6.8.2015

Kallio block party

Tällä viikolla on huushollissa taas riittänyt vilskettä, kun Tommi tuli takaisin reissusta ja mulla alkoi uusi työ! ...tai no vasta perehdytys, jos tarkkoja ollaan. Itse työt sitten toivottavasti seuraavat perässä! Viime viikon kruunasi tietenkin tuo viikonloppu Helsingissä, johon sisältyi paljon ihania ihmisiä, valtavasti naurua ja hyvää oloa sekä tietenkin ...paljon kissoja!

Suuntasin perjantaina iltapäivällä kohti Helsinkiä ja saavuin perille vasta illalla. Olin viikonlopun yötä hyvällä ystävälläni Iitulla, jonka kanssa ilta meni viiniä maistellen ja kuulumisia vaihtaen. Haistelimme loppukesän ilmaa Kallion kallioilla ja kuuntelimme läheisen Linnanmäen vuoristoratojen viimeisiä kirkaisuja. Kesä on kieltämättä parasta aikaa vierailla pääkaupungissa, ja vaikken sinne kovinkaan mielelläni muuttaisi, on siellä silti virkistävää käydä aina silloin tällöin.

Lauantaina koitti sitten kauanodotettu Kallio block party. Kyseinen tapahtuma on siis täysin vapaaehtoisvoimin järjestetty vuotuinen korttelijuhla, joka sijoittuu joka kerta jollekin Kallion kaduista. Iltapäivän ja illan aikana esiintymislavat, katutanssijat, ruokakojut, taitelijat sekä tietenkin rennosti juhliva kansa valtaavat kadut, jotka on luonnollisesti suljettu muulta liikenteeltä.

Ensimmäisen kerran nämä katufestarit järjestettiin vuonna 2011, jolloin vielä pienikokoinen tapahtuma mahtui kokonaisudessaan Karhupuistoon ja Franzeninaukiolle. Sittemmin tapahtuma on suosionsa myötä kasvanut vuosi vuodelta, ja tapahtumapaikkana on ollut Vaasankatu, Kolmas linja ja viime vuonna Helsinginkatu. Tänä vuonna festarit olivat saaneet jo eeppiset mittasuhteet, sillä Kurvi ei meinannut enää riittää!

Olen osallistunut kyseisiin katufestareihin jo useamman vuoden ajan, muistaakseni jo heti toisesta vuodesta lähtien. Viime vuonna nuo kemut jäivät väliin olosuhteiden pakosta (olimme kesätöissä Jenkeissä), joten tänä vuonna odotin näitä festareita kuin kuuta nousevaa! Eikä todellakaan tarvinnut pettyä!

Päivä alkoi puistokirppiksellä, johon suuntasimme myymään Iitun seuraksi (ja kantoavuksi). Seuraksemme liittyi muutama kaverikin, joten mikäs siinä seurustellessa ja hieman viiniä nauttiessa, kun aurinkokin paistoi! 


Harjutorin puistokirrpis.
Ohikulkija.
Itse Kurviin, jossa tapahtuma siis tänä vuonna järjestettiin, suuntasimme pikaisen lounaan, vaatteidenvaihdon ja ehostuksen jälkeen iltapäivällä, ja tähän mennessä alue olikin jo täyttynyt iloisista juhlijoista!Kurvi
Loppujen lopuksi suurimman osan illasta vietimme Katri Valan puistossa Kurvin kupeessa, vaikka välillä toki kävimme fiilistelemässä itse artisteja ja kiertelemässä festarialuetta. Myös tuolla puistossa oli yksi festarilavoista, ja siellä esiintyi mm. Paleface.

Pitemmittä puheitta annan kuvien puhua puolestaan, sillä ne kiteyttävät aika hyvin illan kulun ja fiilikset. :)


Katri Valan puistossa riitti hulinaa.


Paikalle oli eksynyt muuta muukin.Onnistuneita otoksia.

Atomirottaa oli kuuntelemassa yksi jos toinenkin.
Jahas, siihen kuvat sitten näköjään loppuvatkin. Olen keskittynyt kuvien räpsimisen sijaan nauttimaan itse illasta, eli selkeästi onnistunut ilta siis! :)

Sunnuntai menikin sitten hieman karvaisemmissa tunnelmissa, mutta tästä lisää seuraavassa postauksessa! ;)

Onko teille Kallio block party tuttu tapahtuma? Olitko kenties itsekin tuolla viime lauantaina?

2 kommenttia:

  1. Moi! Etsiskelin kivoja kuvia Helsingistä, ja löysin nää sun ottamat ihanat kuvat Kallio Block Partysta, saisinkohan kopioida näistä pari? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja onpa kiva kun törmäsit blogiini! Pahoitteluni myöhäisestä vastauksesta, mutta toki saat käyttää kuviani, kunhan merkitset minut kuvien ottajaksi, eikä bloginkaan mainitseminen olisi haitaksi. :)

      Poista