11.5.2016

Euroviisut: 1. semifinaalin jälkipuinti

No niin, ensimmäinen viisuilta takana! Suomen Sandhja ei tosiaan yltänyt finaaliin asti, ja vaikka biisi olikin menevä ja pirtsakka, nähtyäni muiden esitykset en enää ihmetellyt heikkoa menestystä: Suomen show oli erittäin vaisu ja yksinkertainen, siinä missä muilla mailla oli pyroa, valoshowta, ja jopa kolmiulotteista illuusiota. Kyllä, Venäjän esitys jäi varmasti jokaiselle mieleen. Ehkä Yleltä loppuivat rahat kesken?


Venäjän Sergei meni aivan ylösalaisin. Kuva © Andres Putting (EBU)
Jatkoon pääsivät siis Azerbaidžan, Venäjä, Hollanti, Unkari, Kroatia, Itävalta, Armenia, Tšekki, Kypros sekä Malta.


Azerbaidzan näyttää mallia. Kuva © Anna Velikova (EBU)
Olin itse asiassa yllättynyt, ettei viisufinaalin vakiokasvo Kreikka päässyt jatkoon, samoin harmittaa Viron puolesta. Sen sijaan Azerbaidžan, Kroatia sekä Malta kuuluivat omiin suosikkeihini, joten yay! Tšekki oli pienoinen yllätys, sillä mielestäni esitys jäi vaisuksi, ja Kypros ei todellakaan kuulu suosikkeihini, joten olisin mieluusti jättänyt maan pois finaalista.


Kroatian Nina Kraljic. Kuva © Andres Putting (EBU)
Mieleenpainuvimmat esitykset olivat Venäjällä, Kroatialla ja Armenialla, joissa jokaisessa oli käytetty useampaa eri efektiä. Venäjällä oli interaktiivinen ja kolmiulotteinen taustaseinä, Kroatian Nina Kraljić puolestaan säväytti mielikuvituksellisilla asuillaan. Armenian Iveta Mukuchyan oli jäätävän karismaattinen ja voimakas ilmestys yksin lavalla, jos ei tuolla lavakarismalla mennä suoraan finaalin top-kymppiin niin ei sitten millään!


Armenian Iveta Mukuchyan. Kuva © Andres Putting (EBU)
Sisäinen kukkahattutätini hieman paheksui Maltan Ira Loscon mekon korkeaa halkiota, joka ei mielestäni ollut se imartelevin vaihtoehto naiselle, kröhöm, tuossa tilassa. Ira on siis viidennellä kuulla raskaana.

Kuvalähde: Ira Loscon Facebook-sivut.
Kaiken kaikkiaan finaaliin päässeet maat menivät melko yksiin omien arvioiden kanssa, ja oikeastaan ainoa yllättäjä oli tuo Kypros. Menivätkö teidän mielestänne finaalipaikat oikeisiin maihin?

4 kommenttia:

 1. Me ei oikeastaan koskaan katota näitä semifinaaleita, ihan vasta vaan lopullinen finaali sitten :) Näyttäis kuitenkin, että ainakin omia suosikkeja (tietty suomea lukuunottamatta) pääsi jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän otan aina viisuista kaiken irti, joten katson kyllä myös molemmat semifinaalit. :) Saa triplasti jännitystä! :D

   Poista
 2. Koska ajattelit vastata synttäriviikon kysymyksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mulla on itse asiassa vastaukset jo valmiina luonnoksissa, pitää vain vielä etsiä sopivat kuvat. :) Julkaisen tekstin tämän Euroviisu-teemaviikon jälkeen! :D

   Poista