12.6.2015

Kansallisbaletin kesäkiertue

Kesä on ihanaa aikaa, kun joka kaupungissa sattuu ja tapahtuu! Täällä Jyväskylässä saimme tiistai-iltana ihastella Kansallisbaletin reilun tunnin mittaista kesäkiertuetta, joissa oli ohjelmanumeroita ja tansseja heidän tämänhetkisestä sekä tulevasta ohjelmistostaan. Tapahtuma keräsi Lounaispuistoon tuhatpäisen yleisön ja mikäli istumapaikan olisi mielinyt, olisi paikalle pitänyt mennä luultavasti jo tuntia aiemmin. Itse päädyin hieman taaemmas kurkkimaan kolmen pään ja yhden puun välistä, ja siinä kaukaa katsellessa harmitti, kun en ehtinyt aiemmin paikalle.

Näin nyt ensimmäistä kertaa balettia ns. livenä, ja onhan se nyt uskomattoman kaunista ja lumoavaa! Ei voi kuin ihastella miesten jänteviä vartaloita ja naisten siroutta. Kuvat ovat kamerallani kaukaa otettuja, eikä minulla valitettavasti ollut parempaa putkea mukana. Ehkä näistä saa kuitenkin jonkinlaisen käsityksen kiertueesta. :)

Ihan ensimmäistä tanssia en älynnyt kuvata, mutta tästä eteenpäin mentiin käsiohjelman mukaan. Seassa oli myös muutama modernimpi koreografia, mutta näistä en ottanut juurikaan kuvia.


Don Quijote

Kaunotar ja hirviö
Pariisin liekit

Double evil

Kevätvesiä (ja aurinko!)

Bajadeeri
Kesäyön unelma

Muumipeikko ja pyrstötähti
Niiskuneiti ja angosturakasvit.
Voi ei, angosturat veivät Niiskuneidin! Muumipeikko ja Nipsu tulevat apuun.
Loppu hyvin, kaikki hyvin.
Lopuksi koko poppoo tuli lavalle.

Näin kaukaa sitä katseltiin.
Oih, nyt kyllä tuli kipinä katsomaan lisää balettia! Saakohan Kansallisbalettiin opiskelijalippuja...? Satuitteko te näkemään kiertuetta?

Näiden tanssien siivittämänä oikein aurinkoista viikonloppua kaikille! Nyt on kuulemma vihdoin luvassa myös lämmintä säätä!

Ave

Ps 1. Olemme päässeet Harry Potter -leffailtojemme parissa siihen pisteeseen, että enää yksi elokuva, Kuoleman varjelukset osa 2, on jäljellä! Jännää!

Ps 2. MUN GRADU MENI TÄNÄÄN ESITARKISTUKSEEN!!! IIIIK!!!

2 kommenttia:

 1. Hei, vastaus tulee nyt näin pitkän ajan päästä, mutta vastaan kuitenkin... :)
  Kansallisbalettiin saa opiskelijalippuja! 40% alennuksella saa ennakkoon ostettuna ja jos tilaa on, samana päivänä saa 15 eurolla. Alla tarkemmat tiedot ja nettisivuiltamme lisäinfoa: www.ooppera.fi

  Opiskelijat, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet: Alennus 40 % lipun hinnasta. Etu voimassa maanantaista torstaihin ja rajallisesti viikonlopun esityksissä.
  Liput saman päivän esitykseen alle 20-vuotiaille, opiskelijoille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille, eläkeläisille ja työttömille: 15 e rajatuilla paikoilla permannolla ja 2. parvella (ei varauksia, ei koske peruutuspaikkoja, voimassa myyntitilanteen mukaan). Edun saa vain henkilökohtaisesti.

  Tervetuloa katsomaan balettia!

  terveisin Jussi Iltanen / Oopperan & baletin viestintä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, oikein paljon kiitoksia infosta! :) Pitää ehdottomasti laittaa korvan taakse seuraavaa Helsingin reissua varten!

   Poista