttämään niitä!

Toinen viime viikkoina paljon mieltä kutkuttanut asia on urheilu. Tai pikemminkin sen puute. Lopetin säännölliset ryhmäliikuntatunnit Kuntoportilla reilu kuukausi sitten (ja jäsenyyteni jatkuu vasta syyskuussa), jonka jälkeen liikkuminen onkin ollut aika satunnaista, mikä puolestaan on näkynyt ja tuntunut olotilassa. Sen kyllä huomaa äkkiä, miten sitä laiskistuu ja vireystila alenee, kun ei liiku säännöllisesti. En ole jaksanut käydä salillakaan. Joten osittain juuri tämä lähestyvä kesä on saanut minut taas pikkuhiljaa liikkeelle. Olemme Tommin kanssa alkaneet lenkkeillä yhdessä useammin, ja kotona teen päivittäin lihaskuntoliikkeitä. Olenkin taas innostunut käymään läpi kevään aikana Facebookiin ilmaantuneita Tikis-kuntohaasteita, jotka auttavat liikkumaan monipuolisesti. Tällä hetkellä on käynnissä booty-haaste. ;)


Tikis-punnerrushaaste lanseerattiin maaliskuussa.
Kävin myös ostamassa itselleni Prismasta tämän putkirullan. Tai no, rakkaalla lapsella on monta nimeä: venytysrulla, joogarulla, pilatesrulla... Tätä muuten sai etsiä ympäri Jyväskylää, sillä ei löytynyt Anttilasta, Sokokselta eikä edes Stadiumista. Ja halvimmat olivat Intersportissakin neljänkympin luokkaa, joten kyllä oli ilo irti kun Prismassa kyseinen pötkö oli 12,95 €! Tällä on siis tarkoitus avata lihaksien jumeja, jotka minulla vaivaavat eritoten ulkoreisissä. Putkirulla on kätevä lisä lihashuollossa ja venyttelyssä, vaikka se melko kivuliasta onkin. Fysioterapeutin suosituksesta siis rullailen tällä päivittäin reiden ulkosyrjät läpi, mikä auttaa avaamaan reisien kireyttä ja (toivottavasti) ryhdittämään jalkojen asentoa. Löysin muuten täältä mainiot ohjeet putkirullailuun!Iinestäkin kiinnostaa.
Sitten lopuksi siihen alussa mainitsemaani seikkailuun! Ostin Tommille talvella syntymäpäiväyllätykseksi liput Kööpenhaminaan, joten tämä reissu on nyt vihdoin käsillä! Kyseessä on torstaista sunnuntaihin kestävä pieni romanttinen getaway. Majoitumme Airbnb:n kautta erään Stinen kämppään Vesterbrøn alueella, joka on kuuluisa eläväisestä ravintolakulttuurista ja nuorekkaasta tunnelmastaan. Emme ole sen koommin suunnitelleet vielä viikonloppua, luultavasti vain annamme Köpiksen viedä! Kaikki hyväksi todetut vinkit otetaan toki ilolla vastaan! :)

Aurinkoista alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti