20.5.2016

Viikonlopun menovinkit Jyväskylään

Tänä viikonloppuna Jyväskylässä on luvassa yllin kyllin hulinaa, sillä perinteisen Yläkaupungin yön lisäksi arjolla on myös paljon muutakin tapahtumaa, tässäpä parhaat tärpit:


21.5. Ravintolapäivä

Jo parina vuonna Ravintolapäivä on osunut samaan aikaan Yläkaupungin yön kanssa, ja niin myös tänä vuonna. Mikäli siis juhliessa alkaa hiukomaan, kannattaa tsekata lähimmät ruokapaikat täältä!

Itseäni kiinnostavat mm. blogikollega Mariannen raakakakkuyritys Soma
Bitch'n'Burgers & Cake AwayRavintola Raaka Rakkaus ja lämmin sydän, KSVN:n Vegaanikahvila sekä Lee Thaifood. Kirkkopuistossa on muuten huima määrä tarjontaa! Sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotain. :)21.5. Jyväskylän designtori Kankaalla klo 10-16

Järjestyksessään seitsemäs Jyväskylän designtori järjestetään tällä kertaa Kankaan alueella vanhan paperitehtaan pergamenttihallissa (Kympinkatu 3) klo 10-16. Mukana mm. Valkoinen lautturiKimperi, Irina K. Design, EkoruKenkäpaja Pihka, Designverstas Omana, sekä monia monia muita!

Tsekkaa myös tapahtuman Facebook-sivu.21.5. Yläkaupungin yö

Kevään huipentuma ja kesän festarikauden avaaja, perinteinen katufestivaali Yläkaupungin yö tulee taas! Tänä vuonna teemana on kyläkaupungin yö, eli tapahtuma levittäytyy myös lähiöihin, kaupunkikyliin ja jopa maalle! Ohjelmisto on tuttuun tapaan täynnä toinen toistaan mielenkiintoisimpia esiintyjiä, artisteja ja tapahtumia, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin!

Tässäpä muutama tärppi, jotka kiinnostavat itseäni erityisesti:

Klo 15.00 Minä en ole kala plays Ultra Bra (Toivolan vanha piha)

Klo 15.30 Tankotanssiesityksiä (Ready set pole)

Klo 16.30 ISOn Tanhuujat (Musica M103)

Klo 17.00 Ruamjai (Lounaispuisto)

Klo 18.00 Jyväskylän Tanssiopiston näytös (Musica M103)

Klo 22.30 Jyväskylä Burlesque (Juomatehtaan studio)

Klo 22.45 Tiisu (Jelmun teltta)

Klo 0.00 Lauantai noin 10-15 hittiä plays Leevi and the Leavings (Jelmun teltta) 

Kuten listasta huomaa, niin monta mielenkiintosta tapahtumaa ja esitystä olisi luvassa, ja osa taitaa mennä hieman päällekkäin. Tulee siis vaikea valinta! Mikä tapahtuma sua erityisesti kiinnostaa? Tsekkaa koko ohjelma täältä.


21.-22.5.2016 Keski-Suomen kala- ja kevätmarkkinat Jyväskylän satamassaJyväskylän sataman valtaa viikonloppuna kalan tuoksu, kun Keski-Suomen kala- ja kevätmarkkinat saapuvat Lutakonaukiolle. Markkinat ovat yleisölle avoinna la 10-17 ja su 10-16.22.5. Kävelykatukirppis klo 12-16Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä kävelykatukirppis valtaa taas ydinkeskustan! Muista varata riittävästi pientä käteistä matkaan, ja Nordean asiakkaat huomio: sunnuntaina on Nordean automaattien käyttökatkos! Joten muista käydä nostamassa rahaa jo etukäteen, mikäli kirppistely houkuttaa!


Ihana viikonloppu tulossa! Aikooko joku muukin suunnata keskustaan eri tapahtumiin? :)

2 kommenttia:

  1. Ooooh unohin ravintolapäivän kokonaan!! Nyt täytyy pistää kamat kasaan ja suunnata keskustaan (heti aamukahvin jälkeen) :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
  2. Äh, sen kerran kun Jyväskylässä jotain tapahtuu niin KAIKKI TAPAHTUU SAMANA VIIKONLOPPUNA!!!! Miksi? Eikö nuo markkinat ja katukirppikset olisi voinut työntää eri viikonlopulle? Että kun oot löytänyt itselles jotain menoa edes jollekin viikonlopulle niin sitten missaat kaiken, mitä koko vuonna tapahtuu :D Kuulostanko yhtään katkeralta? Oisin niin halunnu ravintolapäivään kun en ikinä oo ehtiny :D

    VastaaPoista