17.5.2016

Q&A

No niin, tässä tulevat vihdoin vastaukset teidän lukijoiden lähettämiin kysymyksiin! :) Näitä oli jännä lukea, ja vielä jännempää oli näihin vastailu! :D Iso kiitos kaikille uteliaille kysyjille! :)

Tässä ovat kaikki kysymykset järjestyksessä vastauksineen:Haluat(te)ko lapsia?


- Tästä olemme keskustelleet useasti, ja molempien kanta on, että "sitten joskus", eli ei varmaankaan vielä ainakaan viiteen vuoteen. :D Jos totta puhutaan, niin minä en ole aivan yhtä innokas hankkimaan lapsia kuin tuo mies, mutta mielipiteethän voivat aina muuttua. :) Vastaus kysymykseen lienee siis "ehkä".


Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla/teillä on?

- Tällä hetkellä suunnitelmat ovat aika lyhytkantoisia, sillä en edes tiedä, onko minulla varmasti töitä kesäksi, saati ensi syksyksi. Joten vielä askel kerrallaan mennään tuolla työelämässä. :) Pidemmällä tähtäimellä haaveissa olisi pidempi reissu jonnekin kauas, joko takaisin Jenkkeihin tai sitten Uuteen-Seelantiin. Myös muutto ulkomaille on haaveissa, mutta se nyt ei ole vielä ainakaan pariin vuoteen kovin järkevää (Tommilla on täällä vakityö). Ai niin, mut päätettiin mennä vuoden päästä kesällä global passilla Tomorrowlandiin! :D


Oletko tyytyväinen elämääsi tällä hetkellä?

- Olen suhteellisen tyytyväinen, tosin aluksi oli vaikea niellä sitä tosiasiaa, että tullaan asumaan Jyväskylässä vielä ainakin pari vuotta, itse kun olen haaveillut muutosta esim. Tampereelle. Mutta työkuviot ovat tällä hetkellä erittäin mallillaan, ja kesää kohden mielikin on virkistynyt. :) Meidän parisuhde toimii aivan täydellisesti, joten sillä saralla olen erittäin tyytyväinen! Hieman harmittaa, että niin moni ystävä on jo muuttanut Jyväskylästä pois, joten välillä on yksinäinen olo, mutta toisaalta olen saanut viime aikoina myös uusia ystäviä! :)
Puhut usein äidistäsi ja että käyt äidin luona. Onko sun elämässä isää?

- Isä kyllä on olemassa, mutta ei oikeastaan enää osa elämääni. Välimme ovat viileät, emmekä ole puhuneet, saati nähneet enää muutamaan vuoteen. Perheeni muodostuu äidistäni ja kahdesta siskostani.


Onko sulla tavoitteita blogille ja jos on, niin mitä?

- Sadan lukijan raja olisi hieno rikkoa! :) Tietysti lisäjulkisuus ei olisi pahitteeksi, mutta en myöskään halua ottaa tästä liikaa paineita. Blogini on oma pikku harrastukseni, jota tykkään tehdä omaksi ilokseni. Mikäli joku muukin saa siitä jotain irti, olen erittäin iloinen! :) Tietenkin toivon samalla myös kehittyväni kirjoittajana ja valokuvaajana, sekä yleisesti sisällöntuottajana.
Mitä tekisit, jos saisit 500 e ja sitä ei saisi säästää, vaan pitäisi käyttää heti?

- Ekana tulee mieleen äkkilähtö jonnekin ihanaan paikkaan, mutta itse asiassa maksaisin tuosta velkani takaisin nuoremmalle siskolleni. :D Mikäli tuo raha olisi käytettävä kokonaan itse, niin ostaisin pari pitkän ajan haavetta, kuten Lokki-lampun tai pari muumimukiharvinaisuutta. :) ...ja ehkä myös kaikkea muuta pientä kivaa! :D


Oletko tyytyväinen asuinpaikkakuntaasi vai haluaisitko muuttaa jonnekin muualle?

- Mainitsinkin jo tuolla ylempänä, että haaveissani olisi muuttaa pois Jyväskylästä esimerkiksi Tampereelle. Jyväskylä on kyllä todella mukava kaupunki, täällä riittää tapahtumia ja tunnelmaa, ja kaupunki on todella nuorekas. Mutta noh, vaihtelu virkistää, olenhan kuitenkin asunut täällä jo 8 vuotta! Koen Jyväskylän pikemminkin opiskeluaikojen väliaikaiseksi kotikaupungiksi, josta sitten oli tarkoitus muuttaa valmistumisen jälkeen pois, mutta täällä sitä vielä ollaan... Mut onneksi tulee kesä ja kaupunki kukoistaa! :)

Käytit aikaisemmin mustaa sormusta. Mikä sen tarkoitus oli?

- Haa, tämä kysyjä selkeästi on tuntenut minut henkilökohtaisesti jo pidemmän aikaa! :D Käytin tosiaan oikean käden nimettömässä tummanruskeaa, lähes mustaa sormusta, joka oli muistaakseni tehty banaanipuusta. Sain sormuksen lukiossa brasilialaiselta vaihto-oppilaaltamme Helenalta, ja pidin sormusta monta vuotta, kunnes se Oslossa syksyllä 2010 jotenkin jäätyi ja rikkoutui. :/ Pian tuon jälkeen sain äidiltäni kultaisen sormuksen, jota olen pitänyt siitä lähtien oikeassa keskisormessani. :)


Mikä on unelma-ammattisi?

- Ääh, tämä on joka kerta yhtä vaikea kysymys. Ei minulla oikeastaan ole. :/ Lapsena halusin astronautiksi tai sihteeriksi, tuo jälkimmäinen on lähinnä nykyistä ammattiani. :D En oikeastaan ole koskaan ollut kovin urakeskeinen, eikä minulla ole vieläkään valjennut, mitä haluaisin tehdä "isona". Opiskeluaikana luotin siihen, että keksisin sen opintojen edetessä, mutta kun niin ei käynyt, olen lähinnä tehnyt sitä, mikä on tuntunut hyvältä. Tämänhetkinen työ on itselleni oikein passeli, ja työ pysyy mielenkiintoisena, kun jokainen päivä on erilainen. :)


Mikä tuottaa sinulle eniten iloa elämässä ja mistä nautit?

- Nautin arjen pienistä hetkistä, kun aurinko paistaa tai jokin kasvini on alkanut kukkimaan, tai kun kissani Iines nukahtaa syliini ja kehrää, tai kun Tommi ottaa minut syliinsä ja kuiskaa korvaan "rakas". Kun 1000-palan palapelin viimeinen pala loksahtaa paikoilleen tai kun pasta keittyy juuri sopivan al denteksi. Kun teen kirpparilta ihanan löydön tai kun otsaletti onnistuu täydellisesti. Tällä hetkellä iloa tuottaa eritoten lämpenevät säät ja vaatekaapin päivitys, kun voi taas pitää mekkoja! :)

Paras sisustusvinkkisi?

- Ripaus punaista väriä ei ole koskaan pahitteeksi! ;) Ja huonekasveja ei voi koskaan olla liikaa! :D


Mistä esineestä et voisi luopua/onko sillä jokin tarina?

- Hmmm, minähän olen niin sanottu tunnehamstraaja, joten tällaisia esineitä löytyisi varmasti varastollinen, mutta tuo yllämainitsemani sormus on yksi tärkeimpiä esineitäni. Äitini on saanut sen lahjaksi minun syntyessä, ja hän antoi sormuksen muutama vuosi minulle. "Sinullehan se oikeastaan kuuluu." :)


Onko kukaan sinulle läheinen ihminen koskaan menehtynyt tai onko jollekin läheisellesi sattunut mitään vakavaa?

- Menetin kolme vuotta sitten heinäkuussa erittäin rakkaan ja läheisen ystävän, eikä kulu päivääkään, ettenkö ajattelisi häntä. Ikävä on edelleen kova, eikä varmasti koskaan poistu. Myös kaikki isovanhempani ovat jo poissa.
Minkälaisista luonteenpiirteistä muissa ihmisistä pidät ja minkälaisista taas et?

- Huumorintajuisuus, positiivisuus, rehellisyys ja avoimuus ovat arvostamiani luonteenpiirteitä. Sen sijaan en pidä epärehellisyydestä, itsekkyydestä, halveksunnasta tai kateudesta. Myös se ärsyttää, mikäli toisen henkilön eriävää mielipidettä ei edes yritä ymmärtää, vaan tuomitaan se heti vääränlaisena.


Onko sinulla ennemmin paljon hyvän päivän tuttuja ja kavereita, vai vain muutama erittäin läheinen ihminen?

- No minulla on oikeastaan molempia. Muutama erittäin läheinen ystävä, mutta myös paljon kavereita ja tuttuja. Olen aina ollut erittäin sosiaalinen ja saanut helposti uusia tuttavuuksia.
Aiotko vielä opiskella/mikä olisi unelmatyösi?

- Olen miettinyt tutkintoni täydentämistä esimerkiksi hr- tai viestintäopinnoilla, mutta ainakaan vielä ei tee mieli palata takaisin koulun penkille. Ehkä parin vuoden päästä! :) Unelmatyössäni olisin kivassa toimistotyössä kansainvälisessä ympäristössä, esimerkiksi ulkomailla konsulaatissa tai kulttuuri-instituutissa.


Uskotko, että kaikella on tarkoituksensa vai onko kaikki mikä tapahtuu, vain seuraksia teoista ilman sen kummempia tarkoituksia?

- Kallistun tuohon jälkimmäiseen. Uskon myös, että kyllä kaikki asiat lopulta lutviutuu. :)
Jos olisi pakko, mistä aistista luopuisit, näkö, kuulo, tunto vai maku? Miksi?

- Oi onpas vaikea valinta! Näön ja kuulon pitäisin ehdottomasti, mutta tunnon ja maun välillä on kyllä vaikea valinta. Pidän kosketuksesta, ja esimerkiksi Tommin kanssa halailemme ja syleilemme usein, sekä rapsutamme toistemme selkää tai hieromme jalkoja. Ja mikäli en tunne kipua, voisin olla tietämättäni sairas! Mutta ilman makua jäisin paitsi kaikista ihanista ruokaelämyksistä, ja koska haju on kytketty makuun, en sitten varmaankaan enää myöskään haistaisi mitään. Hmmm, ehkä kuitenkin jättäisin sen maun pois. Eipähän tarvitsisi enää nirsoilla! :D


Mietitkö koskaan, olisitko voinut tehdä elämässäsi jotain toisin? 

- Jokainen varmasti katuu joitakin tekojaan tai sanomisiaan, sekä välillä jossittelee menneitä tapahtumia. Itse asiassa toivoisin, että olisin mennyt menettämäni ystävän luokse (ks. ylemmät kysymykset) ennen kuin oli liian myöhäistä. Sitä tulen varmasti katumaan loppuelämäni. Niin paljon jäi sanomatta ja tekemättä.


Mikä on elämässäsi parasta juuri nyt? Onko taas jotain, mikä voisi olla toisinkin?

- Parasta juuri nyt on kesä, työkuviot, Tommi ja Iines. :) Palkkani voisi olla suurempi, haha. :D Ja kamppailen edelleen jatkuvan väsymyksen kanssa, mutta onneksi näin kesää kohden tilanne on kuitenkin jo parantunut!


Kiitos vielä kaikille kysyjille! :) Kuvat on muuten otettu viikko sitten äitienpäiväviikonloppuna Savossa. Säät hellivät ja äiti sai kauniita kukkia. Ja tuo leskenlehtiseppele on muuten ihan itse tehty! :D Vähän vinksallaahan se on, mutta tekele se on ensimmäinenkin. :)

2 kommenttia:

  1. Oli kiva lukea vastauksia! Mä myös olen muistoihminen ja sun sormus kuulostaa ihan muistojen muistolta! Ihana tuo leskenlehtiseppele. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Yritin ottaa sormuksesta kuvan, mutta oman kameran putki ei aivan riittänyt makroiluun! :D Ehkä keksin siihen vielä jonkun kivan ratkaisun. :)

      Poista