28.10.2015

Halloween: koristelu

No niin! Nyt seuraa muutaman päivän Halloween-teemainen postaussarja! Ajattelin käydä läpi vinkkejä juhlakoristeluun, antaa hieman inspiraatiota asun valintaan sekä jakaa hyväksi todettuja ruokaohjeita! Samalla saatte ehkä myös hieman sneak peekiä tulevista lauantain juhlistani! ;)


Tämä ovikoriste on ostettu aikoinaan Tiimarista.
Tärkeä osa Halloween-juhlaa on tietenkin tunnelma, ja tähän ainakin itse tykkään panostaa. Joka vuosi juhlien koristelu on hieman vaihdellut, ja oheiskokoelmani on vuosi vuodelta muokkaantunut ja laajentunut. Toki pitää muistaa, että olen itse tietoisesti kartuttanut kokoelmaani jo lapsesta asti, joten useita omistamiani esineitä löytyy nykyään hyvällä lykyllä ainostaan kirpputoreilta. Mutta hieman mielikuvitusta käyttämällä ja omien kaappien sisältöä soveltamalla varmasti saa tunnelman aikaiseksi!

Edesmennyt askartelu- ja tarvikekauppa Tiimari oli varsinainen Mekka Halloween-faneille (Suomen ainoa edelleen avoinna oleva ketjun liike löytyy Kouvolasta!), mutta onneksi nykyään monet muutkin kauppaketjut ovat ottaneet Halloween-oheistuotteet valikoimiinsa, mm. Tokmanni, Minimani, Anttila, Prisma ja Citymarket. Myös esimerkiksi lastentarvikekauppa BR-Lelut näkyi varustautuneen reippaasti Halloween-tuotteilla, ja Glitteristä puolestaan löytyi ihania teeman mukaisia asusteita ja koruja!

Juhlapöydän koristeet


Halloweenin värimaailma on lähinnä mustaa ja oranssia, ja näissä väreissä on onneksi nykyään helppo löytää kertakäyttöastioita, serviettejä sekä muita oheiskoristeita. Olen tähän kasannut hieman tämänhetkisiä vaihtoehtoja ruokapöydän värimaailmaan:
Vasemmalla ylemmässä kuvassa olevat isot oranssit hämähäkkilautaset, virnuilevat mustat kertakäyttömukit sekä mustavalkoraitaiset servietit ovat peräisin Tokmannilta. Keskellä kuvassa näkyvät mustat pienet lautaset sekä mustat mukit ovat Minimanista, samoin kuin kuvan veikeä serpentiini. Oikealla olevat oranssit kurpitsanaama-servietit puolestaan löytyivät Anttilasta. Kuvan kurpitsa on ostettu Prismasta, ja se on tarkoitus kaivertaa juhliin!

"Pöytäliinana" olen aiempina vuosina käyttänyt mm. mustaa jätesäkkiä, mutta tänä vuonna ajattelin testata Tokmannilta löytämääni mustaa verkkokangasta. Samanlaisen saisi joku näppäräsorminen varmasti tehtyä tuunaamalla esimerkiksi vanhoja sukkahousuja tai legginssejä, mutta itse halusin hieman oikaista mutkia.

Kuten kuvista näkyy, verkkokangas ei tällaisenaan ihan riitä meidän keittiön pyödän leveyteen ja pituuteen, mutta ajattelin hieman tuunata siihen reikiä ja venyttää verkkoa sieltä täältä, jolloin siitä tulee myös persoonallisemman näköinen. Ihan kiva minusta! :)

Olen joinakin vuosina myös tehnyt ruokapöydälle vanusta "hämähäkinseittejä" ja koristellut tarjoiltavat muovisilla hämähäkeillä, tuhatjalkaisilla sun muilla ällöttävillä ötököillä. Myös kuivuneet lehdet toimivat mainiosti koristeena! Vielä ehtii käydä keräämässä ja kuivattamassa niitä! :)

Tässä hieman kuvasaldoa ruokapöydän koristeluista menneiltä vuosilta:
Muut koristeet


Ruokapöydän koristeissa jo vilahtikin melkoinen määrä omia vuosien varrella hankkimiani Halloween-koristeita. Eniten taidan omistaa tuikkulyhtyjä sekä erilaisia kippoja, jotka toimivat sekä karkkikulhoina että tarvittaessa kynttilälyhtyinä. Tekoötököitä löytyy monesta kaupasta, mikäli niillä haluaa tuoda hieman ekstrakarmivuutta sisustukseen. Oiva pari ötököille ovatkin kuivuneet lehdet sekä puunoksat ja risut.

Useina vuosina olen tehnyt paksusta valkoisesta langasta hämähäkinseittejä katonrajaan, pöydän kulmiin sekä muihin talon nurkkiin. Myös ikkunalaudalla ne toimivat hyvin. Muistan lapsuudesta erään upean seitin, jonka teimme juhlia varten takkahuoneen takan päälle, eikä äitini hennonnut ottaa sitä juhlien jälkeen pois, joten se jäi takkahuoneemme hauskaksi yksityiskohdaksi varmaan vuoden ajaksi. :D

Mustasta jätesäkistä saa paitsi oivan pöytäliinan, myös karmivan ovikoristeen, kun sen suikaloi ja virittää ovensuuhun roikkumaan. Harmikseni en näköjään ole ottanut koristeistani aiemmin juurikaan kuvia, mutta googlettamalla löytyi havainnollistava kuva:


Toimii myös ikkunakoristeena!
Kannattaa muuten myös testata vanhaa valkoista lakanaa koristeluun! Sitä voi repiä, maalailla tekoverellä, jättää karmivia kädenjälkiä, ym. Toimii myös pöytäliinana, eivätkä roiskeet haittaa! Tavallisten kynttilöiden tai erilaisten kalliiden Halloween-tuikkujen sijaan karmivuutta voi luoda hautakynttilöillä!

Ai niin, mikäli juhlakoristeisiin haluaa panostaa hieman enemmän, niin itse ostin uutena tulokkaana tänä vuonna (jälleen kerran) Tokmannilta tämän ihanan karmivan karkkikulhon, jonka vartija nappaa kiinni kun kulhosta kurkottaa jotain! Hihihi, odotan innolla vieraiden reaktioita! ;)No niin, toivottavasti näistä voi ammentaa hieman inspiraatiota omiin juhliin! Täällä koristelukuume sen kuin nousee! ;)


Ave

5 kommenttia:

 1. Vautsi! Upeita juttuja olet väkerrellyt! Halloween-irrottelu piristää mukavasti tätä pimeintä aikaa. Ja kaikki höpsöt pukujuhlat on muutenkin mun mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oon niin samaa mieltä, Halloween on just kiva piristys synkkyyden keskelle! Tai oikeastaan pikemminkin niin päin, että kerrankin saa luvallisesti synkistellä! :D Mä rakastan teemabileitä, niitä vaan on harmillisen harvoin (ellei itse järjestä, mitä ei tietenkään jaksa kovin usein).

   Poista
 2. Tosi hyviä vinkkejä! Olisi ihanaa koristella kämppä Halloweeniksi, mutta olen Helsingissä nyt viikonlopun joten se on hiukan turhaa. Ajattelin silti tehdä Halloween-mokkapaloja kotiuduttuani sunnuntaina, ihan ehdottomasti :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mäkin oon joinakin vuosina viettänyt Halloweenia toisella paikkakunnalla, jolloin oman kämpän koristelu tuntuu hieman turhalta. Mut oon usein silti fiilistellyt tunnelmaa pitkin viikkoa esim. ekstrakynttilöillä ja ehkä parilla kurpitsakoristeella. :) Halloween-mokkapalat kuulostavat herkullisilta!

   Poista
 3. Siis niin ihanat ideat ja mikä blogi!!! Perustin ideasivuston tälle aiheelle faceen HALLOWEEN HARRASTAJAT JA SISUSTAJAT - tervetuloa mukaan <3

  VastaaPoista