15.5.2016

Euroviisut: huikeaakin huikeampi finaali!

Pahoittelut myöhäisestä kirjoitteluajankohdasta, sillä tänään minulla on riittänyt hulinaa aamusta iltaan. Olen nähnyt ihania ystäviä ja paria suloista pikkuveikkaa, sekä paljon karvaisia kavereita, joten ehdin vasta nyt tietokoneen ääreen. Eilen en ehtinyt päivitellä viisuveikkauksia, sillä olin taas koko päivän päänsärkyisenä peiton alla. Huoh. Nämä päänsäryt saisivat kyllä jo luvan loppua...

MUTTA, pakkohan eilisistä viisuista jotain oli vielä kirjoitella! Kisan voiton vei tosiaan Ukraina, joka oli myös yksi omista suosikeistani. Ensisijaisesti liputin Belgian puolesta, mutta myös Australia sekä Ruotsi olivat suosikkejani, joten olisin suonut voiton käytännössä näistä mille tahansa. Nythän tosiaan Australia tuli toiseksi, Venäjä kolmanneksi, Bulgaria neljänneksi ja Ruotsi viidenneksi. Belgia löytyi lopulta sijalta kymmenen. Koko sijoitustaulukon sekä pisteet voit tarkistaa täältä.

Voittajan on helppo hymyillä. © Andres Putting (EBU)
Tänä vuonna pisteiden paljastus menikin jännäksi, sillä kun aiempina vuosina jokaisesta maasta on paljastettu kerralla yhteispisteet (eli puolet juryn ja puolet kansan äänestämänä), paljastettiin tänä vuonna maiden soittokierroksella ainoastaan jokaisen maan juryn antamat pisteet. Tämän jälkeen vasta paljastettiin yleisöäänestyksen yhteispisteet, ja voittajaa jännitettiin aivan viime sekunneille asti.

En ensin oikein ymmärtänyt, kuinka tällainen systeemi voisi toimia, mutta kun yleisöääniä alettiin ynnäämään juryn antamiin ääniin, selkeni tämän menetelmän nerokkuus. Kisastahan tuli samantien monta kertaa jännittävämpi, kun voittaja ei ollutkaan saman tien selkeä! Ja niihän siinä kävi, että Australia sai suurimmat jury-äänet, mutta eniten yleisöääniä saikin Venäjä. Siinä missä Puola piti häntäsijaa juryäänissä, saikin se kolmanneksi eniten yleisöääniä ja pomppasi samantien kokonaiskisan kahdeksanneksi. Ja yhteispistein lopulta Ukraina vei niukan voiton kokonaispisteillä 534, siinä missä toiseksi tullut Australia sai 511 pistettä. Ennakkosuosikki Venäjä joutui tyytymään 491 pisteeseen, eikä näin yltänyt aivan voittoon asti.

© Thomas Hanses (EBU)
Australian vielä ollessa selkeässä johdossa jurypisteitä paljastaessa ehdimme jo alkaa spekuloimaan tulevien viisujen lokaatiota, mikäli aussit veisivät voiton. Kenties Iso-Britannia? Vai sittenkin Saksa? Moni kaverinikin ehti jo ihmetellä sosiaalisessa mediassa, että mitä "euroa" on Australiassa. :D Noh, tätä voidaan pohtia seuraavan kerran vuoden päästä, mikäli Australia jatkaa osallistumistaan kisoihin. Ensi vuonna kuitenkin suunnataan oletettavasti Ukrainaan. :) Ehkä tällä kertaa johonkin muuhun kaupunkiin, kuin Kiovaan?

Google löysi kuvan.
Itse show oli kyllä absoluuttisen upea! Kyllä ne ruotsalaiset sitten vaan osaavat! Juontajat vetivät täydellisen setin, väliaikavideot olivat nerokkaita ja viihdyttäviä, ja kirsikkana kakun päällä esiintyi Justin Timberlake! :D Mitä ihmettä! Mikähän lie ollut kisojen budjetti... Itsehän kiljaisin riemusta nähdessäni ihanan Alexander Rybakin lavalla! Oijjoi!


Katsoiko joku muu finaalin? Menikö voitto oikeaan osoitteeseen, vai oliko Ukrainan voitto puhdasta politikointia? Itsehän henkilökohtaisesti pidin Ukrainan biisistä alusta asti, sen rytmistä, sävelestä ja muutenkin erikoisuudesta, joten en edes kiinnittänyt huomiota sanoituksiin ennen semifinaaleja. Ja hei, eikös tärkeintä kuitenkin ole, ettei Venäjä voittanut? ;) Hehheh...

Nyt pitääkin mennä katsomaan Suomi-Slovakia -peliä! Ihanan leppoisaa sunnuntai-iltaa!

2 kommenttia:

 1. Ukrainan biisi nosti itselläni kylmät väreet ja mielestäni ansaitsi voiton. Oli kyllä upeimmat kisat ikinä ja taso todella kovaa ja tykkäsin myös uudesta pisteidenlasku systeemistä :) Timberlake oli minulle täysi yllätys ja meni kyllä huuli pyöreäksi mitä se siellä tekee, taisi muuten ranksan joukkuetta olla kannustamassa Celin Dion tai sitten minulla meni selostajan heitto jotenkin ihan ohi :D Myös sir Ian McKellen oli jossakin pätkässä, mutta itse ainakin missasin sen täysin :/

  ps. onneksi Suomi vie edes lätkässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todellakin huikea finaali! Timberlake oli kyllä melkoinen wtf-elämys, mikähän mahtoi olla Ruotsin viisubudjetti... Ja joo Ian McKellen oli ihana kans! :D Tuo Celine Dion meni multa aivan ohi!

   Poista