16.10.2015

Kun aika tuntuu loppuvan kesken

Nyt on jo lokakuun puoliväli. Mihin tämä aika on oikein taas kulunut? No okei, olin miltei viikon matkoilla, viime viikonlopun muuttohommissa Savossa ja tämän viikon olen ollut töissä, joten siinäpä ne päivät ovat kuluneet.

Silti. Vastahan tämä syksy ehti alkaa, ja kohta jo varmaan saadaan todistaa sitä ihan oikeaa ensilunta. Ruskakin on jo melkein ohi, eikä minulla ole vielä yhtään syksyistä luontokuvaa! Joulukoristeetkin ovat jo ilmaantuneet kauppoihin!

Tällaisina hetkinä iskee pieni paniikki. Tuntuu kuin elämä vain valuisi sormien läpi enkä saisi siitä minkäänlaista otetta. Että pitäisi ehtiä tekemään kaikkea, mutta aikaa on liian vähän.

Viime lauantaina Savossa ajellessa oli eeppiset pilvet.
Haluaisin lukea enemmän. Haluaisin oppia soittamaan pianoa. Haluaisin ottaa laulutunteja. Haluaisin harrastaa tähtitiedettä. Haluaisin olla sporttisempi. Haluaisin perehtyä rauhassa ja perinpohjaisesti valokuvaukseen. Haluaisin kerrata osaamiani kieliä, ja ehkä myös oppia uusia. Haluaisin oppia ompelemaan. Osaisinpa sisustaa ja pukeutua paremmin! Haluaisin ja haluaisin.

Tietenkään kaikkea ei ehdi tekemään yhden elämän aikana, ja sen sijaan, että osaisin hieman kaikkea sieltä ja täältä, olisi kenties järkevämpää opetella vain muutama asia täydellisesti. Tai no, lähes täydellisesti. Mutta kuinka muka osaisin valita sen, mihin intoni keskitän, kun minua kiinnostaa niin moni asia!


Ehkä nyt on tosiaan aika pysähtyä ja miettiä hieman, että mikä minua oikeasti kiinnostaa, mistä nautin ja mihin minulla riittää tällä hetkellä resursseja. Toki harrastaa ehtii koko elämän, joten haluan nyt keskittyä niihin asioihin, joihin voin paneutua juuri nyt. Ja lienee vihdoin aika myöntää myös se tosiasia, että minusta ei tule kitaristia. Joten sen sijaan, että pyyhkisin olohuoneen nurkassa nököttävästä sähkökitarastani viikoittain pölyt, voisi se saada arvoisensa kohtelun jonkun paremman omistajan kotona. :)

Tällaista perjantai-illan pohdintaa siis täällä. Joka tapauksessa oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille! 

Ave

6 kommenttia:

 1. Samoissa tunnelmissa ollaan täälläkin... :) Ainoana erona se, että multa löytyy lista asioita, joita pitäisi ihan aikuisten oikeasti tehdä! Tuntuu siltä, että aika ei riitä, vaikka päiviin mahduttaisi vaikka kuinka toimintaa :( Nyt kelpaisi muutama ylimääräinen tunti tai vaikkapa päivä viikkoon! Tsemppiä sinne, toivottavasti löydät aikaa ja päätät sen mieluisan puuhan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa lohduttavaa huomata, etten ole näiden ajatuksieni kanssa yksin! :) Jokaisella tulee varmasti eteen niitä hetkiä, kun tiskit jäävät tiskaamatta ja pyykkikasa sen kuin kasvaa, ja pitäisi vielä jaksaa käydä kaupassa ja tehdä ruokaakin. Niistä omista intohimoista ja harrastuksista puhumattakaan. Ihan se tavallinen arkikin voi joskus tuntua liian hektiseltä, ja silloin kaipaisi tosiaan niitä lisätunteja päivään! Muistetaan kuitenkin myös varata päivittäin se pieni oma hetki meille itsellemme! :) Tsemppiä ja ihanaa syksyä! ♥

   Poista
 2. Jotenkin niin tutun kuuloista pohdintaa! Ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin viikot, kuukaudet ja jopa vuodet tuntuvat huristavan ohi ilman että ehtii oikeasti pysähtyä ja miettiä mitä haluaisi elämässään vielä kokea. Sellaiset nollailuviikot olisi hyvä juttu pari kertaa vuodessa, jossa vain olla möllöttäisi ja miettisi elämää :D

  Ps. Blogissani olisi sinulle Liebster Award-haaste, jos et ole sellaiseen vielä vastaillut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa kyllä aivan täydelliseltä idealta tuo nollailuviikko! :) Sellainen voisi olla ihan lakisääteinen! :D Ihmisten hyvinvointi varmasti lisääntyisi, mikäli jokainen saisi aina välillä keskittyä ihan vain itseensä ja niihin omiin rakkaisiin harrastuksiin.

   Oi kiitos haasteesta! ♥ Tartun siihen mahdollisimman pian! :)

   Poista
 3. Itellä on kanssa ollut ihan samallainen olo, että mihin tää aika oikeen menee! Ite opiskelen ja käyn samaan aikaan töissä, joten tuntuu että aika vaan liitää ohi. Tässä postauksessa muo häiritsi hirveesti, kun kerroit mitä kaikkea haluaisit tehdä, mutta kaikkea ei yhden elämän aikana ehdi. Huono asenne mun mielestä. Pitäisi ajatella, että kaiken ehtii ja aloittaa heti, eikä jää vain haaveilemaan. Tuumasta toimeen vaan! :) Hyvää syksyä ja alku talvea! :) ps. ihania kuvia♥
  jaanajemiina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Olet kyllä ihan oikeassa tuossa, että kyllähän sitä elämän aikana ehtii kun vain ryhtyy tuumasta toimeen. :) Taisin tosiaan tekstissä kärjistää vähän liikaa tuota ajatusta, kun nyt jo tuntuu siltä, ettei aika riitä, saati sitten jos ja kun on kokopäivätyö ja vielä perhe siihen lisäksi. Hain tuolla ajatuksella lähinnä sitä, että kuinka monta taitoa voi loppujen lopuksi hioa täydellisyyteen asti, varsinkin kun itseäni kiinnostavat niin monet eri asiat, enkä oikein osaisi päättää mistä aloittaa. Ehkä eläkkeellä sitten? :D

   Sulle nostan kyllä hattua, kun jaksat opiskella ja käydä töissä yhtä aikaa! Yksitellenkin ne voivat olla raskaita! :) Ihanaa syksyä sullekin! ♥

   Poista