7.12.2015

Itsenäisyyspäivä

Hei! Kuinka teillä vietettiin eilen itsenäisyyspäivää? Katsoitteko kenties linnan juhlia? Sytytittekö ikkunalaudalle kynttilät? Ehkä katsoitte Tuntemattoman sotilaan tai ehkä päivä oli vain yksi muiden joukossa?

Meidän itsenäisyyspäivänviettomme alkoi heti aamusta, kun soitimme jenkkivieraallemme Maamme-laulun. Itse asiassa pariinkin kertaan. :D Ja tietenkin lauloimme kauniisti *kröhöm* mukana!

Puolenpäivän jälkeen hyvästelimme bussiin kiiruhtavat vieraamme ja suuntasimme tuhansien muiden kaupunkilaisten tavoin keskustan Yliopistonkadulle, sillä tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlaparaati järjestettiin täällä Jyväskylässä. Onneksi sadekin lakkasi juuri sopivasti paraatin alettua. Tosin aikataulun mukainen Midnight Hawks -esittelylento oli peruttu huonon sään takia, joten hävittäjät tyytyivät vain yliajamaan kerran kulkueen aikana.

Tommi sattuu nyt muutenkin olemaan melkoinen tankkien ja kaiken maailman sotavarusteiden fani, joten hän oli tietenkin kuin pikkupoika jouluaamuna. :D Ja olivathan ohiajavat tankit kieltämättä melkoinen kokemus, kun maa jyrisi ja tärisi jalkojen alla.

Olitko sinäkin kenties katsomassa kulkuetta?
Kotiin päästyämme otimme rennosti ja sattumalta telkkarista tulikin samaan aikaan Tuntematon sotilas, joten jäimme sohvalle makoilemaan ja katsomaan leffaa. Meillä oli oikeastaan koko viime viikon vieraita, joten pieni hengähdystauko teki hyvää.

Illan pimetessä sytytin keittiön ikkunaan sinivalkokynttilät, ja harmittelin, etten omistanut enempää kynttilänjalkoja. Kynttilöitä olisi kyllä riittänyt!
Itse linnan juhlia menin katsomaan kaverini Maijan luokse, jonne kokoontui muutama muukin itsenäisyyspäivän viettäjä. Skumppamaljat toki kohotettiin, syötiin kakkua sekä monenlaista muuta suolaista ja makeaa herkkua. Pukuja toki ihailtiin ja arvosteltiin, kuten kai kunnon suomalaisen kuuluukin. :D Veteraanit ihastuttivat, kuten aina, ja Veteraanin iltahuuto sai presidentin lisäksi minutkin kyyneliin.

Fiksuna tyttönä otin kamerani mukaan, mutta olin unohtanut muistikortin läppäriini. :D Mutta onneksi sentään puhelimella sai ikuistettua hieman eilisillan tunnelmaa!Lopulta iltamme päättyi Waltteri Torikan linnanjuhlien jatkoilla esittämään Finlandia-hymniin, mikä olikin oiva lopetus tälle itsenäisyyspäivälle. Tänään puolestaan lähden viettämään muutaman ystävän kanssa rauhallista pikkujouluiltaa. :)

Rentoa alkanutta viikkoa!

Ave

1 kommentti:

  1. Skippasin paraatin, oli töitä tehtävänä päiväsaikaan :( Onneksi näin sen töllöstä ja sain muutenkin viettää illan vapaalla Linnanjuhlien sun muun parissa!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista