23.9.2016

Valon kaupunki

Yhdennentoista kerran Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -taidetapahtuma alkoi eilen torstaina, ja tapahtuma jatkuu lauantaihin asti. Tarjolla on upeita valoinstallaatioita, valaistuja katuja sekä paljon oheisohjelmaa.Kävimme eilen illalla kiertämässä kotimme takana virtaavan Tourujoen tarjonnan, jonka valmisteluja olemmekin voineet seurata ikkunasta pitkin viikkoa. Ja mitkä upeat näkymät!

Kannattaa ehdottomasti jatkaa matkaa myös Mataran suuntaan, ja mikäli energiaa riittää, myös Kankaalla riittää ihmeteltävää!

Tourujoen jälkeen suuntasimme ihmettelemään kirkkopuiston jättiläispupuja, jotka ovat australialaisen valotaiteilija Amanda Parerin käsialaa. Nämä sympaattiset jättipuput on nähty maailmalla San Franciscosta Souliin, ja täällä Jyväskylässä ne loistavat torstaista lauantaihin klo 20-24.
Ja hei kannattaa mennä Tourujoen varteen sekä tänään perjantaina että huomenna! Tänään joen varrella lipuvat erilaiset valoteokset Valo Virtaa -tapahtumassa klo 20, ja huomenna puolestaan on Tourujoen Yö oheistapahtumineen klo 17-22. Itse suuntaan Savvoon viikonlopuksi joten nämä jäävät valitettavasti väliin.

Näiden tapahtumien lisäksi Jyväskylä on vuosi vuodelta panostanut myös pysyvään kaupunkivalaistukseen, ja samalla pyrkinyt energiatehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään valaistukseen.Kaiken kaikkiaan Valon kaupunki -tapahtuma sisältää lähes 40 valoinstallaatiota ja oheistapahtumaa. Ja hei, tapahtumiin pääsee bussilla ilmaiseksi klo 18-24!

Tsekkaa koko ohjelmisto täältä!

Ihanaa (ja valoisaa) viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Vau mitä kuvia! Ollaan mekin menossa ehkä tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kannattaa ehdottomasti käydä ihailemassa, mut tänään siellä on kyllä luultavasti aika moni muukin... :P

      Poista