14.2.2017

Ihanaa ystävänpäivää! ♥

Mielestäni ystävänpäivä voisi käytännössä olla vaikka joka päivä, mutta on silti välillä hyvä pysähtyä ihan oikeasti pohtimaan ystävyyttä ja sen merkitystä. Perinteisestä jenkkihapatuksesta poiketen on ihanaa, että Suomessa tällä päivämäärällä juhlitaan nimenomaan ystävyyttä! Kuinka moni muistaa antaneensa kavereilleen kortteja lapsuus- ja nuoruusvuosina? Entä muistatteko ne vuosituhannen alun erilaiset elektroniset kortit, joita läheteltiin innoissamme toistemme ekoihin sähköpostiosoitteisiin?


Yläasteellani oli jokavuotinen ystävänpäiväperinne, jossa kaikki halukkaat asettuivat isoon rinkiin koulun pihalle (käytännössä rinki siis meni koko pihan ympäri). Joku sieltä sitten aloitti halaamaan jokaista vuorotellen ja seuraava meni perään, ja sitä seuraava, ja niin edelleen. Ja kun kaikki oli halattu läpi, jäätiin jonon jatkoksi odottamaan uutta kierrosta, kunnes kaikki oli käyty läpi. Käytännössä siis jokainen halasi jokaista kahdesti. Tähän kului yleensä kokonainen tunti, mutta mielestäni perinne oli aivan ihana! Ainakin päivän ajan oltiin ikään kuin kaikki kavereita keskenämme, ja jokainen sai roppakaupalla ystävänpäivätoivotuksia. Olin joka vuosi itsekin tuossa haliringissä mukana! Vieläköhän koulussani mahtaa elää tämä perinne...

Harmiksi perinteinen kirjeenvaihto ja korttien lähettäminen on jäänyt lähestulkoon kokonaan pois. Minulla on edelleen nätisti järjestyksessä kaikki saamani kirjeet ja kortit. Niin nostalgista ja ihanaa! Ehkä meistä jokainen voisi tänä vuonna muistaa ystävää, sukulaista tai muuten vain tärkeää ihmistä ihan perinteisellä kirjeellä? :)


Ja hei, saahan sitä toki myös söpistellä pariskuntanakin! Meillä on tänään oikein klassinen treffi-ilta: mennään ensin leffaan ja sen jälkeen syömään.

Kuinka te juhlitte ystävänpäivää?

6 kommenttia:

 1. Oii muistan ne sähköpostikortit hahahah 😂😂😂 ihanaa treffi-iltaa teille! 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Joo mihinköhän ne sähköpostikortit on nykyään kadonneet. :D Niitä varta vasten tehtyjä sivustojahan oli vaikka millä mitalla!

   Poista
 2. Minäkin muistan tuon yläasteen halipiireilyn! :-D Ja sen miten paineissa olin seiskaluokkalaisena, kun ysiluokan ihastus oli myös ringissä... huhhu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo elä! :D Mut halirinki oli myös hyvä syy päästä halimaan ihastusta! ;)

   Poista
 3. Olen yläasteella töissä ja meidän koulussa kuljetaan pahviset sydämet kaulassa ja halitaan toisia. Nimmari sydämeen ja se jolla eniten nimiä saa palkinnon tai kai niitä palkintoja jaetaan ihan luokittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi onpa hauska idea tuokin! :) Uskaltavatko tuntemattomatkin halailla toisiaan vai meneekö palkinnot niille, joilla on eniten kavereita?

   Poista