15.6.2015

Ensimmäinen työpäivä ja muita kuulumisia

Tänään oli sitten ensimmäinen työpäivä. Toki pää on nyt hieman pyörällä kaikesta juuri opitusta eikä uusien taitojen hallinta tule kuin toiston ja tekemisen kautta, mutta on kyllä hyvä fiilis! Työ on monipuolista ja tulen oppimaan tämän työpätkän myötä huimasti uusia tärkeitä taitoja. Työkaveritkin ovat todella mukavia! Sain myös eilen juuri sopivasti gradun hyväksyttynä takaisin tarkistuksesta, joten nyt on enää jäljellä ns. paperityöt, eli itse tutkinnon hakeminen ja lopputyön painaminen yksien kansien väliin. Huisia!

Eilen saimme myös päätökseen koko kevään jatkuneen Harry Potter -maratonimme. Nyt voin vihdoin sanoa kuuluvani kaikkien niiden joukkoon, jotka tietävät, kuinka kyseinen sarja loppuu! :D Viimeisen kirjan ensimmäinen elokuvaversio ei oikein vakuuttanut, sillä se oli jotenkin liian hidastempoinen ja unettava, mutta tämä jälkimmäinen puolisko oli sitäkin viihdyttävämpi ja äksöniä täynnä. Loppujen lopuksi olen tyytyväinen kirjasarjan loppuratkaisuun, ja leffojen innottamana taidankin lukea pitkästä aikaa nuo kirjat — ja tällä kertaa muutkin kuin vain ne neljä ensimmäistä!

Huomenna tulevat myös päätökseen viikottaiset Game of Thrones -iltamme, kun kokoonnumme parin kaverin voimin katsomaan viidennen kauden päätösjakson. Siihen asti pitää vain yrittää välttää internetin houkuttelevia spoilereita, kääk! Ehkä tämänkin sarjan voisi vihdoin lukea alkuperäisinä kirjoina?

Pakko sanoa, että onpa kyllä aivan mahtava tunne tulla töistä kotiin, eikä tehdä mitään. Ja vieläpä ihan luvallisesti! Ilman, että takaraivossa kolkuttaa syyllisyys gradusta, tai pikemminkin sen tekemättömyydestä. Voin vihdoin hyvällä omallatunnolla tehdä oikeasti juuri sitä, mitä mieli tekee. Aionkin ensi töikseni herättää uudelleen henkiin lukuharrastukseni, kun tuo oma kirjahyllykin on miltei puolillaan lukemattomia ja tai keskenjätettyjä teoksia. Aion myös värittää niin paljon kuin sielu (tai pikemminkin käsi) sietää! Kirjahyllyssäni odottaa myös korkkaamaton 1000-palan palapeli, jonka suhteen sormeni ovat syyhynneet jo jonkin aikaa. Ehkä aloitankin sen jo tänään! Tai ehkäpä viritänkin kitarani?

Siispä oikein rentouttavin mielin toivotan ihanaa alkanutta juhannusviikkoa!

Ave

2 kommenttia:

  1. Ihanaa että siellä on gradu noin loppusuoralla! Muistan kun itse sitä aikoinaan väsäsin, että välillä oli sellainen olo ettei se valmistu koskaan. Oli niin helpottavaa ja huojentavaa saada se yksi kaunis päivä valmiiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kieltämättä hieman epäuskoinen fiilis, että nyt se on vihdoin tehty! Outo olo tämä huojennus. :)

      Poista