1.10.2015

Kurkkaa kotiin!

Mitä teille tulee ensimmäisenä mieleen sanoista kaupungin vuokra-asunto? Aivan. Niin minullekin.

Joten kun sain kutsun Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n, eli lyhyemmin JVA:n järjestämään Kurkkaa kotiin -asuntoesittelyyn, tietenkin ilmoittauduin innoissani ja uteliaana mukaan! Tapahtuman ideana on esitellä uudenlaista vuokra-asumista hauskoilla mausteilla. Mukana oli nimittäin upeasti sisustettujen kohteiden lisäksi myös improvisaatioteatteria!

Meidät bloggaajat oli koonnut yhteen JKL-BLOGIT, ja yhteistyössä olivat Improvisaatioteatteri JOO!, Kodin Ykkönen, Viherlandia ja SPR. Sisustus puolestaan oli lahjakkaan Sisustuskärpäsen Heidin käsialaa. Ja mitä upeita yksityiskohtia ja nerokkaita sisustusideoita kohteista löytyikään! Tästä sai paljon inspiraatiota omaankin kotiin (eikä kyllä yhtään helpota mun sisustuskuumetta, hups).

Muita mukana olleita ihania bloggaajakollegoita olivat Henna, Katja, Hanna, Meeri ja KarinOpastamassa meitä olivat JVA:n asiakaspalvelupäällikkö Anu Kärkkäinen sekä palvelusihteeri Jaana Pelkonen. Lisäksi mukana oli Lari Kemiläinen mainostoimisto Ideavuo:sta.

Ensimmäinen kohde sijaitsi Kypärämäen kaupunginosassa osoitteessa Kypärätie 27 A.

Tässä ensimmäisessä kohteessa emäntänä toimi itsenäistä aikuisen naisen sinkkuelämää viettävä Rauha Varma, jolla oli selkeästi sisustussilmää romanttiseen tyyliin. Tulipa kylään esittelyn aikaan myös vieraskin!
Vuonna 1992 perustettu JVA omistaa n. 7500 vuokra-asuntoa ympäri Jyväskylää kerros-, rivi- ja pientaloissa sekä kaupunkialueella että taajamissa. Asuntoja löytyy yksiöistä aina suurempiin perheasuntoihin.

JVA:lla asuessa kertyy etupisteitä esimerkiksi maksamalla vuokransa ajallaan, käyttämällä suoraveloitusta ja osallistumalla asukastoimintaan. Pisteiden määrä kasvaa progressiivisesti ja asukasetupisteillä voi hankkia asumisen tasoa kohottavia tai asumiseen läheisesti liittyviä hyödykkeitä ja palveluja JVA:n tarjoamien vaihtoehtojen puitteissa, kuten esimerkiksi remontti-, sisustus- ja siivouspalveluja. Pisteiden kertyminen alkaa vuokrasopimuksen solmimisesta ja jatkuu koko JVA:lla asumisen ajan, ja ne myöskin säilyvät vaihtaessa asuntoa JVA:n sisällä. 

Toisessa asunnossa osoitteessa Letkutie 1 A isäntäparina olivat opiskelijat Alku ja Unelma. Alku opiskelee kauppatieteitä, Unelma bloggaa ja sisustaa, mikä näkyy heidän trendikkäästi sisustetussa asunnossa. He asuvat ylimmässä, 12. kerroksessa. Ja mitkä näkymät sieltä olikaan!

Alku ja Unelma.

Improvisaatiotaiturit osasivat kyllä hommansa, sillä tämän pariskunnan kohdalla ei todellakaan tiennyt, oliko kaikki osa esitystä vai ihan totisinta totta. Huisia!

Ilta päättyi upeaan illalliseen Lutakonaukion Trattoria Aukio-ravintolaan. Meille varattu menù della casa sisälsi alkupalana salamia, parmankinkkua, paahdettua San Marzano -tomaattia, oliivia, artisokkaa ja hillottua viikunaa. Pääruokana sai valita kahden annoksen välillä, tarjolla oli paahdettua ankanrintaa tai taimenta jokirapurisotolla. Itse valitsin jälkimmäisen, ja oli kyllä uskomattoman hyvväää! Jälkiruokana oli suussasulava pähkinäinen crème brûlée.
Trattoria Aukio (Sokos Paviljonki)
Lutakonaukio 10

Iso kiitos vielä JVA:lle ja kanssanautiskelijoille upeasta illasta! Tämä oli samalla myös ensimmäinen bloggaajatapahtumani! :)


Avoimet Kurkkaa kotiin -yleisötapahtumat:

Sunnuntaina 4.10. klo 12-13.30 Kypärätie 27 A
Sunnuntaina 4.10. klo 14-15.30 Letkutie 1 A
Sunnuntaina 11.10 klo 12-13.30 Kypärätie 27 A
Sunnuntaina 11.10. klo 14-16.30 Letkutie 1 A


Menkää ihmeessä tutustumaan! :)Tämän sisustuspläjäyksen myötä toivotan oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua. Blogi hiljenee nyt reiluksi viikoksi, sillä meikätyttö lähtee PARIISIIN!!!

Bisous, Ave

6 kommenttia:

 1. Ihania sisustusratkaisuja! Ihan tuli taas hinku tehdä kaikkea meilläkin. Sisustuspostaukset ovat vaarallisia. :D Sain muuten vastattua Liebster awards haasteeseen tänään. :) Ihanaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tässä viime aikoina ollut muutenkin kova hinku uudistaa asuntoamme, eikä tuo esittely ainakaan helpottanut tilannetta! :D On kyllä ihana saada inspiraatiota! Ja hei mahtavaa, pitääpä äkkiä käydä lukaisemassa vastauksesi! <3

   Poista
 2. Ensimmäinen kohde on siis Kypärämäessä, vaikka raja on häilyvä Köhniön kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, kiitos tarkennuksesta! En tunne kovin hyvin Jyväskylän kaupunginosia, mutta onneksi sinä olit tarkkana! Pitääpä heti päivittää tuonne tekstiinkin oikea alue. :)

   Poista
 3. Rohkeita yksityiskohtia ja värimaailmoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä itsekin aluksi vähän ujostelin noin voimakkaita värejä, mutta sopivassa määrin ne kyllä toimivat täydellisesti! Yksityiskohdat puolestaan ovat helpommin toteutettavissa ainakin meidän asunnossamme. :)

   Poista