6.7.2016

Anonyymit kukkaholistit

Voi apua, muhun on taas iskenyt kunnon kukkahulluus! Tai siis viherkasvihulluus, jos nyt ihan tarkkoja ollaan. Meidän kämppähän alkaa pikkuhiljaa muistuttaa jo pientä viidakkoa, mutta silti en malttaisi millään olla hankkimatta koko ajan lisää kasveja. :D Voi Tommi-parkaa...


Uusi upea rionjuoruni, Tradescantia carnivale.
Liityin tuossa taannoin Facebookin mainioon Huonekasvit-ryhmään, joka on heittämällä kyllä koko naamakirjan paras ryhmä! :D Ihania kuvia, auttavaisia ihmisiä ja todella reilu ja rento tunnelma! Kaikki ovat todellakin kavereita keskenään, sillä jokaista yhdistää rakkaus kasveihin.


Kahta eri värinokkosta, alias isokirjopeippiä.
Tietenkin tuo ryhmä on tällaiselle (ei-edes-niin-)anonyymille kasvihamstraajalle sekä taivas että painajainen, sillä sieltä jos mistä saa sekä inspiraatiota, että pistokkaita vaikka kotiovelle toimitettuna! Oooops! :D Ostinkin tuossa ennen juhannusta eräältä ryhmäläiseltä hieman aaroninpartaa, ja seuraavaksi odottelen yhtä harvinaisempaa värinokkosmuunnosta (älkää kertoko Tommille).


Aaroninparta juurtumassa.
Olen myös Keski-Suomen huonekasviyhdistyksen Facebook-ryhmässä, joka mm. järjesti muutama viikko sitten huonekasvien vaihtotori -tapahtuman Lutakon Teeleidissä (sieltäkin tarttui muutama pistokas juurtumaan omiin ruukkuihini). Olen näiden ryhmien kautta myös tutustunut pariin Jyväskylässä asuvaan kasviharrastelijaan, joiden kesken olemme vaihdelleet pistokkaita. Eikös se ole ihan hyvä vaan, että on harrastuksia...?


Tämä pikkukaveri löytyi kasvien vaihtotorilta, mutta en ole vielä löytänyt tälle nimeä. Anyone?
Päätin samalla koota kaikkien kasvieni hoito-ohjeet yhdeksi Word-tiedostoksi, josta tulostan sitten itselleni pienen kasvikansion, aakkosjärjestyksessä tietenkin. Eihän tässä enää edes pysy perässä, että milloin pitää lannoittaa mitäkin, kuka viihtyy puolivarjossa ja kuka tykkää jatkuvasta kosteudesta. Mitäpä muutakaan sitä tekisi näin sadepäivänä... :)


Verililjapuu, Cordyline fruticosa 'Chocolate Queen'
Lisäksi kävin maanantaina ensimmäistä kertaa Viherlandiassa. Voi luoja mikä kasvitaivas! Eihän sieltä tietenkään tarvinnut poistua tyhjin käsin. :DOlen kirjoitellut tästä kasvihulluudestani ennenkin, mutta voi että miten voikin näin pienet asiat tuottaa näin paljon iloa!Onkos täällä muita anonyymeja kukkaholisteja? :)

6 kommenttia:

  1. Hep o/ Mä en oikestaan edes tiedä, mikä mut ajaa hankkimaan aina lisää kasveja.. meillä ei ole tilaa ja mä yleensä unohdan kastella ne :D Mutta ne on niin nättejä, kivoja vihreitä pirteyspilkkuja ympäri asuntoa! Meiltä löytyy palmuvehka, kultaköynnös, peikonlehti, 4-5 orkideaa, kumipuu ja yksi, jonka nimeä en nyt just saa päähäni.. oliskohan ollut aasinkorva? Ja mikä ihmeellisintä, ne viihtyy meillä ihan mainiosti! Tekee uutta lehteä ja kukoistaa, vaikka myönnän tosiaan olevani aika homekorva niiden hoidossa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi mä niin tiedän tunteen, tila se loppuu pikkuhiljaa meilläkin ja Tommi sen kun valittelee kasvavaa viidakkoa. Mut minkäs sille voi kun ihania kasveja vaan on niin paljon! :D Todellakin oikeita pirteyspilkkuja! Muutama sama kasvi löytyy minultakin. :)

      Mulla pari nyrkkisääntöä auttaa muistamaan kastelun: kastelupäivä on aina sunnuntai, ja kuun vaihteessa kastelen myös kaktukset sekä tarvittaessa lannoitan muut kasvit.

      Poista
  2. Juuh täällä yksi! Onneksi on myös tuo toinenkin, joskus jopa pahempi kuin minä.. :-D Ei kyllä haittaa pätkääkään elellä viidakossa, eihän tämä huusholli olisi mitään ilman näitä rehuja! Joillekkin on muodostuneet omat nimetkin: jo edes mennyt jukkapalmu oli tietenkin Jukka, peikonlehti on luonnollisesti Peikko, sitten eräs elegantimpi ja ylväs kasvi on Elisabeth, viirivehka on Viiru jne. Plantagen ja Viherlandia ja ihan mitkä tahansa muutkin puljut, jossa myydään kasveja, ovat ehdottomia lemppareita 8)

    Kasveihin tuhlattua rahaa ei pidä katua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hauskaa, että kasvit ovat teillä molempien harrastus! Meillä ainoa miehen mukana muuttanut kasvi oli jukkapalmu, jota Tommi jaksoikin hoitaa muutaman kuukauden, mutta kastelu, ym on sittemmin siirtynyt minun vastuulle. :D Tosin meidän basilikat on Tommin silmäterät! Nimiä meidän kasveilla ei kyllä (vielä) ole! :D

      Mulla on tapana ihan perus Prismoissa ja Cittareissakin ensin aina suunnata sinne viherosastolle, jos vaikka tekis kivoja löytöjä, tai jos olis vaikka ruukkuja alennuksessa. :) Plantagenista, ym puhumattakaan! :D Todellakin hintansa arvoisia, kasvit tekee kodista kodikkaan! ♥

      Poista
  3. Entiseen kämppään ei oikein viitsinyt ostaa kasveja, kun siellä ei ollut aurinkoa ja siksi kaikki kasvit aina kuoli. Nykyiseen asuntoon ollaankin sitten hommailtu jotain. Muutama on jo kuollutkin (ei valon puutteeseen :D), mutta miehen haaveissa on edelleen sellainen palmu. Ei siis oikea palmu, mutta tyyliin joku jukkapalmu tai... no, palmu. Tykkään myös aina silloin tällöin ostaa kukkakimppuja. Ja kuvata niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin innostuin keväällä ostamaan harva se viikko kodin piristykseksi leikkokukkia, eritoten tulppaaneja. Mikä tahansa viherkasvi tai kukka piristää kyllä kummasti kämppää kuin kämppää! Ja niitä on tosiaan ihana kuvata! :)

      Poista