9.4.2016

Synttäriviikko: blogin tarina

Sain jo tuossa taannoin Abstrakti-blogin Tiialta hauskan blogisi tarina -haasteen, ja olen tietoisesti säästänyt siihen tarttumista sopivasti tälle synttäriviikolle. :) Kiitos haasteesta, Tiia!Mikäli käsityöt, marsut, matkustelu ja valokuvaus kiinnostavat, niin kannattaa ihmeessä käydä tsekkaamassa Tiian blogi!Ensin pieni intro:

Ensimmäiset blogikokeiluni olen tehnyt jo vuonna 2006-2007 asuessani Meksikossa. Kirjoittelu oli päiväkirjamaista tekstiä perheelleni ja ystävilleni, jotta he voisivat seurata kuulumisiani. Pidin tuota "blogia" muistaakseni MSN Messengerin sivuston kautta, mutta ohjelman lopettamisen myötä taisivat tekstinikin kadota. Lataamani kuvat näkyvät tosin edelleen OneDriven puolella, jännä... Muistan myös samoihin aikoihin kirjoitelleeni satunnaisia tekstejä IRC-gallerian puolelle kavereiden nähtäväksi.


Ensimmäinen varsinainen blogini oli vaihtoblogi Ranskasta, 2008-2009. Taas kerran kirjoittelin lähinnä omaksi päiväkirjakseni sekä kavereille luettavaksi. Sain tällä korvattua myös vaihdon lopussa tehtävän vaihtoraportin, ja blogin linkki lisättiin kielten laitoksen sivuille muiden vaihtoblogien seuraksi. Aluksi jaksoin päivitellä ahkerasti viikoittain ja jopa päivittäin, mutta pian viikot vaihtuivat kuukausiksi, ja viimeisin postaus näkyy jääneen keväälle 2009, muutama kuukausi ennen vaihdon loppumista. Mitä enemmän aikaa postausten välillä kului, sitä enemmän oli jo ehtinyt tapahtua, ja sitä suuremmalta urakalta kaiken kertaus tuntui. Siksi luovuttaminen oli ilmeisesti helpompaa. :D


Seuraavan blogin päivitys onnistuikin sitten jo paljon paremmin. Kyseessä on minun ja Tommin reissublogi Yhdysvalloista ollessamme siellä töissä kesän 2014. Tosin blogi oli edelleen tyyliltään kuten kaksi aiempaa: päiväkirjamaista kertomusta elämästämme jenkeissä, sekä omaksi iloksemme että kavereille ja perheelle seurattavaksi. Tosin kesän lopussa ajamamme Route 66 ja sitä käsittelevät postaukset ovatkin jo kirjoitettu enemmän siihen tyyliin, että niistä saisivat jotain irti myös samaa matkaa suunnittelevat.Sitten päästääkin vihdoin tähän nykyiseen, omaan henkilökohtaiseen ja julkiseen blogiini, jota olenkin jo huomaamattani kirjoitellut vuoden päivät.

Kaikki alkoi kevättalvella vuosi sitten, kun graduni alkoi lähestyä maaliviivaa ja valmistuminen häämötti, mutta ahkera työnhaku ei millään tuottanut tulosta, joten vietin paljon aikaa kotona työttömänä ja tylsistyneenä. Kaipasin uutta harrastusta ja jotain omaa tekemistä, ja olin myös innokas oppimaan uutta. Muutama kaverini bloggasi jo tuolloin, ja vuosia heidän blogejaan sivusta seuranneena päätin kokeilla, olisiko minusta siihen samaan. Niinpä otin sen ensimmäisen askeleen, ja ai että silloin muuten jännitti! :DEnsimmäiset viikot ja kuukaudet olivat tunnustelua, itsetutkintaa sekä blogimaailmaan tutustumista. Kirjoittelin vähän mistä sattui (tosin kirjoittelen edelleenkin vähän mistä sattuu :D), hain hieman itselleni sopivia aiheita ja testailin, mitkä jutut voisivat kiinnostaa myös muita. Tosin alusta asti olen kirjoittanut juuri niistä asioista, mitkä kiinnostavat minua ja liittyvät omaan elämääni, ja olen yksinkertaisesti luottanut siihen, että kyllä ne samanmieliset sieltä löytyvät. :)Blogini aloitti nimellä Ave Katriina, ja aluksi lukijani koostuivat lähinnä muista bloggaavista kavereistani, enkä ensin oikein tiennyt, kuinka saada blogilleni lisää näkyvyyttä. Linkkailin Facebook-profiilini puolella jokaisen postaukseni, joten ainakin ystäväni (ja äitini :D) kävivät säännöllisesti vilkaisemassa blogiani. Pikkuhiljaa löysin bloggaavien kavereideni ja tuolloin vielä olemassaolevan Blogilistan kautta muita mielenkiintoisia blogeja, ja mitä enemmän vierailin muissa blogeissa ja niitä kommentoin, sitä enemmän sain myös vastavierailuja. Jokainen uusi lukija oli, ja on edelleen minulle suuri ilo. :)Kesällä valmistuin ja siirryin hetkeksi työelämään. Samoihin aikoihin löysin tieni Facebookin Bloggaajat-ryhmään, ja sieltä avautui aivan uusi bloggaamisen ulottuvuus. Yks kaks käsillä olikin suuri määrä monentyylisiä blogeja, ja tunsin heti muiden bloggaajien kanssa tietynlaista yhteenkuuluvuutta. Löysin roppakaupalla uutta mielenkiintoista luettavaa, ja samalla sain omalle blogilleni huimasti lisää näkyvyyttä. Myös lukijoita alkoi tulla pikkuhiljaa tasaiseen tahtiin. Kesällä pääsin myös osaksi JKL-BLOGIT ja Keski-Suomen sisustus-ja lifestyleblogit -sivustoja.
Syksyn olin taas enimmäkseen työtön, joten minulla oli paljon aikaa keskittyä bloggailuun ja valokuvailuun. Syyskuussa sain kutsun elämäni ensimmäiseen blogitapahtumaan, Kurkkaa kotiin! -sisustustapahtumaan! Kuinka jännää! Oli kutkuttavaa tavata muita Jyväskylän bloggaajia ihan livenä, ja oli ihana huomata, kuinka mahtavaa porukkaa täällä bloggaa! :) Syksyllä pääsin myös pelailemaan huoneestapakopeli Mysteeriä blogityttöjen kanssa, ja joulukuussa oli puolestaan jyväskyläläisten bloggaajien pikkujoulut. Rakastan tutustua muihin bloggaajiin, ja olenkin saanut muutamista uusia ystäviä, joiden kanssa tulee nähtyä myös blogitapahtumien ulkopuolella.Vuoden vaihtuessa myös blogi koki pienen muutoksen, kun nimi vaihtui nykyiseen Avec Ave -muotoon. Samalla Tommi teki blogiin upean bannerin, ja loin myös blogille omat Facebook-sivut. Viimeisen kuukauden ajan blogini on kokenut pientä hiljaiseloa, ja syitä tähän olen muutamaan otteeseen myös käsitellyt blogin puolella. Nyt kuitenkin tunnen oloni pitkästä aikaa pirteäksi ja energiseksi, ja blogi-inspiraatio on tehnyt taas paluun! Joten samalla linjalla jatketaan, luvassa siis jatkossakin höpöttelyä asiasta ja asian vierestä. Tervetuloa siis seuraan jatkossakin! :)Huh, tulipas pitkä teksti! Epäuskoiset onnitteluni, mikäli jaksoit lukea tänne asti. :D

Haluan seuraavaksi kuulla seuraavien neljän ihanan bloggajaan blogitarinat:
Toivottavasti kenellekään ei tullut tämä haaste nyt toistamiseen! :D

Haasteen säännöt:

 • Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen)
 • Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
 • Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
 • Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
 • Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina -haasteen käynnisti Kototeko-blogi

Ihanaa viikonloppua! 

10 kommenttia:

 1. Jaksoin lukea, miksei :D
  Näitä tarinoita on kiva lueskella, kun itsekin olen miettinyt jo pidempään blogin aloittamista. Saapa nähdä koska sitä saisi aikaiseksi vaiko pysyttelenkö pelkästään lukijakunnan puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, miltä bloggailu tuntuu! Sitä voi kuitenkin tehdä ihan omaan tahtiin. :)

   Poista
 2. Hei täähän on ihan mahtava eikä ole vielä kerennyt kiertää mun kautta! Kiitos suuresti :D Taidan kokeilla jos heti huomenna sais tämän postauksen julki!!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla! :D Jään innolla odottelemaan sun blogin tarinaa! :)

   Poista
 3. Tää on kiva haaste! Oli kiva lukea sun blogin matkasta :)

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
 4. Superkiva kun jaksoit tähän vastata vaikka tulikin vähän viiveellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauska koota vähän blogin tarinaa ja omia mietteitä, kiitos haastamisesta! ♥

   Poista
 5. Tämäpäs kiva haaste, voisinkin tehdä! :)

  Pitää vielä sanoa että pidän kovasti noista asukuvistasi! Erityisen ihana tuo syksyinen kokonaisuus jossa olet yhdistellyt sinistä ja beigeä. Heti kun on vähänkin boho-viboja niin meitsihän diggailee ;D

  Kivaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun otat haasteen vastaan! :)

   Hihi, jotenkin osasinkin odottaa sulta kehuja siitä syksyisestä asusta. ;)

   Ihanaa loppuviikkoa! ♥

   Poista