18.5.2015

Yläkaupungin yö ja muuta kivaa

Mennyt viikonloppu oli Jyväskylässä hulinaa täynnä, ja iso tekijä oli lauantaina vietetty Yläkaupungin yö. Kyseessä on tapahtuma, jonka aikana yliopiston kampus ja sitä ympäröivä Kauppakadun yläpää täyttyy musiikista, tanssista, akrobatiasta, näyttelyistä, myyntikojuista, elokuvista, teatterista ja eritoten ihmisistä. Tämä korkkaa samalla Keski-Suomen festarikesän. Tapahtumaa on vietetty jo vuodesta 1992, ja tapahtumapaikkana ovat lähialueen baarit, museot, yliopiston tilat ja ruokaravintolat, sekä tietenkin itse katu!

Tapahtuma vetää vuosittain noin 20 000 vierailijaa, ja pääpainona ovat Keski-Suomen omat artistit ja esiintyjät. Ohjelma jatkui pitkälle yöhön, ja olipa yökukkujille tarjolla myös aamukasteklubi aamuviidestä alkaen!

Päivä alkoi meidän kohdallamme samaan aikaan sattuneella Ravintolapäivällä! Kirkkopuisto oli täynnä toinen toistaan houkuttelevampia kojuja ja jonot kiertelivät kuin käärmeet konsanaan. Me aloitimme kierroksen ystävämme Nastjan herkullisilla kuppikakuilla!


Myös musiikkia oli tarjolla.
Nastja muuten tekee suussasulavia leivonnaisia myös tilaustyönä, joten tsekkaa ihmeessä Facebook-sivut, mikäli kaipaat herkkuja vaikkapa juhliin!

Jatkoimme kierrostamme kohti kävelykatua, jossa matkaan tarttuivat ensin poikien Spede-nopeustestin päävoitot, sitten mahan täytteeksi vietnamilaiset patongit!
Kylläpä hymyilyttää.
Kävelykadulla oli kaikkea jännää.

Kävimme välillä meillä vaihtamassa lämpimämpää vaatetta päälle sekä hetken torkkumassa. Päivä oli onneksi poutainen, mutta silti melko viileä, joten lisäpaidat tulivat tarpeeseen. Meillä oli viikonlopun ajan kylässä Tommin kaveri Mikko Oulusta, joten pojat olivat tietenkin korkanneet viikonlopun jo perjantaina, mikä näkyi itse kunkin olotilassa. Joten yläkaupungille lähdimme vasta illalla.


Katutaidetta.
Perheen pienimmillekin oli paljon ohjelmaa!
Tästä sisään festarialueelle.
Ravintolapäivän tarjonnat jatkuivat iltaan asti
Itse suuntasin suoraan Sohwiin katsomaan kaverini Johannan ihanaa bändiä Johanna Emiliaa. Muutama sinkku heidän debyyttialbumiltaan 253 kaunista päivää löytyy myös Spotifysta, kannattaa ehdottomasti tsekata!Matka jatkui ihmisvilinässä ja ruokakojujen tuoksusssa ympäri kampusaluetta esiintymislavalta toiseen. Erilaisia tapahtumia on päivän mittaan niin paljon, ettei joka paikkaan millään ehdi. En yleensä suunnittele juurikaan kyseistä iltaa, vaan annan virran ja musiikin viedä.

Muistatteko vielä sen hassun ruskean vanhan auton aiemmista tämän postauksen kuvista? Noh, kyseinen autohan on itse asiassa kahvila, josta saa myös suolaisia välipaloja! Tarjolla oli tosin ainoastaan lihapitoisia tuotteita, joten kyselin vegemahdollisuutta. Hetken aikaa kahvilan tytöt miettivät että mitäs nyt, mutta sitten he ryhtyivät tuumasta toimeen, ja tuunasivat mulle lennosta ihan oman vegeversion. Ja olipa kyllä hyvää! Tommikin sanoi, että oli jopa parempi kuin lihallinen versio. Joten isot kiitokset touhukkaille tytöille! Mikäli sama koju sattuu matkan varrelle, niin suosittelen lämpimästi (ja kannattaa kysyä sitä kasvis-toastia)!Loppuilta kuluikin sitten poikien kanssa baarissa. Täällä Jyväskylässä muuten järjestettiin viikonlopun aikana myös street dancen SM-kisat, ja tämä kyseinen tanssipoppoo olikin tullut sankoin joukoin samaan baariin! Siinäpä sitten seurattiin huuli pyöreänä menoa ja meininkiä, kun ammattilaiset näyttivät, kuinka sitä oikein tanssitaan! Huikea ilta!

Kävelykatukirppis valtasi keskustan kävelykadun puolestaan eilen sunnuntaina. Tapahtuma alkoi jo puoliltapäivin, ja vaikka menimme ystäväni Beaten kanssa paikan päälle vasta kolmen maissa, riitti kadulla edelleen vilkettä ja hulinaa. Sääkin oli onneksi poutainen, ja jossain välin tuli jopa melkein kuuma!
Kyseinen tapahtuma muuten järjestettiin nyt jo viidettä vuotta, ja suosiosta päätellen tämä tullaan varmasti järjestämään jatkossakin! Myyjiä oli kuuleman mukaan tänä vuonna ennätysmäärä, lähes 120 myyjää! Ja mukana oli tällä kertaa myös musiikkiesityksiä sekä street food-kojuja. Seuraava kävelykatukirppis järjestetään 30.8.
Bongasimme kirppispöytien toisesta päästä tämän käsistään erittäin kätevän leidin! Jokainen koru on itse tehty, eikä toista samanlaista tule varmasti vastaan! Itse innostuin eritoten noista korutelineistä, omat kun jo pursuavat kaikista korvakoruista... Tsekkaa toki nettisivut!


Tällä kertaa hillitsin itseni eikä mukaan tarttunut isosta tarjonnasta huolimatta mitään. Päätin nimittäin odottaa lauantaina järjestettävää Blogikirppistä!

Tästä lähtee taas uusi viikko käyntiin!

Ave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti