23.3.2017

Muumilaakso juhlii itsenäistä Suomea ja muumien historiaa

Olenkin jo pariin otteeseen maininnut tuosta pian ilmestyvästä akvarelli-muumimukista, ja vihdoin Arabia on tarkentanut, että mikä tuo muki itse asiassa tarkalleen on.

Muumikeräilijöiden Facebook-ryhmässä on ounasteltu, että muki juhlii kesällä avattavaa Tampereen muumimuseota. Toinen veikkaus on ollut tietenkin Suomi 100-teemamuki. On myös arveltu, että muki juhlisi molempia tapahtumia, tai toisaalta kenties ei kumpaakaan, ja juhlamukit tulisivat vielä erikseen.


Kuva: Moomin.com
MUTTA, nyt siis olemme vihdoin saaneet tästä mysteerimukista virallista tietoa! Akvarellimuki tosiaankin juhlii sekä Tampereen muumimuseota että satavuotiasta Suomea! Mukin virallinen nimi on Muumilaakso.

Tässä kuvat mukin molemmin puolin:
Kuva: Moomin.com
Kuva: Moomin.com
Kuva on alunperin tehty kansikuvitukseksi Tove Janssonin teokseen Taikurin hattu (1948). Jokainen varmasti muistaa kyseisen tarinan myös Muumilaakson tarinoita -animaatiosta, jossa laakson väki lentelee kananmunapilvien päällä ja Muumipeikko muuttuu kummituseläimeksi. Lopulta hatun omistajaksi paljastuu pantterilla lentävä mysteerinen taikuri.


Kuva: Moomin Characters
Muumi-taidemuki tulee myyntiin 9.5.2017, aluksi viikon kestävällä yksinoikeudella Muumimuseon yhteydessä toimivaan Tampere-talo Shopiin ja sen jälkeen Arabian jälleenmyyjille. Muki on Arabian valikoimassa vuoden 2017 loppuun asti.

Mitäs olette mukista mieltä? Ihastuttaako vai vihastuttaako? :)

3 kommenttia:

 1. Thaimaassa tehty,hyvä suomi !!!!

  VastaaPoista
 2. Joo, näillä tempuilla tuhotaan nopeasti muumibuumi. Valmistus siirrettiin halpatyövoiman Thaimaaseen ja iittalan päälliköt nostaa mukien hintoja joka vuosi. Muumi-valikoima on paisutettu ähkyyn asti. Tämäkin n. eurolla valmistettu "erikois"-muki maksaa täällä meillä 29,90 euroa. Ahneus tuntuu niin pahalta erityisesti Muumeihin liitettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta, eikä ihme että monella keräilijällä on mennyt jo maku tähän rahastukseen. :/ Viime vuonna tuli kunnon muumiähky kun uusia tuotteita tuli markkinoille harva se kuukausi, taisivat ottaa tehtaalla opikseen kun tänä vuonna tahti on verkkaisempi. Nykyään tuntuu muutenkin, että mitä tahansa tuotetta voi myydä nelinkertaiseen hintaan, kunhan kylkeen on lätkäisty muumin kuva.

   Tästäkin huolimatta en malta olla edelleen keräilemättä näitä mukeja, ja varmaan seuraavaksi laajennan lautasiin ja kulhoihinkin... :D Hups!

   Poista