9.8.2015

Kissakahvila Helsinki

Viikko sitten sunnuntaina Kallio block partyjen jälkitunnelmissa halusimme tehdä jotain äärimmäisen rentouttavaa, joten luonnollisesti otimme suunnaksi pari viikkoa sitten avatun Helsingin kissakahvilan!

Olimme ystäväni Maaritin kanssa käyneet jo aiemmin tänä kesänä Tampereen Purnauskis-kahvilassa, joten odotimme innolla tätä toista Suomen kissakahvilaa! Ehkä seuraavan reissumme teemme sitten Tallinnan Nurriin...? :)


Montako kissaa bongaat kuvasta?
Saavuimme kahvilaan hieman ennen kahta, ja kuten Tampereella, tännekin kannattaa varsinkin kauempaa saapuvan varata aika etukäteen, sillä kahvila oli jatkuvasti täynnä, eikä esimerkiksi "walk in" -paikkoja riittänyt läheskään kaikille kyselijöille. Me olimme varanneet omat paikkamme jo hyvissä ajoin heinäkuussa ennen kuin kahvila edes aukesi! Seuraksemme liittyi myös kaverimme Antti, joka lähti koiraihmisenä rohkeasti tutustumaan kissakahvilakonseptiin! Ja näkyipä kahvilassa Jyväskylän tuttujakin!

Jokaiselta vierailijalta veloitetaan 5 €: kissojenhoitomaksu (sama kuin Tampereella), ja tällä katetaan luonnollisesti kissojen elämisen kuluja. Vierailuaika on 1,5 tuntia, joka riittää kyllä mainiosti kahvi- ja silittelyhetkeen.
Paikalla oli myös polttariseurue.
Ikäraja on 7 vuotta, mikä on erittäin tervetullut vaihtelu Tampereen kissakahvilaan, jossa kissat selkeästi välillä stressaantuivat pikkulapsista. Helsingissä myös oltiin pienempien vieralijoiden kohdalla tarkkana säännöistä ja varsinkin juoksemisesta, sillä kissoja nukkui siellä täällä lattialla. Ollaanhan kahvilassa sentään kissojen kotona vierailulla!

Ville (vai Kalle?) on pitkää pötköä.

Tyylilyyli saa Peteltä pesun.
Kissoja on Helsingin kissakahvilassa kuusi, täysikasvuinen Pete, sekä pennut Ville, Nestori, Kalle, Tyylilyyli ja Helmiina. Pennut ovat peräisin kahdesta eri pentueesta ja suurinpiirtein samanikäisiä (ja -näköisiä!). Paikan omistaja Pasi Nikkinen lienee löytänyt pennuista pienen pieniä eroja, sillä omaan silmääni pennut näyttivät mustaa Tyylilyyliä lukuunottamatta lähes identtisiltä. Pasi on muutenkin täyden kympin kissakahviloitsija, juttelee ja kertoo mielellään kissoista, sekä pitää huolen että kahvilassa mennään nimenomaan kissojen ehdoilla!

Me taisimme ajoittaa vierailumme vähän huonoon aikaan, sillä kaikki pennut olivat päiväunilla ikkunalaudalla. Jos siis kaipaa äksöniä, niin kannattaa ajoittaa vierailu aamupäivään tai iltaan!

Helsingin kuvatuin näyteikkuna.
Tyylilyyli
Ville (ehkä)
Tässä lienevät Nestori ja Helmiina
Kalle (ehkä)
Iloinen Antti on iloinen.
Koska kyseessä on kahvila, on tarjolla suolaista ja makeaa purtavaa, sekä tietenkin myös juotavaa laidasta laitaan. Meidän seurueemme testasi Peten kinkkupiirakan sekä porkkanaleivoksen, ja molemmat saavat kyllä lämpimät suosittelut! Juomiksi valitsimme teetä ja kahvia.

Ruokalista on nimetty asukkien mukaan.

Kahvilan minimalistinen sisustus oli huima kontrasti Tampereen "hullun kissanaisen olohuoneeseen", jossa riitti katseltavaa lattiasta kattoon. Täällä sen sijaan tykätään pitää paikat simppeleinä ja harmonisena. Pakko myöntää, itse ehkä kallistun enemmän tuon persoonallisesti sisustetun Purnauskiksen puoleen, mutta makunsa kullakin! Mikäli siis kaipaat minimalistista tunnelmaa, niin Helsinki on valintasi!


Pete bongasi jotain mielenkiintoista.


Pentukasa


Etkö vielä vakuuttunut? Katso hurmaava esittelyvideo täältä!


Kissakahvila Helsinki
Fredrikinkatu 55
00100 Helsinki

Avoinna:
ti-la klo 11.30-20.30
su klo 11.30-18.30Joko sinä olet vieraillut jossain päin maailmaa kissakahvilassa? Entä ovatko Suomen kaksi kissakahvilaa kenties jo tuttuja? Olisi hauska kuulla kokemuksia!

Ave

Ps. Helsingin kissakahvilasta on ollut juttua myös Hesarissa ja Yle Uutisissa.

4 kommenttia:

 1. Oi! Näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta! Tämä oli mainio infopläjäys molemmista paikoista. En esim. tiennyt että paikka on tosiaan hyvä varata etukäteen.

  Ja mikä mekko sinulla! Mahtava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että infoista on apua! :) Ohikulkijoilta tosiaan tuli paljon paikkakyselyjä, mutta kahvila oli tuolloin jo täynnä. Eli suosittelen varaamaan, ettei tule pettymyksiä!

   Hihi eikö olekin, löysin sen Facebook-kirppiksen kautta. :)

   Poista
 2. Hei! Näin ohjelman eilen tv.stä..en tiennyt aikaisemmin,että kissakahviloita olisi suomessa. Tulisipa tänne jyväskylän suuntaakkin samanlainen..t.tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kissakahvilat ovat kyllä ihanat! :) Tarkoitus olisi vierailla ainakin Helsingissä tänä kesänä uudestaan, sekä käydä myös Tallinnan Nurrissa! Itse asiassa pieni huhu kiertää, että tänne Jyväskyläänkin olisi suunnitteilla kissakahvila, ainakin siitä pyöri vähän aikaa sitten kysely netissä. Saas nähdä! :)

   Poista