29.9.2015

Viikonloppuvinkit Jyväskylään

Tulevana viikonloppuna kannattaa rantautua Jyväskylän keskustaan kävellen ja nimenomaan ilta-aikaan, sillä luvassa on monenlaista pimeneville syysilloille suunniteltua tapahtumaa!

Valon Kaupunki 1.-3.10.


Kuva lainattu tapahtuman Facebook-sivuilta.
Torstaina 1. lokakuuta starttaa jo perinteeksi muodostunut Valon Kaupunki, joka jatkuu lauantaihin asti. Jyväskylässä kymmenettä kertaa järjestettävä tapahtuma pidetään 1.–3.10., ja se on osa YK:n valon vuoden ohjelmistoa.

Tarjolla on ennennäkemättömän laaja ohjelma oheistapahtumineen, joissa voi oppia uusia asioita valosta ja kokea valon kiehtovan vaikutuksen. Valon kaupunki -tapahtumassa tuodaan esille kaupunkiin rakennettuja, pysyviä valaistuskohteita, ja itse tapahtuman aikaan lisäväriä tuovat erikseen pystytetyt valaistut taideteokset ja valoinstallaatiot. Osana tapahtumaa järjestetään myös seminaari, joka vuonna 2015 käsittelee valoa luonnontieteellisenä ilmiönä.

Tsekkaa myös tapahtuman Facebook-sivu!

Tapahtumaesite puolestaan löytyy täältä.


Syyskatu 1.-3.10.Kuva lainattu tapahtuman nettisivuilta.
Samaan aikaan Valon Kaupungin kanssa kävelykadun valtaa Syyskatu, joka täyttää keskustan markkinoilla niin ikään 1.-3.10.

Mukana lähes kolmekymmentä toimijaa ja markkinoilla on myynnissä mm. karamellit, metrilakut ja toffeet, pellavavaatteet, säilykkeet ja mausteet, hillotuotteet, sekä kreikkalaiset että suomalaiset leipomotuotteet, puukäsityöt, hunajat ja asusteet sukista hattuihin.

Lisäksi mukana ovat mm. SOS Hinauksen pomppulinna, etsivä nuorisotyö sekä Maa- ja kotitalousnaiset Superruokaa Pohjolasta –kampanjalla.


Tsekkaa myös tapahtuman Facebook-sivut!


Tourujoen Yö 3.10.


Kuva löytyi Googella.
Vuorossaan neljäs Tourujoen Yö -tapahtuma järjestetään la 3.10.2015 klo 16-22. Kansalaistoiminnankeskus Mataran järjestämä Tourujoen Yö on koko perheen päihteetön ja yleisölle maksuton yhteisöllinen kulttuuritapahtuma, jossa on paljon oheisohjelmaa!


Tsekkaa tarkempi ohjelma ja aikataulu tapahtuman Facebook-sivuilta.BONUS: Huomenna keskiviikkona 30.9. starttaa myös Sokoksen perinteinen 3+1 PÄIVÄÄ -alennuskimara, joka jatkuu sunnuntaihin asti. Kuvaston voi napata tavaratalosta tai selailla läpi nettiversiona.

Kuva lainattu Sokoksen nettisivuilta.

Aiotteko te käydä jossain näistä tapahtumista? Entä ovatko ne tuttuja aiemmilta vuosilta? Menkää ihmeessä, sillä minä en näihin kaikkiin reissuni vuoksi pääse. Ei sillä, luulen että Pariisissakin riittää ihan mukavasti tekemistä ja nähtävää...

Ave


PS. Keskiviikkona 7.10. Korjaa Satoa Kompassilla klo 10-18. Tapahtumassa halutaan tuoda pientuottajat vilkkaalle kävelykadulle ja mahdollistaa myös kuluttajalle valinnanvaraa. Tsekkaa myös Facebook-sivut!

1 kommentti:

  1. Olipas hyviä vinkkejä, melkeinhän tässä pitää mennä jokaiseen tapahtumaan! Paitsi että olisin minäkin mieluummin Pariisissa... :D Ihanaa reissua!

    VastaaPoista