28.9.2015

Hiuskriisi

Kun omaa luonnonkiharat hiukset, ei niiden kanssa eläminen ole kovinkaan yksinkertaista. Hiukset ovat jatkuvasti takussa, joten hiusharjalta vaaditaan erityistä jämäkkyyttä eivätkä kätevät kammat tulisi kuuloonkaan. Hiukset ovat myös automaattisesti kuivat ja karheat, ja vaativat näin ollen erityistä huolenpitoa. Oma asiansa on vielä ilmankosteus, joka antaa mukavan afrosäväyksen kampaukseen kuin kampaukseen.

Lapsena vihasin kiharoitani ja olisin antanut mitä vain suorista, kauniista ja helpostikäsitelvistä hiuksista. Olin myös katkera siitä, etten voinut koskaan leikata hiuksiani kuten muut tai hankkia ikinä otsatukkaa. Kun muut kiharsivat hiuksiaan, minä suoristin. Vasta lukioiässä aloin pikkuhiljaa pitämään hiuksistani, olivathan ne erilaiset kuin muilla ja erottuivat edukseen. Tosin vuosia pidin hiuksiani aina kiinni: letillä, nutturalla, millä tahansa kunhan eivät olleet kurittomasti auki. En tuolloin myöskään pitänyt hiuksistani kovin hyvää huolta, ja kampaajakäynnin sijaan äitini tasoitti silloin tällöin kuivat latvat. Voitte siis vain kuvitella millaista hamppua hiukseni olivat.

Lukion jälkeen leikkasin hiukseni kertaheitolla lyhyeksi, ja monta vuotta viihdyin lyhyttukkaisena (ah kuinka helppohoitoista!). Vasta parin viime vuoden ajan olen alkanut taas tietoisesti kasvattamaan hiuksiani, ja tällä kertaa olen myös kiinnittänyt huomiota niiden oikeaoppiseen hoitoon.

Viime keväänä hankkimani hiusöljy on selkeästi tehnyt taikojaan, sillä edellisen kerran kävin kampaajalla maaliskuussa, eikä tarvetta uudelle käynnille ole tullut kuin vasta nyt. Tänään sitten lopulta varasin ajan kampaajalle ja sainkin sen jo samalle päivälle. Jotain hiusöljyjen tehosta kertoo myös se, että kuivaa latvustoa piti leikata paljon vähemmän kuin aiemmilla kerroilla. Konkreettisia vaikutuksia siis!

Tässä lähtöpaniikissa otettu ennen-kuva juuri ennen kampaajalle menoa:Ja tässä tilanne nyt. Muutama sentti lähti, mutta aah hiukset ovat taas ihanan pehmeät helposti käsiteltävät (kampaaja myös suoristi niitä föönillä).MUTTA. Viime viikkoina onkin ilmaantunut aivan uusi hiuskriisi! Nimittäin tuo kuvissakin näkyvä pörröisyys! Ja nimenomaan ainoastaan tuossa hiusrajan tuntumassa, muualla sitä ei edes huomaa. Olen kokeillut eri keinoja tämän taltuttamiseen hiusöljyistä hiuskiinteeseen, ja toistaiseksi paras vaihtoehto lienee ollut hiuksiin jätettävä hoitoaine. Arvelimme kampaajan kanssa pörröisyyden johtuvan uusista, kasvavista hiuksista, mutta tarkemmin tutkailtuaan kampaaja totesi, että ei siellä kyllä ole uusiakaan hiuksia tulossa. Joten todennäköisesti siis hiussäikeet ovat alkaneet irtoilemaan esim. värjäyksen seurauksena.Noh. Näissä kriisitunnelmissa olen sitten päättänyt luopua TRESemmé Colour Revitalise -luottopurtiloistani (jotka ovat olleet tähän asti aivan loistavia) ja lähtenyt uudistamaan shampoo- ja hoitoaineosastoani. Anttilan alennuksista nappasin itselleni kokeiluun nämä TRESemmé Oleo Radiance -tuotteet. Anttilassa ovat 11. lokakuuta asti nämä sekä Keratin Smooth -shampoot ja -hoitoaineet 2 kpl / 10 €.

Toinen tuotesarja, jota olen ostanut jo jemmaan, on TIGI:n Bed Head, joita saa nyt Tokmannilta tuplapakkauksessa hintaan 24 €. Arvoin pitkään kahden tuotesarjan välillä, mutta kallistuin lopulta kuitenkin tähän kuiville, rasittuneille hiuksille tarkoitettuun turkoosiin settiin. Sillä ei voi ainakaan mennä vikaan!

TIGI:llä on muuten olemassa myös nimenomaan kiharoille hiuksille tarkoitettu tuotesarja, mutta tätä en ole vielä kaupoista löytänyt, joten pitänee jatkossa siirtyä verkkokauppaan. Ymmärrettävästi kyseisellä tuotesarjalla ei liene tarpeeksi kysyntää Suomen markkinoilla... Mutta tästä rohkaistuneena kävin kuitenkin hieman katsastamassa Sokoksen kiharille hiuksille tarkoitettuja tuotesarjoja, ja löysin niitä kolme (puhelinkuvat, sorry):

Näitä pitää siis alkaa jossain vaiheessa kokeilemaan! Harmi vain, että luonnollisesti kyseiset tuotteet ovat myös melko lailla hintavampia kuin tähän asti käyttämäni sarjat. Hyvää ei saa halvalla, vai miten se meni...

Kuinka te selätätte pörröisyyden? Entä onko jokin näistä tuotesarjoista jo entuudestaan tuttu? Mielelläni otan vastaan vinkkejä ja kommentteja! :)

Ave


Ps. Kuinka moni muu heräsi aamuneljältä katsomaan kuunpimennystä? No eihän täältä Jyväskylästä loppujen lopuksi nähnyt yhtään mitään, joten hukkaan meni nekin yölliset reippailut... :D

2 kommenttia:

 1. Heips! Miulla on tuo sama ongelma kiharoiden kanssa :) Tai enemminkin oli. Kiharat löytyy, mutta pörröisyyttä ei juurikaan. Mie löysin avun Moroccanoil -tuotesarjasta! Etenkin öljy ja naamio on tehneet ihmeitä, siis oikeesti! En olis ikinä uskonut että saan sen pörröisyyden kuriin :D Lisäks käytän satunnaisesti Redkenin naamiota, sekin on hyvä (kampaajalta kun kysyy niin osaavat antaa just sulle oikeat tuotteet esim Redkenin valikoimasta). Myös kerastanen hoitoaineet ovat olleet loistavia.

  Kaikki edellä mainitut ovat hintavia, myönnän. Mutta jokainen on ollut tosi riittoisa, ei joudu ostamaan usein. :) Valitettava totuus on, ettei markettikamasta oo juuri mihinkään jos haluaa oikeasti pörrötukan kuriin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtava kuulla hyväksi todettuja vinkkejä! Tuota Moroccanoilia mulla on itse asiassa hiusöljyn muodossa, ja käytän sitä vuorotellen parin muun öljyn kanssa (ehkä osa ongelmaa onkin juuri se, että käytän vähän kaikkea sekaisin?). Pitääpä testata tuota sarjan naamiota heti kun nykyinen (Klippoteket) loppuu! Redken ja Kérastase ovat aivan uusia tuttavuuksia minulle, tilaatko niitä itse nettikaupasta? Ja kuten sanoit, niinhän se valitettavasti on, etteivät markettituotteet oikein pärjää kiharakutreille. Kiitos näistä vinkeistä! :)

   Poista