2.2.2017

Varmat kevään merkit

Ai mistäkö tietää, että kevät tulee jo? No ainakin näistä!
- Oscar-gaala 26.2.!

Elokuvamaailman alkuvuoden palkintokimaran huipentaa tietenkin 89. kerran järjestettävä vuoden kohokohta, Oscar-gaala. Vielä ehtii käydä katsomassa ainakin kaikki parhaan elokuvan ehdokkaat. Korjaako La La Land koko palkintopöydän tyhjäksi, vai onko joukossa myös yllättäjiä?


- 100 päivää Euroviisufinaaliin!

Viisukuume sen kuin nousee, ja minä olen tietenkin jo malttamattomana tutkaillut esiintyjälistan päivitystä. Maaliskuun loppuun mennessä pitäisi olla kaikkien maiden artistit jo tiedossa! Suomeahan lähtee edustamaan kaunisääninen duo Norma John. Kauniista kappaleesta huolimatta en valitettavasti usko Suomen menestykseen tällä(kään) kertaa. Semifinaalit jännitetään 9. ja 11. toukokuuta, ja koko kevään odotus huipentuu finaaliin lauantaina 13.5.!
- Kaupat täyttyvät tulppaaneista

Mitäpä olisi kevät ilman piristäviä kukkia! Tulppaanit ovat jo ilmestyneet kauppoihin, ja pian tulevat varmasti myös narsissitkin. - Sohvikset palaa ruutuun 10.2.!

En ole ainoa joka tähän sarjaan on täysin koukuttunut: ohjelma palkittiin parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla! Mun ehdottomia lemppareita sohvisvaljakoita ovat Jari ja Sanna, Jarno ja Perttu, ihanan blondit Iida ja Nelli, Marja ja Eija, sekä tietenkin ihana ukkiskerho! Mutta voi voi, missä on viime vuoden ukkis-Veikko? :(

Myös monta uutta sohvisporukkaa tulee mukaan! Kivaa, näin pysyy mielenkiinto yllä ja ohjelmaan tulee vaihtelua, vaikka jäänkin kaipaamaan viime vuoden Ilaria ja Niinaa. Onnea vaan heidän häävalmisteluilleen! :) Harkitsin itsekin hetken aikaa ohjelmaan hakemista, mutta Tommi ei siihen suostunut. Pitäisi katsoa ihan liikaa realitya ja muuta surkeaa ohjelmatarjontaa. :D


- Pastellivärit on taas in!

Oli kyse sitten huulipunasta, kynsilakasta tai vaatteista, pastellivallankumous jokavuotinen varma kevään merkki!- Laskiaispullat!

En ole koskaan välittänyt runebergintortuista, laskiaispullat on se mun herkku numero yksi! Vaikka periaatteessahan niitä voi syödä vuoden ympäri ja tehdä kotona milloin vain, on se jotenkin silti sallittua ainoastaan näin kevättalvella. Nam, pitääkin heti viikonloppuna hieman herkutella! ;)


- Muumiuutuudet 2017!

Muumikeräilijöiden Facebook-ryhmässä on jo kauhea kuhina ja kysely, että milloin ne seuraavat mukit oikein ilmestyvät ja miltä ne oikein näyttävät! Noh siellä on vilauteltu tulevien mukien kuoseja! Mitäs tykkäätte? :)Vasemmanpuoleinen muki on tulevan kesän kesämuki, ja teema tulee tällä kertaa Tove Janssonin kirjasta Vaarallinen juhannus (1954), josta on tehty lastenastiasto jo vuosina 2001-2003. Mukin ilmestymispäivä on näillä näkymin 27.3. Tuossa myös pienenpieni ja epäselvä esimaku kesälautasesta:


Oikealla on puolestaan akvarellimuki, jonka kuvitus on teoksesta Vaarallinen matka (1977). Sama kuviohan oli jo Toven juhla -100-vuotismukissa. Akvarellimukista ei vielä tiedetä, juhlistaako se 100-vuotiasta Suomea vai Tampereen uutta muumimuseota, vai kenties molempia tai ei kumpaakaan. Akvarellimuki ilmestyy arvioiden mukaan 15.5.

Miellyttääkö uudenlaiset kuosit omaa silmää? Tuolla akvarellikuvallahan on tullut jo japanilainen Yamaka-muki, ja ainakin moni keräilijä on pettynyt saman kuvan kierrätykseen. Itse en Yamakoita kerää, joten omaan silmään nuo molemmat ovat kyllä oikein kivannäköisiä mukeja! :)Joko sulla on kevättä rinnassa? Mikä on varma kevään merkki?

1 kommentti:

  1. On, kevät sais tulla jo! :) Tänään aamulla aurinko oikeasti LÄMMITTI ja siitä tietää, että kevät tulee.. tosin syväjää auton pinnassa kieli vähän muusta. Mutta tulee se sieltä! :D

    VastaaPoista