28.2.2016

Valmiina Oscareihin!

Onpas hurjan moni käynyt lukemassa edellisen postauksen tuosta sairaalakäynnistäni! Kiitos myös kaikista tsempeistä ja viesteistä sekä täällä blogin että henkilökohtaisen Facebook-profiilini puolella! Onpa ihana huomata, että minulla on ympärilläni niin iso joukko rakkaita ihmisiä! 

Täällä huippaus edelleen vaan jatkuu voimakkaana, mutta onneksi sain seurakseni äitini ja pikkusiskoni, jotka ovat mm. siivoilleet ja käyneet puolestani kaupassa, sekä auttaneet tekemään ruokaa. Eilen vietimme myös pienen hemmotteluiltapäivän ja kävimme ensin syömässä Passion Food & Bar:ssa ja sitten leffassa tsekkaamassa Carol. Tykkäsin elokuvasta, vaikka se olikin melko hidastempoinen ja loppuratkaisu oli melko yllättävä. Cate Blanchett on kyllä niin lumoava näyttelijätär, että hänen vuokseen katsoisin leffan kuin leffan. :DSitten asiaan! Oscar-päivä on vihdoin koittanut! Tai no täällä Suomessahan saamme odotella vielä aamuyöhön, mutta minä lasken sen vielä sunnuntaiksi. Olen tässä muutaman viime päivän aikana koittanut pikavauhtia kiriä kiinni gaalakaveriani Jania, ja yrittänyt katsoa vielä niin monta ehdokaselokuvaa, kuin olen suinkin vain pystynyt. Näiden joukossa ovat olleet The Danish girl, Room, Carol, Joy sekä Spotlight. Jo aiemmin olen nähnyt mm. elokuvat Mad Max: Fury road, The Martian, Star Wars: The Force awakensInside Out, Hateful eight sekä The Revenant. Melko kattava katsaus siis, ja jo näiden pohjalta olen valmis antamaan veikkaukseni kultaisen Oscar-pystin saajista, vaikka moni elokuva onkin vielä näkemättä. Tässä tulevat joka tapauksessa omat arvioni voittajista:


Paras elokuva:Tässä kategoriassa vahvin ennakkosuosikki lienee The Revenant, mutta itse taidan sittenkin kallistua Spotlightin puoleen. Myös Big Shortia on veikattu voittajaksi, ja se on esimerkiksi Episodi-lehden suosikki. Näiden kolmen välillä taistelu lienee siis tiukin, mutta Spotlightissa kokonaisuus oli kaikkein parhaiten hallussa, joten veikkaukseni menee sille.


Paras ohjaus:

Veikkaan, että Alejandro G. Iñárritu toistaa viimevuotisen voittonsa ja nappaa pystin tällä kertaa The Revenantista.


Paras kuvaus:

Tämän on pakko mennä The Revenantille. Pysäyttävistä lähikuvista aina eeppisiin maisemiin, tämä elokuva oli yksinkertaisesti kaunis. Kuvaajanahan on jo Birdmanista tuttu, Iñárritun luottomies Emmanuel Lubezki.


Paras alkuperäinen käsikirjoitus:


Melkein tekisi mieleni veikata tähän herrat ja rouva Pete Docter, Meg LeFauve ja Josh Cooley elokuvasta Inside Out.


Paras sovitettu käsikirjoitus:

Vaikka pidänkin Nick Hornbyn teoksista, menee veikkaukseni silti Emma Donoghuelle elokuvasta Room.


Paras miespääosa:Go Team Leo! Olen tosin nähnyt näiden ehdokkaiden roolisuorituksista vain kolme viidestä, mutta en oikein usko Matt Damonin tai Bryan Cranstonin yltävän palkintopallille saakka. Michael Fassbenderkin hieman epäilyttää, vaikka loistava näyttelijä onkin. Eddie Redmayne oli kyllä Tanskalaisessa tytössä aivan ilmiömäinen, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että DiCaprio on vihdoin ja viimein oscarinsa ansainnut! Vaikka edes sen vuoksi, että roolilleen omistautunut näyttelijä söi kuvauksissa raakaa biisoninmaksaa ja kalaa, vaikka onkin kasvissyöjä! :D


Paras naispääosa:Näistä Saoirse Ronanin roolisuoritus on ainoa, jota en ole vielä nähnyt. Tälläkin uhalla veikkaan pystin menevän Brie Larsonille, joka on ollut tässä kategoriassa vahvoilla aina Golden Globe-voitostaan lähtien, ja onkin napannut kaikki pystit muissakin elokuva-alan gaaloissa. Jennifer Lawrence oli Joyssa jopa pienoinen pettymys, enkä kyllä muutenkaan tykännyt kyseisestä elokuvasta. Charlotte Rampling kyllä vakuutti roolissaan ristiriitaisena vaimona, mutta ei kuitenkaan mielestäni aivan oscarin arvoisesti. Ainoa potentiaalinen kilpailija naispääosapalkinnosta on mielestäni Cate Blanchett, mutta silti veikkaukseni menee tällä kertaa Larsonille elokuvasta Room.


Paras miessivuosa:
Tästä kategoriasta olen nähnyt vain kaksi roolisuoritusta viidestä, joten veikkaukseni menee Sylvester Stallonelle ihan puhtaasti vain aiempien gaalojen perusteella.


Paras naissivuosa:Näistä rooleista olen nähnyt neljä viidestä, mutta mieleni tekisi silti veikata tähän se ainoa, jota en ole vielä nähnyt: Kate Winslet. Luulen, että tiukin taisto tuleekin Katen ja Alicia Vikanderin välillä, ja aiemmissa gaaloissa palkinnot ovat menneet näiden naisten kesken aika lailla tasan. Jännittävää!


Paras animaatio:

Tätä ei tarvitse edes epäillä, voiton vie vuorenvarmasti Inside Out.


Paras vieraskielinen elokuva:

Tämäkin on varma valinta: Son of Saul.


Paras dokumenttielokuva:

Tähän veikkaan Amya. Ihan sillä kuuluisalla "mutulla" vaan.


Parhaat erikoistehosteet:

Tämä on vaikea valinta, sillä ehdokkaina on erittäin näyttäviä elokuva. Tämän soisin menevän Mad Max: The Fury Roadille.


Paras musiikki:

Juuri oman tähtensä Hollywoodin Walk of Famelle saanut Ennio Morrecone on veikkaukseni elokuvasta The Hateful Eight.


Paras kappale:

Nyt menee kyllä ihan villinä veikkauksena Spectren Writing's On The Wall.


Paras lavastus:

Mad Max: Fury Road


Paras maskeeraus ja hiukset:

Mad Max: Fury Road


Paras puvustus:

Tämä on vaikea valinta, sillä Carol ja Mad Max olivat upeita puvustukseltaan, mutta oma veikkaukseni menee kuitenkin The Danish Girlille.


Veikkaamatta jäivät nyt kategoriat parhaasta lyhytelokuvasta, parhaasta lyhytanimaatiosta, parhaasta lyhytdokumentista, parhaasta äänityksestä, parhaasta äänitehosteista ja parhaasta leikkauksesta, mutta keskittymiskykyni on jo ihan lopussa ja oloni sen verran kehno, että lopetan tähän. Palataan sitten huomenna voittajien pariin! :)

Jännittävää Oscar-iltaa kaikille yökukkujille!

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus ja on kiva lukea myös suomalaisten bloggaajien voittajasuosikkeja! :)


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aika vähän tuntuu kieltämättä näkyvän suomalaisten bloggaajien Oscar-postauksia!

   Poista