26.4.2017

Way Out JKL

Jo muutama viikko sitten kävimme bloggaajaporukalla testaamassa Jyväskylän vanhimman huonepakopelin, Way Outin. Tämä oli toinen koskaan pelaamani room escape -peli Mysteerin lisäksi. Pelihuoneeksemme valikoitui Kalevankadulla sijaitseva Prison break, jossa teeman mukaisesti oltiin vankilassa (jopa vaatteita myöten), ja sieltä piti löytää tiensä ulos tunnin sisään. Seurueessamme oli sekä ensikertalaisia että jo pakopelikonkareita, kaiken kaikkiaan aivan loistava poppoo! Lisäkseni pelaamassa olivat Hanna, Helena, Kia ja Juulia.


Kuva: Hanna Voutilainen
Idea on simppeli: sinulla on tunti aikaa päästä pois lukitusta huoneesta. Tähän sinulla on käytössä iso kasa vihjeitä, joiden perusteella lukot ja ovet aukeavat yksi kerrallaan. Yksi vihje johtaa toiseen ja kolmanteen, joten kannattaa olla skarppina ja ottaa kaikki koko ajan huomioon.Prison break oli aiemmin pelaamaani Mysteerin huoneeseen verrattuna mielestäni vaikeampi, eikä ulospääsy ollut yhtään itsestäänselvää. Oli kyllä iso apu, että taustalla oli jo hieman room escape -kokemusta, joten vihjeitä ja vinkkejä osasi jo hieman etsiä sillä silmällä. Tästä huolimatta kyllä meinasi silti kuumottaa, kun vankilapako meni aivan viime sekunneille. Mutta voi niitä riemunkiljahduksia kun viimeinenkin lukko napsahti auki ja ulko-ovi aukesi!Nää huonepakopelit on kyllä aivan loistavaa ajanvietettä! Vaikka ajoittain iskee jumitus ja turhautuminen, tulee jokaisesta keksitystä vihjeestä ja auenneesta lukosta pieni adrenaliinipiikki ja innostus kasvaa. Ja tarvittaessa on myös aina tarjolla apua, mikäli tuntuu siltä ettei peli kerta kaikkiaan etene. Tiimityöskentely on näissä peleissä erittäin tärkeää, ja jokaisesta huomaamastaan yksityiskohdasta kannattaa aina mainita ääneen, sillä nämä voivat liittyä toisiinsa.Kaiken kaikkiaan suosittelen kyllä jokaista kokeilemaan edes kerran elämässään näitä room escape -pelejä, ja tarjolla on iso valikoima eritasoisia pelejä, niin aloittelijoille kuin konkareille. Kuinka moni on jo ehtinyt testata?

1 kommentti:

  1. Pakohuonepelit on ihan mahtavia! Olen pari kertaa käynyt työkavereiden kanssa testailemassa ja tykkään kovasti! Way Outin huoneissa ei ole tullut (vielä) käytyä, vaikka niitä Tampereeltakin kyllä löytyy.

    VastaaPoista