14.8.2015

Syksyä ilmassa

Eilen tuntui ensimmäisen kerran siltä, että syksy tekee tuloaan. Päivä oli aurinkoinen ja lähestulkoon pilvetön, mutta silti kovin viileä ja tuulinen. Edes aurinko ei lämmittänyt enää samalla tavalla kuin vielä pari päivää sitten. Hämmentyneenä laitoin takin päälle ja suuntasin ystävän luokse kylään. Illalla palatessani kotiin olisin kaivannut vähintäänkin villapaitaa takin alle! Ehkä tästä syystä mulla tuntuu olevan pieni syysflunssakin tuloillaan...

Tällä kertaa tekstin kuvitus on peräisin ranskalais-italialaisilta markkinoilta.
Pidän kyllä syksystä, olen aina pitänyt. Syksy on uuden aikaa. Uusi koulu, uusi luokka-aste, uusi opinahjo, uudet ystävät ja kaverit. Ala- ja yläasteella syksy oli parasta aikaa juuri siksi, että sai käydä ostamassa Tiimarista uudet penaalit, kynät ja muut koulutarvikkeet. Tietenkin sain myös uusia vaatteita ja kenties myös uuden koululaukun. Uudelle kouluasteelle siirtyminen oli aina jännittävää, ja sitä tunsi aina olevansa yhden vuoden viisaampi (varsinkin, jos ei enää ollut koulun nuorin). Lukiossa jännittivät tulevat kurssit ja uudet ryhmät. "Onkohan tänä vuonna uusia vaihtareita?" Opiskeluvuosina sitä jo oikeastaan kaipasi takaisin kouluun pitkän kesäloman jälkeen, sillä oli ihana nähdä pitkästä aikaa tuttuja kasvoja ja samalla tiesi, että lukuvuosi toisi aina tullessaan paljon seikkailuja ja hauskoja hetkiä.


Nyt olen hieman hämmentynyt ja pelokaskin, sillä ensimmäistä kertaa elämässäni en tiedä, mitä tuleva syksy tuo tullessaan. En ole enää opiskelija, mutta en ole vielä työelämässäkään. Olen jumittunut eräänlaiseen välitilaan, enkä oikein tiedä kuinka täältä pääsisi eteenpäin. Olen toki etsinyt aktiivisesti töitä jo lähestulkoon vuoden päivät, mutta täällä Jyväskylässä tilanne ei ole kovin helppo. Olen punninnut eri vaihtoehtoja lisäkouluttautumisesta muuttoon, mutta käytännössä kumpikaan ei ole vielä mahdollista (jo senkin takia, että Tommilla on täällä vakityö, joten ei olisi kovin viisasta muuttaa toiselle paikkakunnalle).


En ole myöskään vielä keksinyt, mitä haluaisin tehdä "isona". Olen aina kadehtinut niitä, jotka tuntuvat tietävän sen jo hyvin varhain. Siksi en oikein tiedäkään, kuinka ylipäätään lähtisin kouluttamaan itseäni lisää. Ehkä sittenkin opettajaksi? Toisaalta taloustieteitä tarvitaan aina... Toki valmistuin nyt filosofian maisteriksi kieliopinnoistani, mutta nämä taidot eivät tunnu olevan tarpeen täällä Keski-Suomessa. Olen turhautunut, mutta toisaalta luotan syksyn voimaan: jotain uutta tapahtuu aina!


Joten siihen asti aion käyttää vapaa-aikani tehokkaasti hyväksi. Nähdä ystäviä ja käydä hieman kauempanakin kylässä, syödä hyvin (vielä hetken aikaa opiskelijahintaisesti) ja harrastaa juuri sitä, mitä haluan. Huomenna aiomme Tommin kanssa pitää Taru sormusten herrasta extended -leffamaratonin, joka yhdisti meidät jo kaksi vuotta sitten. Se lienee ollut rakkautta ensi Balrogilla? ;)


Ja hei, viikonloppuna täällä Jyväskylässä tapahtuu paljon muutakin mielenkiintoista!

Tiistaina kävelykadun vallanneet ranskalais-italialaiset markkinat jatkuvat vielä sunnuntaihin saakka (huom. tämän kirjoituksen kuvitus), ja sunnuntaina on myös seuraava ravintolapäivä! Satamassa puolestaan riittää hulinaa molempina päivinä, kun Magia WKDN -hyväntekeväisyystapahtuma tuo alueelle musiikkia, street food -ruokaa, ohjelmaa koko perheelle ja sunnuntaina myös Second Hand Sunday -puistokirppiksen (klo 11-15)! Toivolan vanhassa pihassa puolestaan järjestetään sunnuntaina ja maanantaina Designtori, joka kokoaa yli kolmekymmentä suomalaista muotoilualan yritystä tai toimijaa esittelemään ja myymään tuotteitaan. Luvassa on muuten myös oheisohjelmaa!


Markkinoilla kävin jo alkuviikosta, mutta sunnuntaina aion tsekata ainakin puistokirppiksen ja designtorin! Kiinnostuitko itse jostain viikonlopun tapahtumasta? Näistä tapahtumista osa on muuten bongattu Hannamarian blogista! :)Oikein ihanaa (alkusyksyistä?) viikonloppua!

Ave

Ps. Huomio kaikki muumien ystävät! Tokmannilla on sunnuntaihin asti muumimukit (poislukien sesonki- ja erikoismukit) alennuksessa hintaan 10,95 € (norm. 12,95 €). Itse kävinkin jo hakemassa pari puttuvaa mukia kokoelmiini! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti