27.6.2015

Koukussa kirppiksiin

Aaah, vihdoin viikonloppu! Aamu-unisten heräämisten ja univelkojen jälkeen oli ihana tänään luvallisesti torkuttaa kelloa niin pitkään kuin mieli teki. Tommikin lähti jo eilen viikonlopuksi mökille remppahommiin, joten aamulla köllittiin Iineksen kanssa pitkälle yli kymmeneen asti.

Tiesin jo viikolla, mitä aion viikonlopun aikana tehdä: kirppistellä! Ja toki ottaa rennosti ja nauttia omasta ajasta, ehkä myös katsoa pari taiteellista elokuvaa, joita Tommi ei suostuisi normaalisti katsomaan (kaupunginkirjastosta tarttui mukaan mm. Felliniä ja Scorsesea). Vein tänään myös graduni painoon, joten sen pitäisi olla ensi viikolla valmis noudettavaksi. Jännää!

Olenkin jo aiemmin maininnut olevani viime aikoina erityisen innostunut Facebook-kirppiksistä. Olen toki aina rakastanut kierrellä kirppiksiä, mutta nykyään tämä on sosiaalisen median kautta siirtynyt aivan uusiin sfääreihin, sillä voin yksinkertaisesti istua omalla sohvallani ja tehdä huikeita löytöjä! Niin kätevää, eritoten siksi, että Jyväskylässä ne parhaimmat kirppikset ovat valitettavasti automatkan päässä. Jos taas Tommilta kysytään, niin hän varmaan toteaisi "lievän" innostukseni riistäytyneen käsistä. :D Oli niin tai näin, mielestäni kirpputorit ja kierrättäminen nyt vain ovat kaikin puolin fiksua ja kestävää tavaran käyttöä!

Tänään kävin vaihteeksi hieman perinteisemmällä kirppiksellä. Jyväskylän satamassa pidettiin Osuuskunta Million järjestämä satamakirppis, joka toimi käytännössä peräkonttikirppis-periaatteella. Aluksi sadepilvet enteilivät huonoa säätä, ja pieni sadekuuro tulikin juuri ennen kuin kirppiksen oli määrä alkaa, mutta onneksi sää selkeni juuri sopivasti ja autoja alkoi valumaan Kuokkalan sillan kupeeseen satama-alueen perälle. Olin itse paikalla hyvissä ajoin jo kolmen jälkeen, kun ensimmäiset myyjät laittoivat tavaroitaan esille. Myös kaverini Maija liittyi seurakseni (ja makutuomarikseni). Tulipa aurinkokin välillä esiin niin, että hyvin olisi pärjännyt vaikka t-paidassa. Tässä hieman kännykkäkameratunnelmia:

Lopuksi porukkaa tuli ihan kiitettävästi paikalle, vaikka monet uskaltautuivatkin satamaan vasta auringon tultua esiin. Harmillisen moni myyjä kuitenkin ehti jo perua tulemisensa huonon sään pelossa, mutta toivotaan että näitä kirppiksiä järjestetään myös jatkossakin!

Niin, ja teinhän minä muutaman löydönkin!


Iinestäkin kiinnostaa.
Tuo mustavalkea mekko, harmaanruskea nahkatakki sekä turkoosit höyhenkorvikset tarttuivat matkaan satamakirppikseltä, kengät sekä värikäs toppi puolestaan ovat ostoksia fb-kirppiksen kautta, jotka kävin noutamassa ennen satamaan menoa.

Vielä kun tulisivat ne kauan odotetut helteet, jotta voisin vihdoin pitää kaikkia uusia ihania kesävaatteitani. Ajattelin heti säiden lämmettyä myös kuvata kaikki kirppiksen kautta vaatekaappiini päätyneet uudet tulokkaat ja tehdä niistä erillisen postauksen. Joten sitä odotellessa! :)

Aurinkoista viikonloppua!

Ave

2 kommenttia:

  1. Jopas nuo kengät näyttää makeilta! Kirpparit on tosi kivoja, harmillisen harvoin vain tulee käytyä kun ei meilläkään ihan lähellä ole hyviä. Pitäisikin selailla nettikirppareita ahkerammin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kengät olivat kyllä oikea löytö, ehdin nettikirppiksellä varaamaan ne ensimmäisenä ja jälkeeni kerääntyi pitkä jono. :D Harmi että pitää odottaa syksyyn asti, että pääsen niitä käyttämään. Suosittelen kyllä nettikirppiksiä, mikäli vain lähialueilla sellaisia toimii! Ainakin täällä Jyväskylässä on kaksi erittäin aktiivista FB-ryhmää. :)

      Poista