13.7.2015

Purnauskis!

Kuten ehkä blogin puolella onkin jo tullut ilmi, olen erittäin vahvasti kissaihminen. Niin sanotusti crazy cat lady. Onneksi en ole tämän pakkomielteeni kanssa yksin, sillä hyvä ystäväni Maarit jakaa kanssani tämän kissahulluuden! Joten kun kuulimme viime syksynä Tampereen uudesta kissakahvilasta, oli vain ajan kysymys, milloin lähtisimme käymään tuolla jokaisen kissanystävän lempparikahvilassa.

Vihdoin ekskursiopäiväksi valikoitui viime lauantai, ja aamulla hyppäsimme Onnibussin kyytiin täältä Jyväskylästä. Maarit tosin oli tullut jo edeltävänä iltana Kuopiosta tänne meille. Olimme varanneet kahvilaan etukäteen istumapaikat, sillä varsinkin näin sesonkiaikaan voi muuten joutua odottelemaan, emmekä halunneet ottaa tätä riskiä.


Matkan varrella näkyi mainoksia ja vesipisaroita.
Tässä vaiheessa muuten pitää huomauttaa, että Tampereella Onnibussin pysäkki ei todellakaan ole keskustassa, vaan pysäkit sijaitsevat joko Kalevassa tai Hervannassa. Lähempänä oleva Kalevan pysäkkikin sijaitsee n. 3,5 kilometrin päässä keskustasta, joten pitkän päivän päätteeksi illalla palatessamme bussipysäkille kirosimme yhteen ääneen sitä, että halusimme säästää euron valitessamme bussin VR:n tarjouslippujen sijaan... Noh, olemmepa sitten ainakin ensi kerralla viisaampia!

Perillä Tampereella olimme puoli yhden maissa, ja kahvilaan kävelimme parin pysähdyksen kera kolmisen varttia. Paikka oli jo saapuessamme miltei täynnä, mutta toki saimme varaamamme istumapaikat. Sisäänpääsymaksu on 5 €, ja tällä kustannetaan kissojen ylläpitoa, joten kyseisen summan maksoi kyllä ihan mielellään.


Mites tuo mun teemapukeutuminen?
Itse paikka oli tietenkin teeman mukainen. Seinillä komeilivat kissataulut ja katonrajassa risteilivät kissojen kulkureitit. Lattialla puolestaan oli kissoille kiipeilytelineitä, lepopaikkoja sekä siellä täällä ruokakuppeja ja leluja.










Kissoja kahvilassa on tällä hetkellä kuusi. Jokainen kissa on totutettu etukäteen toisiin kissoihin sekä myös lapsiin, sillä useista maailman kissakahviloista poiketen tänne saavat tulla myös nuoremmat vierailijat. Me tosin hieman epäilimme tämän järkevyyttä, sillä huomasimme monen kissan väsyvän jatkuvasti perässä seuraaviin lapsiin, ja todistimmepa senkin, että lattialla rauhassa loikoillut kissa sähähti ja raapaisi mahasta rapsuttamaan tullutta pikkulasta.


Hurmaava Viiru-neiti.
Nurri näki jotain kiinnostavaa.
Evo on kahvilan chillein kissa.
Väsymys ei katso aikaa eikä paikkaa. Piki nokosilla.
Micu viihtyi tuolini alla.
Päätimme molemmat testata ruokalistalta päivän kakkua, joka tuona päivänä oli aivan herrrkullisen suussasulavaa aprikoosijuustokakkua. Kyytiläiseksi otettiin kisucappuchino, kuinkas muutekaan! ;) Omistajan mukaan kustakin kupista tunnistaa tekijänsä, sillä jokaisella kahvintekijällä on oma tyylinsä tehä tuo vaahtokissa.



Eipä sitä kyllä kauaa malttanut istua aloillaan, kun kissat pyörivät vieressä ja köllähtivät välillä nokosille tuolini alle ja milloin minnekin. Täällähän ihmiset ovat vieraana kissojen kodissa, joten näiden pienten karvapallojen tekemisiä oli hauska seurailla.



Kissojen herkkuhetki.








Kalojenmetsästys.

Meidän tuomiomme: aivan hurmaava kahvila, erittäin mukava ja asiansa osaava henkilökunta sekä herrrrkulliset murkinat, mutta paikka voisi olla vaikkapa K-10, jotta ne ihan pienimmät lapset eivät stressaisi kissoja niin paljon. Joka tapauksessa ehdottomasti suosittelen, sillä tämän persoonallisemmaksi ei kahvilavisiitti käy!

Kissakahvila Purnauskis
Aaltosenkatu 31-33, Tampere
http://purnauskis.fi/

Suuntasimme seuraavaksi kohti keskustaa, sillä paluubussimme takaisin Jyväskylään lähti vasta illalla. Kävimme syömässä ja pyörimme kaupoissa sekä tietenkin ihastelimme samalla kaunista Tamperetta. Torilla sattui olemaan samaan aikaan myös kansainväliset suurmarkkinat, mutta sade yllätti hullut kissanaiset, joten emme noilla markkinoilla kauaa viihtyneet, vaan suuntasimme pikkuhiljaa takaisin kohti Kalevaa.







Että sellainen päiväreissu se! :) Kyllä piristää muuten kummasti vaihtaa maisemaa vaikka vain yhdeksi päiväksi! Kaiken lisäksi Tampere on yksi lempikaupungeistani Suomessa ja siellä on aina ilo käydä.

Oletteko te käyneet jossain päin maailmaa kissakahviloissa? Olisi hauska kuulla kokemuksia esim. Tallinnan kahvilasta! Helsingin kissakahvila puolestaan avataan 15.7., eli ylihuomenna! Sinne aiomme mennä tutustumaan heti elokuun alussa Kallio block partyn yhteydessä. :)

Kurrrnau, kuten Iines sanoisi!

Ave

6 kommenttia:

 1. Kissakahvila? Kahvila, jossa herkkujen mutustelun lomassa saa kuunnella purnausta, kurnausta ja kehräystä? Muutan sinne! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin täydellistä! Nyt myös Helsinkiin on avattu kissakahvila! :)

   Poista
 2. Itseäni ärsytti myös todella käydessäni nuorimpien lasten vanhemmat/huoltajat jotka eivät valvoneet/opastaneet lapsiaan yhtään kissan käsittelyssä vaikka erästäkin seuruetta opastettiin kahvilan toimeasta USEASTI. Ja mielestäni kenenkään on turha hokea että "lapset on lapsia"-tyyppisiä lauseita joita usein saa kuulla koska lapset ovat aina huoltajiensa vastuulla. Pienikin lapsi kyllä oppii ja ymmärtää miten eläimiä kohdellaan kunhan riittävän monta kertaa opastetaan. Ja ei,minulla ei ole mitään lapsia vastaan ;). Paikka on kyllä hurmaava :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan ei ole mitään lapsia vastaan, mutta olen samaa mieltä kanssasi siitä, että tietyt tilanteet vaativat vanhemmilta tarkemman peräänkatsomisen, sillä kissakahvila ei ole mikään temppurata tai eläintarha. Mielestäni myös henkilökunnalla on oikeus puuttua tilanteeseen ja tarvittaessa pyytää seuruetta lähtemään, mikäli ohjeistus ei mene perille ja kissat stressaantuvat. Tämän kyseisen kahvilan henkilökunta oli kyllä ihailtavan ystävällistä ja kärsivällistä! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Todellakin! Mistähän löytäisi samaa tapettia! :D

   Poista