1.12.2015

Jou-jou-joulukuu!

Niin vaihtui kalenterikuukausi vuoden viimeiselle, ja vuosi 2015 on pian ohi. Tuntuu uskomattomalta että on jo joulukuu, mutta kaipa se yllättää suomalaiset joka ikinen vuosi niin kuin ensilumikin.

Joulukuu taitaa jakaa ihmiset kahteen ryhmään kaikkein selvimmin: jouluihmisiin ja ei-jouluihmisiin. Niihin, jotka koristelevat parvekkeen jouluvaloilla jo lokakuun lopulla, ja niihin jotka saavat kauppojen joululauluista migreenin. Itse kuulun maltillisesti ensiksi mainittuihin. :D Tosin nyrkkisääntönä minulla on aina ollut, että joulukoristeet laitetaan aina joulukuun ensimmäinen päivä, ei yhtään ennen eikä yhtään jälkeen.Tänä vuonna kyllä keulin vähän, sillä sain tarpeekseni marraskuun harmaudesta ja viikon takaisten lumikinosten sulaminen harmitti, joten laitoin jouluvalot ja kyntteliköt ikkunaan jo viime viikolla. Tänä syksynä olen myös polttanut enemmän kynttilöitä kuin koskaan. Vietän kotona tällä hetkellä niin paljon aikaa, että on ollut pakko keksiä asuntoomme pieniä pikku piristyksiä.

Mutta hei, yhden jutun saan tänään aloittaa virallisesti: Boney M -joululevyn kuuntelun! :D Se on soinut meillä joka joulu niin kauan kuin muistan, sillä äitini on kova Boney M -fani. Eipä tule joulua ilman näitä sävelmiä! Toinen loistava vaihtoehto perinteinen Jouluradio!Vuoden ensimmäiset glögit juotiin jo reilu viikko sitten, ja ensimmäisiä pipareita maistelin viime viikolla ystäväni luona kyläillessä. Huomenna pidämme pienellä porukalla kaveripikkujoulut, joten eiköhän ne ensimmäiset tähtitortutkin tule silloin paistettua ja maistettua! :)

Torstaina vietämme pikkujouluja jyväskyläläisten bloggaajien kesken, viikonlopuksi saamme vieraita Atlantin takaa, sunnuntaina pidämme linnan juhlien kotistudion kaverin luona, ja viikon päästä onkin jo seuraavat kaveripikkujoulut! Eli vaikka en töiden puolesta pikkujouluhin pääsekään, on onneksi muita ihania iltoja sitten senkin edestä! :)Joulun lähestyessä pitää väistämättä miettiä myös itse juhlapyhiä, tai no näin parisuhteessa olevana lähinnä sitä, että missäs ne pyhät vietetään ja millä kokoonpanolla. Tänä vuonna, kuten aiempinakin vuosina, vietämme jouluaaton erillämme omien perheidemme luona, mutta luultavasti yhdistämme voimamme sitten tapaninpäivänä. Yksityiskohtia tässä vielä hiotaan. :D

Lahjastressiä ei tänä vuonna ole, sillä olemme sekä perheeni että Tommin kanssa yksimielisesti päättäneet, ettemme osta lahjoja. Mutta joulukortit taidan kuitenkin lähettää! Viime vuonna en saanut aikaiseksi, sillä Tiimarin laitettua lapun luukulle en enää tiennytkään, että mistä löytäisin kivoja joulukortteja halvalla, joten epähuomiossa koko joulukorttisesonki meni minulta ohi. :DTänä vuonna emme myöskään ostaneet suklaakalentereita, sillä ne taisivat jäädä viimekin vuonna lopulta syömättä. Pakko myöntää, että niissä ei enää ole samanlaista hohtoa kuin lapsena. :D Sen sijaan päätin laiskan syksyn jälkeen taas hieman aktivoitua ja osallistua LUNK:in touhukalenteriin! Mielenkiinnolla olen myös lukenut tänä vuonna blogijoulukalentereita!

Kosmetiikkabloggaajien ensimmäinen luukku löytyy Siamese Lipstick -blogistaTipulassa-blogin puolelle on puolestaan listattu eri bloggaajien joulukalentereita! Siitä vain sitten lukemaan ja poimimaan upeita ideoita! :)

Mites siellä, oletko innoissasi joulukuusta vai saisiko puolestasi koko jouluhömpötys vain mennä äkkiä ohi? Onko sulla omia persoonallisia jouluperinteitä (vähän niin kuin meillä tuo Boney M :D)?

Ihanaa joulun odotusta! 

Ave

Ps.6 kommenttia:

 1. Mä laitan varsinaiset joulukoristeet sen jälkeen kun on tehty se ns. suurpiirteinen joulusiivous. Elikkä 2-4 päivää ennen aattoa yleensä. No, töissä mä koristelin jo officen eilen. Joulu/talvivalot ulos syttyvät lokakuun vimppana päivänä jne. On kiva lukea eri tavoista ja tyyleistä, kaikki ihan yhtä hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole oikeastaan koskaan tehty mitään suurempaa joulusiivousta, mikä taas tuntuu olevan tapana monessa perheessä. Valot ovat kyllä ihana piristys pimeään syksyyn! Hauska kuulla erilaisista tavoista ja perinteistä! :)

   Poista
 2. En minään vuonna ole joulusta innostunut samalla tavalla kuin nyt!! Musta on niin ihana pikku hiljaa fiilistellä tätä joulua, ihan parasta :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hauska huomata, miten niistä lapsuuden jouluista on muovautunut omanlainen, aikuinen joulu, ja pikkuhiljaa tulee ihan niitä omia jouluperinteitä ja -tapoja. :)

   Poista
 3. Täälläkin aloitettiin nää joulujutut jo vähän ajoissa, mutta eipä tuo haitannut yhtään :) Mukavaa alkanutta joulua sinne <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun mielestä on ihan luvallista aloittaa joulujutut juuri silloin kuin siltä tuntuu! ;) Ihanaa joulunodotusta sullekin! ♥

   Poista