7.7.2015

Päivä Kuopiossa

Katsaus viime viikonlopun Savo-reissuun jatkuu! Alun perin suunnitelmissa oli pysytellä koko viikonloppu Siilinjärvellä eikä mennä ollenkaan Kuopioon, mutta kun Tommi lauantaina ilmaisi voimakkaan halunsa päästä parturiin, otimme äitini auton alle ja körötimme isolle kirkolle.


Kasarmialueen puutaloja ja kukkien väriloistoa.
Sää oli lauantaina vaihteleva. Aurinko porotti toisinaan taivaalta kuumana niin että ihan hiki valui, mutta heti sen mennessä pilveen kova tuuli pakotti laittamaan takin ylle. Joka tapauksessa pääasiahan täällä Suomen suvessa on se, että kunhan ei sada!

Matkalla parturiin poikkesimme Kuopion söpöimmällä pikkukadulla, Pikku Pietarin torikujalla.
Kyseessä on pieni kapea katu, jonka vanhat puutalot on otettu uusiokäyttöön ja nykyään näissä entisissä hevostalleissa onkin tarjolla muun muassa käsitöitä ja taidetta laidasta laitaan, sekä myös tunnelmallinen kesäkahvila janoisille. Onpa paikalla myös itse Pikku Pietari, joka viihdyttää vierailijoita lauluilla ja runonlausunnalla!

Taiteilija työssään.


Pikku Pietarin torikuja
Hatsalankatu 24 / Puistokatu 21, Kuopio
http://www.pikkupietarintorikuja.fi/

Matka jatkui parturivisiitin jälkeen tietenkin Kuopion sydämeen, torille! Tiesittekös muuten, että Kuopion kaupungintalo on äänestetty Suomen kauneimmaksi?
Tämä torihan oli vastikään monta vuotta remontissa, kun sen alapuolella olevaa parkkihallia laajennettiin. Samalla esimerkiksi kauppahalli sai uuden ilmeen, ja sen kylkeen rakennettiin persoonallinen kahvila Salacavala. Nykyään tori näyttää taas siltä kuin ennenkin, ja kesäpäivisin se täyttyy myyntikojuista, torikahviloista sekä tietenkin ihmisistä!

Mikäli nälkä tai jano yllättävät matkaajan, kannattaa suunnaksi ottaa Kauppakatu ja sen lukuisat ravintolat, kahvilat sekä baarit. Me istahdimme lounaalle street food -paikkaan nimeltä Foodi (Kauppakatu 22), joka on muuten auki myös viikonloppuöisin."Ravintolakadun" yläpää lähtee torin kulmalta.

Sää jatkui aurinkoisena ja lämpimänä, joten päätimme suunnata Kauppakatua alaspäin kohti matkustajasatamaa. Mainitsemisen arvoisia baareja ja kahviloita matkan varrella ovat mm. Kahvila Kaneli (Kauppakatu 22), Intro (Kauppakatu 20), Malja (Kauppakatu 29), Isä Camillo (Kauppakatu 25-27), Muikkuravintola Sampo (Kauppakatu 13), Sataman Helmi (Kauppakatu 2) sekä Wanha Satama (Matkustajasatama).


Kuopion luonnontieteellisessä museossa on näytillä mm. täytetty mammutti!

Muikkuravintola Sampo.
Ravintola Wanha Satama
Meidän tiemme vei suoraan tien päähän ja sataman ytimeen: Albatrossiin. Samalla allekirjoittanut korkkasi vihdoin terassikauden! Seuraamme liittyi myös Tommin vanha kaveri Kouvolasta, ja myöhemmin siirryimme takaisin "yläkaupungille" Ale Pupiin, jonne myös molemmat siskoni tulivat after workille.Albatrossi
Ilta päättyi Ale Pupin terassille,
Kuopiossa muuten oli reilun viikon ajan olleet viinijuhlat, jotka houkuttelivat tänä vuonna paikalle noin 30 000 hyvän ruoan, juoman ja viihteen ystävää! Tuona kyseisenä iltana oli juhlien päätöspäivä, ja lavalle nousivat Egotrippi, Janna sekä Jukka Poika & Sound Explosion Band. Hetken jo tuumailimme, että pitäisikö ostaa ex tempore -liput festarialueelle, mutta päätimme lopulta kuitenkin skipata viinit ja bändit. Ensimmäinen palkkani tulee tosiaan vasta ensi viikolla...


Lopulta parin tunnin parturireissu venyikin iltaan asti, sillä Kuopio kyllä hurmaa joka kerta! Vielä kun saisi tuon komeamman puoliskon harkitsemaan sinne muuttamista...

Ave

7 kommenttia:

 1. Viinijuhlat kestää vain viikon ja kävijöitä oli alle 35000, ei ihan sataatuhatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mistähän lie jäänyt mun päähän tuo lukumäärä, nyt korjasin sen tilastoista löytämääni 50 000 kävijään. Ja jos tarkkoja ollaan, niin juhlat kestävät 9 päivää. :) Kiitos tarkoista huomioista!

   Poista
  2. Tosin nyt kun aloin tutkimaan tarkemmin, niin tänä vuonna kävijämäärä jäi arviolta 31 000:een. Viime vuonna vierailijoita oli vielä vähemmän, 29 000. Joten miltähän vuodelta mahtaa olla tuo lukema 50 000 (joka Wikipedian puolellakin mainitaan).

   Poista
 2. Kuopio on aina hyvä idea ;)

  Onpa kiva blogi sinulla! Klikkailin itseni lukijoiden joukkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kun viihdyt! :) Kuopio on kyllä ihana, haaveilen vielä joku päivä muuttavani sinne takaisin.

   Poista
 3. Ihanannäköistä!!! Tulee kyllä ikävä kottiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopio on aivan ihana! En olisi millään malttanut lähteä pois. :)

   Poista