13.5.2016

Euroviisut: 2. semifinaalin jälkipuinti

Olipahan taas kutkuttava viisuilta! Pakko muuten sanoa, että Ruotsilla on kyllä oikein mainiot ja persoonalliset väliaikashow't sekä -videot! Kukapa ei rakastaisi viisuhistoriikkia? Ja Petra Mede on kyllä niin täydellinen emäntä! Ai että! :D

Alkushow oli päräyttävä. © Thomas Hanses (EBU)
Finaaliin pääsivät eilen illalla seuraavat maat: Latvia, Georgia, Bulgaria, Australia, Ukraina, Serbia, Puola, Israel, Liettua sekä Belgia.

Australian Dami oli kirjaimellisesti säkenöivä ilmestys. Andres Putting (EBU)
Joukossa oli taas sekä ennakkosuosikkeja, että oikeita yllättäjiä. En olisi arvannut, että sekä Latvia että Liettua pääsisivät finaaliin asti, molemmilla mailla kun oli suhteellisen samankaltainen esiintyjä ja esitys. Enkä olisi arvannut, että sekä Irlanti että Tanska tippuisivat, luulin molempien menevän heittämällä jatkoon! Tämä tekee mielestäni myös semifinaalien katsomisesta jännittävää, koskaan ei tiedä, kuinka käy!

Suurin yllätys sen sijaan oli Georgia, jonka esitys sattui silmiin ja aivoihin, sekä myös hieman korviin. Kuinkahan moni on saanut tätä katsellessa epilepsiakohtauksen? Pitäisiköhän jatkossa olla ennen esityksiä joku varoitus... En kyllä olisi millään uskonut tämän yltävän finaaliin asti!

Ennakkosuosikit Bulgaria, Australia, Ukraina sekä oma suosikkini Belgia pääsivät kaikki jatkoon, ja lienevät kukin finaalin top-kympissä! Bulgarialla oli mielenkiintoinen asu, joka alkoi esityksen lopussa loistaa valoa.

Bulgarian Poli Genova © Andres Putting (EBU)
Puolan symppis Michael Jackson -tyyli kantoi finaaliin asti. Myös Israelin androgyyni Anthony and the Johnsons -look sekä herkkä biisi iskivät yleisöön, ja maa meni jatkoon. Itse tykkäsin eritoten esityksen lopun tulisateesta, sekä muutenkin biisin hyvin euroviisumaisesta progressiivisuudesta. Tämä toi itse asiassa mieleen Marija Serifovicin Molitvan vuodelta 2007.

Israelin golden shower, vai miten se meni... © Thomas Hanses (EBU)
Itse liputan finaalissa kyllä Belgian pirtsakkaalle ja energiselle esitykselle! Maa esiintyi eilen illalla viimeisenä, ja oli kyllä melkoinen piristysruiske ja täydellinen päätös illalle!

Groovi Belgia! © Andres Putting (EBU)
Mitäs olette mieltä finaaliin päässeistä maista? Jäikö joku suosikki ulkopuolelle? Tiedän, että ainakin siskoni fanitti Norjaa, joten maan karsiutuminen oli luonnollisesti pettymys. Finaalin ainoa pohjoismaa onkin muuten Ruotsi! Harvinaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti