31.5.2016

Kesäillan tarina

Koska olet viimeksi käynyt valokuvattavana? Oliko se kenties hääpäivänä, vai juuri ennen esikoisen syntymää? Ehkä laitoit tuona päivänä lakin päähän, tai lapselle kasteen? Hyvin todennäköisesti hetki oli siis jokin merkittävä tapahtuma tai päivä elämässä, ja siitä voi olla jo kauan aikaa.Entä jos haluaisitkin kuvan juuri tästä hetkestä, tavallisesta arjesta ja elämästä? Ilman sen kummempia kampauksia, stressiä tai paineita? Ihan tavallinen päivä, tavallinen hetki ja tavallinen tarina. Kuva meistä, juuri tässä ja nyt.Saimme upean mahdollisuuden osallistua taitavan valokuvaaja Jussi Koskelan koekaniineiksi uudenlaisiin pariskuntakuviin, jossa ideana ei ole yksittäinen tapahtuma tai tärkeä päivä, vaan yksinkertaisesti kahden ihmisen välinen rakkaus. Meistä ei ole oikeastaan pitkään aikaan otettu yhteiskuvia, joten nämä kuvat tulivat enemmän kuin tarpeeseen, ja päätyvät varmasti myös koristamaan kotiamme.Kuvat otettiin Petäjäveden idyllisissä maalaismaisemissa, useassa eri paikassa. Vaikka alkuun meitä saattoi vähän jännittää, sai Jussi olomme heti rennoksi ja kuvaustilanteen luonnolliseksi, ja studiossa pönöttämisen sijaan teimme tarinaa aidoista hetkistä, keskittyen toisiimme. 
Jussilla oli takataskussaan liuta pikku niksejä, joiden avulla unohdimme kameran läsnäolon lähes kokonaan, ja ilta kuluikin lähinnä nauraen (ja itikoita hätistellen). Tunnit kuluivat huomaamatta, ja jopa etukäteen hieman skeptinen Tommi oli illan päätteeksi innoissaan kuvista ja iloinen, että olimme lähteneet tähän mukaan. :)

Illan mittaan valokuvista muodostui pieni tarina, samalla kun aurinko jatkoi laskuaan. Ilta oli upean tyyni ja kaunis, ei olisi voinut parempaa säätä sattua!

Lähdimme lopulta kotiin iso hymy kasvoillamme, ja jäimme innolla odottamaan valmiita valokuvia! Iso kiitos, Jussi! Oli upeaa olla mukana! :)Kiinnostuitko? Sain blogini lukijoille alekoodin, ja kesäkuun ajan saat näistä Tarina-kuvauksista -15 % alennuksen koodilla avec2016!


Tsekkaa ihmeessä myös Jussin Facebook-sivut, sekä hänen valokuvauspainotteinen bloginsa!

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö olekin! Kaikki kunnia kuvista Jussille, hänellä on erinomainen silmä persoonallisille, tunnelmallisille kuville. :)

   Poista
 2. Oi että kun on tuttuja maisemia, itse vartuin Petäjävedellä nimittäin! :D Jussi kyllä osaa asiansa - tälläiset parikuvaussessiot ovat todella kivoja muutenkin. Musta ja miehekkeestäkään ei ole turhan paljon kuvia - ja nekin mitä on, on joku sukulainen ottanut ja niissähän on tarkennukset päin sanonko mitä!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kappas, enpäs tiennytkään että olet sieltä päin kotoisin! Tai en ainakaan muista, oliko siitä puhetta. Siellä oli kyllä upeat maalaismaisemat. Itsellä meinaa käydä vähän samoin, että otan kaikista muista kuvia, mutta itsestäni ei sitten ole lopuksi yhtään, tai vain muutama jossa tietenkin asetukset vinksallaan.

   Poista
 3. Ihana tarina teidän illasta, upeaa.
  Osallistuppas kastehelmi arvontaan mun blogissa.
  Oikein ihanaa tiistai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaikki kunnia upeista kuvista Jussille!
   Pitääpä käydä kurkkaamassa arvontaasi! :) Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 4. Voi miten kiva idea! Tosiaan kaikki viralliset kuvat liittyvät johonkin juhlaan, mutta tuollaiset "arki"kuvathan olisivat myös todella tärkeitä! Teistä tuli kauniita kuvia - erityisesti nuo järvikuvat ovat ihania! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ihania kuvia, olimme erittäin positiivisesti yllättyneitä! Mainio tapa saada muistoja ja valokuvia kehyksiin. :)

   Poista
 5. Ihana idea ja kauniita kuvia, persoonallisia! <3 Mä ehdotin 10-vuotishääpäivän kunniaksi vähän niinku uutta hääkuvaa, koska ollaan niin naperoita hääkuvassa ja hääkuva on vähän tylsä ja tönkkö... Mies olikin mun yllätyksekseni ihan messissä! :D Mä vaan luulen, että toteuttaminen voi olla toinen juttu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oi hauska idea sulla, ja mahtavaa että mieskin on messissä! Sitten vain tuumasta toimeen! ;)

   Poista
 6. Apua miten ihania kuvia! Me on näin lasten myötä käyty viime vuosina kuvattavina useamman kerran: ensin hääkuvat, sitten esikoisen 1- ja 2-vuotiskuvien yhteydessä myös perhekuvat ja sitten pikkuveljen raskauskuvat ja myöhemmin new born -kuvaukset. Arjessa kuvia tulee otettua vaan edelleen liian vähän - tai sitten ne kuvat ovat sellaisia, että myöhemmin huomaan itse olleeni aina pelkästään kameran takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, noista kuvista tuli kyllä aivan ihanat! Hei onpa hyvä että teilläkin on käyty ahkerasti valokuvattavana! Aika kuitenkin kiitää niin kauheaa vauhtia, ja myöhemmin voisi kaduttaa, mikäli elämän tärkeitä hetkiä ei olisi ikuistettu. Itsekin huomaan harmillisen usein jääneeni joka kuvassa kameran taakse, mutta onneksi oon saanut Tommista hyvän varakuvaajan! ;)

   Poista
 7. Todella kauniita ja herkkiä kuvia! Tässä on kyllä hyvä idea, mutta miten saisi tuon toisen puoliskon lähtemään mukaan tällaiseen, kun ei hän oikein mikään linssilude ole ;) Välillä harmittaa ihan huolella, ettei yhteisiä kuvia kauheasti ole. Tämä pidetään kyllä mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Tommikin oli aluksi erittäin epäluuloinen ja suostui kuviin lähinnä minun mielikseni, mutta lopulta hänelläkin oli erittäin kiva ilta ja molemmat olimme erittäin tyytyväisiä! Eli kannattaa yrittää, jospa saisitkin toisen puoliskon suostuteltua yhteiskuviin! ;)

   Poista