10.5.2016

Euroviisut: 1. semifinaali

Viisukuume on täällä taas huipussaan, kun yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista alkaa TÄNÄÄN! Kyseessähän ovat tottakai Euroviisut!


Lähde: eurovisionworld.com
Viisut alkavat tosiaan tänään 1. semifinaalilla, jossa myös Suomi taistelee 17 muun maan kanssa halutusta finaalipaikasta. Suomella on itse asiassa kyseenalainen kunnia aloittaa koko kisat, ja on vähän niin ja näin, onko tämä sitten erittäin hyvä vai erittäin huono asia. :D Mielestäni kuitenkin svengaava ja mainio aloitus viisuille, joten eiköhän tällä groovilla menolla finaaliin päästä!

Muita tänään esiintyviä maita ovat mm. oma suosikkini Viro, sekä Venäjä, joka on yksi ennakkosuosikeista. Itsehän en kyseisen maan kappaleesta juurikaan välitä, mutta esitys on kieltämättä hieno (viime vuoden Måns aloitti tosiaan aivan uuden viisubuumin: interaktiivinen esitys!). Tsekillä ja Kroatialla on mielestäni molemmilla kauniit laulut, joiden soisin menevän jatkoon. Myös Azerbaidjan kuuluu omiin suosikkeihini, samoin Islanti. Tanskalla puolestaan on perusletkeä poppibiisi, joka on melko varmaa finaalikamaa. Myös Maltan soisin menevän finaaliin asti.

Kaiken kaikkiaan tänä vuonna viisuissa ei ole kovinkaan monta selkeää ennakkosuosikkia, enkä kyllä osaa yhtään arvailla mahdollista voittajaa. Kunhan se vain ei ole Venäjä! :D Viime vuonna Måns oli kyllä selkeä valinta voittajaksi, ja muutenkin vuosi sitten oli todella paljon hyviä biisejä ja omia lemppareita, mut tänä vuonna viisuvalikoima on hivenen vaisumpi.


Lähde: eurovisionworld.com
Aikooko joku muukin seurata viisuja? Mitkä maat ovat teidän suosikkejanne? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti