29.2.2016

And the Oscar goes to...

No niin, yksi vuoden odotetuimpia ja kutkuttavimpia iltoja on nyt takana, ja olipahan taas upea glamourin ja jännityksen täyteinen yö! Gaalaseuranani oli tällä kertaa pikkusiskoni Jasmine sekä leffanörtteilijäkaverini Jani. En ehdi tässä nyt sen kummemmin analysoimaan voittajia, sillä mun pitää lähteä töihin. :DTässä kuitenkin kaikki illan voittajat. Ensin ne ns. tärkeimmät:


Paras elokuva: Spotlight


Paras ohjaus: Alejandro G. Iñárritu (The Revenant)


Paras miespääosa: Leonardo DiCaprio (The Revenant) JESSSSS!!!!


Paras naispääosa: Brie Larson (Room)


Paras miessivuosa: Mark Rylance (Bridge of Spies)


Paras naissivuosa: Alicia Vikander (The Danish Girl)


Paras alkuperäinen käsikirjoitus: Spotlight


Paras sovitettu käsikirjoitus: Big ShortSitten muut elokuvat ja dokumentit:


Paras vieraskielinen elokuva: Son of Saúl


Paras lyhytelokuva: Stutterer


Paras animaatio: Inside out


Paras lyhytanimaatio: Bear Story


Paras dokumentti: Amy


Paras lyhytdokumentti: A Girl in the River: The Price of ForgivenessSitten lopuksi liuta teknisiä ja visuaalisia palkintoja:


Paras kuvaus: The Revenant


Paras leikkaus: Mad Max: Fury Road


Parhaat erikoistehosteet: Ex Machina


Paras lavastus: Mad Max: Fury Road


Paras puvustus: Mad Max: Fury Road


Paras maskeeraus ja hiukset: Mad Max: Fury Road


Paras äänimiksaus: Mad Max: Fury Road


Paras äänieditointi: Mad Max: Fury Road


Paras musiikki: Ennio Morrecone (The Hateful Eight)


Paras laulu: Jimmy Napes & Sam Smith - Writing's on the wall (007: Spectre)Kaiken kaikkiaan Spotlight vei siis parhaan elokuvan voiton The Revenantilta, kuten olinkin jo etukäteen ounastellut. Muuten suurin osa palkinnoista meni suurin piirtein odotetusti, tosin naissivuosa meni Alicia Vikanderille Kate Winsletin sijaan. Kuten ennakoitua, Mad Max: Fury Road tyhjensi pöydän sekä visuaalisissa että teknisissä kategorioissa, täysin ansaitetusti todellakin!

Kunnia-Oscarit menivät tällä kertaa Gena Rowlandsille, Spike Leelle sekä Debbie Reynoldsille. Täältä voit vielä tarkistaa muistin virkistykseksi kaikki tämän vuoden Oscar-gaalan ehdokkaat.


Mitäs mieltä olette voitoista? Menivätkö oikeaan osoitteeseen, vai koitteko jonkun kohdalla suurta vääryyttä? Leon kohdalla meinasi kyllä ihan itku tulla, oon niin iloinen sen puolesta! :')

4 kommenttia:

 1. Kyllä pysti meni viimeinkin oikeaan osoitteeseen Leolle ja vieläpä mahtavasta roolista!

  VastaaPoista
 2. No joo, kyllä se Leo sen nyt ansaitsi! Mutta oisko ne voinu Eddien kanssa jakaa sen pystin? :D Oon silti ihmeissäni, että miten toi Mad Max on saanut noin paljon palkintoja? Hyvä arvostella, kun ei oo koko leffaa nähny, mut silti! Ja oon pettynyt kun The Danish Girl ei kahminut enempää palkintoja. Kyseessä oli kuitenkin ihan loistava leffa! Mut Oscareissahan tuntuukin aina menevän niin, että yks leffa kahmii sitten ne kaikki palkinnot...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa kaverini totesi aika osuvasti, että Eddie teki tänä vuonna saman roolin, kuin vuosi sitten, ja nyt kun aloin miettimään, niin kieltämättä niissä oli paljon samaa. Joten kyllä Leo on voittonsa ansainnut! ;)

   Mad Max on kyllä niin järkyttävän hyvä elokuva, ja juuri nimenomaan visuaalisista syistä, joten nämä oscarit menivät kyllä täysin oikeaan osoitteeseen! Suosittelen ehdottomasti katsomaan! ;)

   Poista