27.1.2016

Testissä Biozell Color Mask

Värjään hiuksiani muutaman kerran vuodessa, ja yritän pitää hiusvärini mahdollisimman lähellä omaa väriäni, jottei väistämättä puskeva juurikasvu erottuisi niin selkeästi. Kuitenkin aina jossain vaiheessa ylittyy se raja, missä hiusväri on haalentunut ja oma väri erottuu juurikasvusta selkeästi. En kuitenkaan haluaisi rasittaa hiuksiani liikaa, etenkin kun minulla on edelleen iso ongelma tuon hiusten kuivuuden ja pörröisyyden kanssa.

Niinpä päätin ostaa syksyn alennuksista Biozell Professionalin Color Mask -hoitavan sävytteen herkullisessa suklaanruskeassa sävyssä. Nämä sävytteet siis eivät varsinaisesti värjää, vaan ikäänkuin antavat ensiapua haalistuneeseen hiusväriin. Väri kuluu pois muutamassa pesukerrassa (purnukka lupaa sävyn kestävän 6-8 pesukertaa), joten pysyvää tulosta tällä ei saa. Silti, oletettavasti kätevä pelastus esimerkiksi juhlien alla, mikäli varsinaiseen värjäykseen ei ole aikaa.Tässä alkutilanne ennen sävytteen kokeilua.Ah kaunis, hallitsematon ja takkuinen kuontaloni. Kuten kuvista huomaa, on juurikasvua kertynyt jo aika lailla, ja alkuperäinen värikin on haalistunut miltei värittömäksi. Tavoite oli siis saada ainakin tuota juurikasvua hieman piiloon, jos ei kokonaan, niin edes osittain!

Sävytteen voi levittää kahdella tavalla: joko suoraan kuiviin hiuksiin tai pyyhekuiviin hiuksiin hoitoaineen tavoin. Sävytteen annetaan vaikuttaa 3-5 minuuttia ja huuhdellaan sitten pois.

Päätin kokeilla ensin jälkimmäistä vaihtoehtoa, ja käytin sävytettä hoitoaineen sijasta shampoopesun jälkeen. Mutta pakko kyllä nyt myöntää, että tällä tavoin käytettynä en kyllä huomannut mitään eroa! Iso pettymys siis.

En vielä tästä luovuttanut, vaan kokeilin sävytettä jo parin päivän päästä uudestaan. Tällä kertaa levitin aineen suoraan kuiviin hiuksiin, ja nimenomaan hiusten juureen. Annoin vaikuttaa reippaat 6-8 min ennen huuhtelua. En tiedä erottuuko kuvasta, mutta aika laimeaksi kyllä jäi nyt tämäkin yritys.

Juurikasvuun sävyte ei edelleenkään tehonnut, ja muualle hiuksiinkin vain hieman. En sitten tiedä, kuinka paljon tehokkaampi saman sarjan shampoo olisi tuohon sävytteeseen verrattuna, ja parhaan tuloksen saisikin luultavasti käyttämällä molempia. Silti, pakko sanoa, että olen tähän tuotteeseen pettynyt (tai sitten odotukseni olivat aivan liian korkealla).

Joten eilen meni hermot tähän tukkaan ja tartuin ihan oikeaan hiusväriin. Tadaa! :)
Nyt olen taas hetken aikaa tyytyväinen! :) Väri on muuten Poly Palette 850 Mokanruskea.

Onko muilla kokemuksia Biozellin sävytteistä, ja kuinka ne tehosivat? Oliko jossain toisessa värissä parempi lopputulos?

Rentoa keskiviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Noissa on ainakin itsellä ollut se ettei oikeen värjäämättömään hiukseen toimi. olen käyttänyt noista sävytteistä punaista, sinistä, pinkkiä ja sellaista oranssihtavaa. olen tykännyt kovasti kun ei sillain vahingoita hiusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sähän oot ehtinyt testailemaan ihan kunnolla! :) Luulen, että parhaiten tämä toimiikin hieman räikeämmissä väreissä, itsekin muistan miten vuosia sitten punainen hiusvärini haalistui harmillisen nopeasti. Olisipa näitä ollut tarjolla jo silloin! :D

   Poista
 2. Joo eihän nää sävytteet toimi värjäämättömään kuontaloon kun hapetteita eivät sisällä :( Ite sain kaikki mahdolliset ja mahdottomat semipermanentvärit ja sävyttävät hoitotuotteet kokeilla mitä markkinoilta löyty siinä vaiheessa, kun alotin hiusmalleilun 6 vuotta sit ja piti sitten tietty ne ihanat kirkkaat sävyt tummasta-punaisiin-violetteihin-hopeisiin-sinertäviin ja mitä erinäisimpii pastelleihin pitää yllä. Biozell tuotteista en ite tykkää yhtään ite, mutta crestolin color glossilta, fantasy colorilta, affinagelta ja igora royal sarjan tuotteet osottautu kaikkein parhaimmiksi pitää värit yllä ja menossa sillon kun piti. Nääkin on näitä juttuja et kellekin sopii mikä, kaverin pinkki punasta lanteille asti olevaa lasimaista tukkaa pidetään yllä nimenomaan Affinagen väreillä, muutkun ei oikein pysy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo harmikseni eivät tosiaan värjäämättömään hiukseen toimineet! :/ Säkin oot ehtiny kokeilemaan vaikka mitä, pitääpä testailla noita muitakin tuotesarjoja, sitten kun tämä väri alkaa haalistumaan! :)

   Poista
 3. Mä oon varmaan 30 vuotta käynyt kampaajalla hiukset leikkauttamassa ja juurikasvun värjäyttämässä 7 vkon välein. Minulla on luonnonkiharat hiukset, ne ovat siis luonnostaan tosi pörröiset! Mun kampaaja käyttää väriä, joka tekee hiukset uskomattoman kiiltäväksi. Kiilto kestää 4-5 vkoa. Pelkkä väri ei tainnuta pörröisyyttä, vaan myös Paul Mitchell Super Skinny Serum hiusseerumi. Olen käyttänyt sitä ehkä jo vuosikymmenen. Pullo maksaa jotain 30 euroa, mutta se mun lyhyille hiuksille riittää jopa kolmeksi vuodeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuo seerumi kuulostaa hyvältä, pitääpä kyllä hetimiten testailla! Kiitos vinkistä! :)

   Poista