2.12.2015

Testissä Scholl-jalkaraspi

Tykkään pitää ihostani huolta, olivat kyseessä sitten kasvot, kädet tai esimerkiksi jalat. Rasvaan vartaloni jokaisen suihkun jälkeen ja muistan kosteuttaa aina myös jalkani. Tämä on ikäänkuin pientä päivittäistä itseni hemmottelua. :)

Kerran viikossa käytän myös jalkaraspia, olen tehnyt niin lapsesta asti. Joten kun tätä Schollin Velvet Smooth -jalkaraspia alettiin mainostamaan kiinnostuin heti, ja ostinkin itselleni sellaisen muutama viikko sitten Tokmannin tarjouksesta (hinta taisi olla tuolloin 24 €). Tiedän, olen varsinainen mainonnan uhri. :DTosiaan, yleensä siis teen tämän kerran viikossa, mutta koska halusin kokeilla kuinka tehokkaasti laite oikeasti toimii, uhrauduin tieteen nimissä ja jätin jalkani raspaamatta kahdeksi kuukaudeksi! :D Tällä välin olen siis ehtinyt mm. kävellä kilometritolkulla Pariisin kaduilla, ollut viikon töissä enimmäkseen seisaaltaan, hyppinyt sydämeni kyllyydestä keikalla sekä tietenkin kävellyt ja liikkunut aivan normaaliin tapaan. Rasvannut toki jalkojani olen, sekä hoitanut normaalit kynnenleikkuut ym. Välillä on tehnyt jopa vaikeaa olla raspaamatta, mutta onneksi olen sinnitellyt!Huom! Tästä eteenpäin siis graafisia kuvia kuivista jaloistani! Mikäli olet herkkä lukija, kehotan lopettamaan lukemisen tähän! :DTämä on lähtötilanne. Ongelmakohdat ovat ne tavalliset: paksuuntunut isovarpaan ulompi reuna ja päkiä sekä lohkeilevan kuivat kantapäät. Varmasti jokaiselle jalkojaan käyttävälle tuttuja juttuja.
Itse raspin käyttö toimii näin: jalkaraspia käytetään vain kuiviin jalkoihin, sillä kyseessä on paristoilla toimiva sähkölaite. Pyöritä laitetta kevyesti halutussa kohdassa, mutta samalla alueella kuitenkin vain 3-4 sekuntia kerrallaan. Tarkista ihon kunto ja jatka tarvittaessa, mutta on sanomattakin selvää, ettei iho saa ärtyä tai mennä rikki. Älä myöskään paina laitetta, silloin se lopettaa pyörimisen.

Itse veivasin raspia vähän joka suuntaan, ylös-alas ja eteen-taakse, välillä suorassa ja välillä viistottain, jotta raspi todella pääsi vaikuttamaan joka puolelta. Kun raspaus on valmis, sammuta laite, irrota raspiosa laitteen päästä ja huuhtele se veden alla. Huom: älä laita itse laitetta veteen! Kuivata sitten raspirulla ja laita paikoilleen, sekä huuhtele jalat. Rasvaus suositeltavaa.
Arvio: jalkaraspi lupaa poistaa kovettumat tehokkaasti jo ensimmäisellä käyttökerralla, ja kieltämättä kantapäihin tämä toimi kuin valettu! Sen sijaan isovarpaaseen tai päkiään se ei tepsinyt aivan niin tehokkaasti, vaikka toki kuivaa ihokerrosta lähti pois. En sitten osaa sanoa, että oliko pitkällä raspausvälillä jotain vaikutusta asiaan, mutta eiväthän toisaalta monet raspaa jalkojaan ikinä. Joka tapauksessa raspauksen ja rasvauksen jälkeen jalat tuntuvat taas ihanan sileiltä ja pehmeiltä! :)
Laitteena tämä on mielestäni mainio laiskalle raspaajalle, sillä laite tekee kätevästi työn puolestasi ja on kuitenkin tarpeeksi tehokas, vaikka raspausväli venyisikin pitkäksi. Myös jaloistaan hyvin huolehtivalle tämä on oiva lisä vakiokalustoon. :)

Pieni lisähuomio: itse en ole jaloista kutiavaa sorttia, mutta voin kuvitella, miten kantapäässä tai jalkapohjassa hyrräävä laite voi aiheuttaa joillekin pientä epämukavuuden tunnetta. :D Hihi, pitääpäs testata tätä Tommilla!

Luulen että jatkossa aion kokeilla vuoroviikoin perinteistä jalkaraspia ja tätä sähkökäyttöistä, jolloin eron ehkä huomaa selkeämmin. Joka tapauksessa tämä laite jää käyttöön! Näistä on muuten myös kolme erilaista vaihtopäätä tehokkussasteen mukaan! Tämä paketin mukana tullut lienee se "perusmalli".

Onko teillä kokemusta Schollin jalkaraspeista? Tai onko sellainen kenties joulun toivelahjalistalla? Olisi hauska kuulla muiden kokemuksia!

Ave

2 kommenttia:

  1. Mä olen miettinyt monesti tuon ostamista. Mun jalat ovat paljon, paljon pahemmassa kunnossa kuin sun, joten näissä luulisi raspauksen näkyvän. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha. :D No hei jos päädyt testaamaan niin tuu ihmeessä kertomaan, mitä tykkäsit! :)

      Poista