5.5.2017

Sellainen vappu se!

Hei vain, ja tervetuloa toukokuu! Jokohan vihdoin saataisiin jo auringonpaistetta ja lehtiä puiden oksiin? Toivottavasti kaikilla oli oikein rento vappu aaton vaihtelevasta säästä ja räntäsateesta huolimatta! Itse vappupäivänä oli onneksi ainakin Jyväskylässä jo ihanan keväinen päivä. :)

Meidän vappumme meni oikein rennoissa merkeissä. Lähinnä koko viikonloppu meni loikoillessa, leffoja ja sarjoja katsoessa sekä tietenkin pienissä vappuhulinoissa. Aattona olin muiden joukossa katsomassa Minna Canthin lakitusta kirkkopuistossa, ja illalla pyörähdin myös kaverin järjestämissä vappukemuissa, josta jatkoimme vielä lasilliselle baariin. Itse vappupäivänä lähinnä mussutin perunasalaattia ja loikoilin kotona. :D Toki kävin myös pyörähtämässä ulkona ihanan keväisessä säässä!Näin ei-opiskelijana en oikein enää tiedä, miten päin sitä pitäisi vappuna olla. Oi niitä aikoja kun vappua odotti koko kevään ja juhlat jatkuivatkin aina usemman päivän ajan! Nykyään vappu onkin jopa hieman katkeransuloinen juhla, ja Jyväskylässä kaduilla ei käytännössä muuta näekään, kuin nuoria aikuisia haalareissaan tai hullunkurisissa naamiaisasuissaan. Lakin sentään laitan joka vuosi päähäni, mutta haalareita enää en. Vaikka kylläpä mieli tekisi!Kuinka aikuisena pitäisi juhlia vappua? Syödä munkkia ja perunasalaattia? Ehkä vähän hassutella? Aiempina vuosina olen itse asiassa järjestänyt naamiaisbileet, mutta tänä vuonna en oikeastaan edes ehtinyt miettimään koko asiaa, kun vappu ehtikin jo tulla. Myös meidän mökkivappuperinne hiipui jo pari vuotta sitten... Ehkä vappu saakin uuden merkityksen vasta perheellisenä, kun voi osalistua lasten vappuriemuun?


Tietenkin jotkut vappuperinteet pysyvät, kuten Jyväskylän wanhojen autojen kulkue!
Joka tapauksessa kevät lienee vihdoin virallisesti täällä, taannoisesta pienestä takapakista huolimatta. Tänään starttaavat myös jääkiekon MM-kisat, ja hei, ensi viikolla koittaa vihdoin EUROVIISUT!!!

Ja Jyväskylä hohoi, tässäpä teille tärppi viikonlopulle: Ihanat putiikit -tapahtuma tänään ja huomenna! Tarjolla tarjouksia, maistiaisia ja muuta ihanaa! Voit tsekata kaikki osallistuvat liikeet täältä. Menkää te, sillä minä lähden viikonlopuksi muihin maisemiin. :)

Rentoa ja aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti