15.9.2015

Memphis - Helsinki: osa 1

Vaikka sekä täällä blogin puolella että ihan omassa arjessanikin olen ollut vahvasti jo syystunnelmissa, palaan vielä hetkeksi pari viikkoa taaksepäin loppukesän tunnelmiin ja tuohon Helsingissä vietettyyn pitkään viikonloppuun, josta mainitsin jo täällä.

Reissublogimme puolella on laajemmat selonteot viime kesästämme, mutta lyhyenä kertauksena minä ja Tommi olimme siis Wisconsinin osavaltiossa Yhdysvalloissa kesätöissä, jonka päätteeksi otimme vuokra-auton alle ja ajoimme Route 66 -valtatietä pitkin Chicagosta Los Angelesiin, reissuseuranamme kesätyökollegat Senni ja Oona. Matkan varrella couchsurffasimme niin paljon kuin pystyimme, ja Memphisissä hostinamme oli rento opiskelijatyttö Kaitlin. Hän kertoi jo tuolloin omaavansa sukujuuria Norjassa ja haluavansa kovasti mennä vielä joskus siellä käymään. Tämä hetki koitti nyt elokuussa, ja tietenkin kysyimme, pystyisikö hän käymään samalla reissulla myös Suomessa. Ja kiitos Norwegianin, kyllä pystyi! Sovimme siis treffit Helsinkiin ja yövyimme koko konkkaronkka Sennin ja Oonan luona.


Vuosi sitten Memphisissä! Vasemmalta oikealle: Oona, Senni, Kaitlin, Kaitlinin kaveri jonka nimeä en enää muista, Tommi ja (ah niin ruskettunut!) minä.
Koska jokainen päivä oli erittäin tapahtumarikas, riittää noista päivistä luonnollisesti suuri määrä valokuvia ja tarinoita, joten ajattelin jakaa nämä lukijaystävällisesti (ja omien ajatusten hahmottamiseksi) monessa pienemmässä osassa, suurinpiirtein päiväkohtaisesti.

Joten aloitetaan kevyesti saapumispäivästä perjantaista, päivämäärä näkyy olleen 21.8.2015.

Minä ja Tommi saavuimme Helsinkiin iltayhdeksältä, ja olimme itse asiassa ensimmäiset perillä, muut kun olivat joko töissä tai vasta itsekin matkalla pääkaupunkiin. Joten parin tunnin ajan nautimme kahdestaan hämärtyvän perjantai-illan tunnelmasta ja kuljeskelimme päämäärättömästi pitkin keskustaa. Melkein kuin olisi treffeillä ollut! Illalliselle pysähdyimme Yelpin hienoisella avustuksella Friends & BRGRS:iin, jossa oli ainakin meikäläisen makuun oikein maukkaat ja kotitekoiset pöperot! Suosittelen ainakin kasvisburgeria!Friends & BRGRS
Mikonkatu 8

Jatkoimme matkaa kohti Senaatintoria, käsi kädessä ja kiireettä. Oli ihana vain käyskennellä päämäärättömästi, nauttia loppukesän lämpimästä illasta, tuntea merituuli hiuksissa ja kuunnella lokkien kirkunaa.Sattumalta päädyimme sivukadun Panimoravintola Bryggeriin, sillä sieltä kuului livemusiikki jo kauas ja houkutteli meidät näin ollen peremmälle sisäpihalla sijaitsevalle terassille. Ja mikä meininki! Esiintymässä oli White Knuckles Trio, joiden repertuaari vaihteli svengaavasta jazzista smoothiin bluesiin. Enkä todellakaan ollut ainoa, kenen peppu heilui!Panimoravintola Bryggeri
Sofiankatu 2

Jatkoimme oluttuopillisen jälkeen matkaamme kohti satamaa ja ihastelimme öistä Helsinkiä. Matkalla näkyi vanha laiva jos toinenkin. Erityisen ihastuneita olimme komeaan fregattiin s/v Gerdaan!


Uutta ja vanhaa.


Komea Gerda
Palasimme pikkuhiljaa lähemmäksi rautatieasemaa ja yhtäkkiä bongasimme jotain, mitä emme olleet Suomessa ennen nähneet: shisha-baarin! Joten pitihän sinne istahtaa ja ottaa oma piipullinen makutupakkaa. Makuna testasimme omenaa, jossa oli vivahde lakritsia. Ai että oli hyvvää!


Esplanadin puistossa riitti vilskettä.
Tätä pikkubaaria pitää testata kyllä ensi kerralla!
Vesipiipputunnelmissa
Club Showroom Lounge
Keskuskatu 8 (katutaso)

Lopulta oli aika ottaa lähijuna Oulunkylään, jossa meitä vastassa oli Senni, ja pian myös amerikkalainen vieraamme saapui samalle asemalle. Lauantaiaamu valkeni rauhallisesti, ja hitaan aamupalan jälkeen suuntasimme keskustaan turistikierrokselle.

Mutta kuten Muumipappa sanoisi, se onkin sitten jo toinen tarina! :)

Ave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti